maanantaina, maaliskuuta 07, 2016

Otsikointi paljastaa feministisen kaksoisstandardin

Kun naisen tulot perhessä ovat suuremmat, Nainen "kantaa vastuun perheen elatuksesta".
Kun miehen tulot ovat suuremmat, sanotaan: "Lapsiperheessä äidin ansiot ovat vain 62,5 prosenttia isien ansioista."


Nainen kuvataan aina uhrina, olivatpa hänen tulonsa suuremmat tai pienemmät kuin miehen.

MIKSI EI OTSIKOIDA NÄIN?
 
  1. Naiset laistavat elatusvastuutaan: 66 prosentissa kahden vanhemman perheistä mies on pääelättäjä.
  2. Äidit eivät kanna elatusvastuutaan: äidit tuovat perheeseen vain 62,5 prosenttia tuloista.

89 kommenttia:

  1. Anonyymi7/3/16 12:31

    Oslon syyttäjät eivät osaa selittää ulkomaalaisten voimakasta yliedustusta | MV!!??

    ...
    Tuomituista ja uhreista melkein yhdeksän kymmenestä on lähtöisin Aasiasta tai Afrikasta. Lapsiin kohdistuneista väkivallanteoista tuomittiin kolmen vuoden aikana 89 henkilöä, joista vain seitsemällä ei ole tulijataustaa.
    ...

    Varokaa Halal-hippejä | MV!!??

    ...
    Kirjoittaja Pernilla Ouis on filosofian tohtori ja islamtutkija Malmön yliopistosta. Hänellä on itsellään vankkaa tietämystä islamista, sillä hän kääntyi islaminuskoon parikymppisenä, vuonna 1987, kun hän rakastui muslimimieheen.
    ...
    Siinä huomautetaan esimerkiksi siitä rasismista jota maahanmuuttajilla on ruotsalaisia kohtaan joka on näkökulma, jonka media -sekä suomalainen että ruotsalainen- täysin “unohtaa” (tarkoituksella) “vihapuhe”-keskustelustaan. Sillä sitä on maahanmuuttajien joukossa ja se on kohdistettu valtaväestöön ja se elää ja voi hyvin – koska siitä ei puhuta eikä maahanmuuttajille esitetä mitään vaatimuksia tai huomiota heidän esittämästään vihapuheesta.
    ...
    Samalla tuodaan esille termi, joka on ollut käytössä muissa pohjoismaissa jo vuosia, mutta mitä ei ole täällä Suomessa käytetty lainkaan: Halal-hipit. He ovat juuri näitä lianderssoneja, veronikahonkasaloja ja evabiaudeteja, jotka ottavat itselleen “valkoisen miehen taakan” ja suojelevat niitä, joiden ajatukset ja periaatteet ovat sellaisia joita he juuri itse väittävät pyrkivänsä vastustamaan.
    ...
    Halal-hipit ovat valitettavasti kykenemättömiä näkemään puutteita siinä ryhmässä jota he suojelevat. He eivät esimerkiksi havaitse muslimien parissa vallitsevaa ongelmallista naiskäsitystä, kunnia-ajattelua, lasten oikeuksien loukkauksia tai laajalle levinnyttä homofobiaa.

    He eivät näe sitä rasismia joka rehottaa maahanmuuttajaryhmien välillä ja myös ruotsalaisia kohtaan.
    ...
    Ihmisoikeudet eivät näemmä koske heitä eikä ainakaan naisia ja lapsia – ja tämä kaikki viranomaisten siunauksella.
    ...

    VastaaPoista
  2. Anonyymi7/3/16 16:46

    Top doc axed after reporting Muslim surgeon hijab was spotted with blood before op

    AN NHS consultant has been suspended for revealing how a Muslim surgeon refused to remove her hijab for an operation — even though it broke hospital health rules.
    ...
    He claimed the hijab was spotted with blood from previous operations. But she refused to remove it and walked out, forcing the hospital to find a stand-in.
    ...
    Dr Rogozov also claimed Muslim staff took unscheduled prayer breaks during surgery and alleged a male doctor had recited from the Koran during an operation.
    ...

    VastaaPoista
  3. Anonyymi7/3/16 16:50

    Naisen työeläke on kaksi kolmasosaa miehen eläkkeestä – Yksinasujilla silti lähes sama tulotaso

    Eläkkeellä olevien naisten vuositulot ovat edelleen ainakin 2 000 ja enimmillään jopa 6 500 euroa miesten tuloja matalammat. Näin kertoo Eläketurvakeskus. Kansaneläke, takuueläke ja leskeneläke tasoittavat tuloja radikaalisti.

    Eläkeläisnaisten ja eläkeläismiesten tuloerot ovat kaventuneet kahdessa vuosikymmenessä. Silti naisten vuositulot ovat edelleen ainakin parituhatta ja korkeimmillaan jopa 6 500 euroa miesten tuloja matalammat. Näin kertoo Eläketurvakeskus.

    Eläketurvakeskuksen ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen tutkimuksessa tarkasteltiin eläkeläisnaisten ja -miesten toimeentuloa ja tuloeroja eri eläketulojen, brutto- ja nettotulojen sekä perheen kokonaistulojen kannalta.

    Kun tarkastelussa ovat pelkät työeläkkeet, sukupuolten tuloerot ovat suurimmat. Vuonna 2013 naisen keskimääräinen työeläke oli kaksi kolmasosaa miehen työeläkkeestä. Tämä johtuu yksinkertaisesti pienemmistä palkoista ja lyhyemmistä työurista.

    Eläke-eroja kaventavat kuitenkin kansaneläke ja takuueläke sekä leskeneläke. Yksin asuvien 75 vuotta täyttäneiden kohdalla tämä näkyy erityisen hyvin: naisten kokonaiseläke on yli 90 prosenttia yksin asuvien miesten kokonaiseläkkeestä.

    Vain harva mies saa leskeneläkettä, koska oma eläke pienentää sitä.

    Vaikka ikääntyneet naiset ovat erityisessä köyhyysvaarassa yksin asumisen ja pienen työeläkkeen takia, eläkeläismiesten suhteellinen pienituloisuus on kasvanut nopeammin kuin naisten.

    VastaaPoista
  4. Nettomaksaja7/3/16 17:16

    Puolitotuusjournalismin hengessä Yleltä jäi taas kerran kertomatta, että naisella on Suomessa keskimäärin 100 eläkekuukautta enemmän kuin miehellä, ja että naisten eläkkeitä joudutaan Suomessa maksamaaan vuositasolla yli miljardilla eurolla miehiltä pakko-otetuilla eläkemaksuilla, koska naisten omat eläkemaksut eivät riitä heidän pitkän eläkkeelläolonsa kustantamiseen.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi7/3/16 17:34

    Ruotsalaisjohtaja DI:lle: "Liike-elämässä macho-kulttuuri"

    Bisnesveteraani Michael Treschowin mukaan kiintiöt ovat väärin päteviä naisia kohtaan.

    Ainoastaan kuusi prosenttia Tukholman pörssin yhtiöiden toimitusjohtajista on naisia.

    Liike-elämän veteraani ja Unilever-yhtiön hallituksen puheenjohtaja Michael Treschow sanoo Dagens Industrin haastattelussa, että bisnesmaailmassa vallitsee miehinen kulttuuri.

    Hänen mukaansa matkustamista on liikaa ja modernin teknologian hyödyntämistä liian vähän.

    ”On hieman machoa pakata laukkunsa sunnuntai-iltana ja palata kotiin perjantaina”, hän sanoo.

    Treschowin mukaan pitää ymmärtää, että miehet ja naiset arvottavat elämäänsä eri lailla.

    ”Meillä ei ole yhtä paljon naisia johtoasemissa, koska he ajattelevat, että hinta on liian suuri matkustamisen ja työtuntien takia.”

    Treschow sanoo, että teknologian hyödyntäminen auttaisi asiaan.

    ”On paljon asioita, joita voimme muuttaa. Me käytämme esimerkiksi nykyisin paljon enemmän videoneuvotteluita.”

    Ruotsissa pörssiyhtiöiden hallituksiin palkataan nyt vauhdilla naisia ja keskustelu hallituskiintiöistä käy kuumana.

    Jollei hallituksissa ole vuoden loppuun mennessä 40 prosenttia naisia, se kirjataan lakiin. Naisten osuus on tällä hetkellä noin 30 prosenttia.

    Treschow on kiintiöitä vastaan. Hänen mielestään ne ovat väärin päteviä naisia kohtaan.

    Myös sijoitusyhtiö Investorin ja Husqvarnan hallituksissa istuva, alkoholiyhtiö Systembolagetin johtaja Magdalena Gerger vastustaa kiintiöitä.

    ”Samaan aikaan on surullista, että tasa-arvon saavuttaminen hallituksissa on niin hidasta”, hän sanoo DI:n haastattelussa.

    VastaaPoista
  6. Anonyymi7/3/16 17:37

    Suomalaistutkimus: Isät jäävät perheissä tärkeiden asioiden ulkopuolelle

    Kyselytutkimuksen mukaan lapset ja nuoret viettävät enemmän yhteistä aikaa äidin kuin isän kanssa.

    Turun yliopiston Nuoret luupin alla -kyselytutkimuksen mukaan lapset ja nuoret viettävät enemmän yhteistä aikaa äidin kuin isän kanssa. Esimerkiksi läksyt, kotityöt ja ulkoilu tehdään useammin yhdessä äidin kuin isän kanssa.

    Nuoret myös keskustelivat itselleen tärkeistä asioista useammin äitinsä kuin isänsä kanssa. Erikoistutkija Leena Haanpään mukaan isät näyttäisivät jäävän äitejä useammin arjen tärkeiden asioiden ulkopuolelle.

    Mitä enemmän ikää karttui, sitä vähemmän tutkimuksen mukaan tärkeistä asioista keskusteltiin vanhempien kanssa.

    Tavallisinta yhteistä tekemistä äidin ja isän kanssa on syödä yhdessä päivällistä tai aamupalaa tai katsoa televisiota. Pojat viettivät aikaansa keskimäärin enemmän sekä äidin että isän kanssa kuin tytöt.

    Keskustelemisella oli tutkimuksessa yhteys nuoren kokemaan terveydentilaan.

    Joka kymmenes lapsi tai nuori ilmoitti Luuppi-tutkimuksessa, ettei hänellä ole yhtään todella läheistä ystävää. Läheisen ystävän puutteella oli selkeä yhteys muun muassa siihen, että lapsi tai nuori koki oman tulevaisuutensa synkkänä.

    Nuoret luupin alla -tutkimus toteutetaan kahden vuoden välein. Tutkimukseen vastasi viimeksi 1800 nuorta.

    VastaaPoista
  7. Anonyymi7/3/16 17:52

    Naisrauha julistettiin Tarjan päivänä – ”Maahanmuuttovastaisia katupartioita ja omankäden oikeutta ei pidä sallia”

    Tänään maanantaina vietetään Tarjan päivää. Demarinaiset juhlistivat päivää Naisrauhan julistuksella Pohjoismaisessa Kulttuuripisteessä Helsingin Kaisaniemessä.

    – Naisille on taattava rauha kaikenlaiselta ahdistelulta. Poliisilla ja muilla viranomaisilla pitää olla riittävät resurssit takaamaan kansalaisten turvallisuus. Sen sijaan maahanmuuttovastaisia katupartioita ja omankäden oikeutta ei pidä sallia.

    – Naisilla ja tytöillä ikään, etniseen ryhmään ja yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta on oikeus fyysiseen, henkiseen ja sosiaaliseen koskemattomuuteen. Tämä tarkoittaa turvaa kehoon, seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen tai mieleen kohdistuvalta väkivallalta, sillä uhkaamiselta ja ahdistelulta.

    Näin alkaa Naisrauhan julistus, jota esitteli Demarinaisten puheejohtaja Tytti Tuppurainen.

    Juhlapuheen piti presidentti Tarja Halonen. Toinen Tarja, Kantola, juonsi naisrauhapaneelin, johon osallistuivat presidentin lisäksi viime aikoina paljon esillä ollut PAMin puheenjohtaja Ann Selin, TEAMin puheenjohtaja Heli Puura, JHL:n toimialajohtaja Päivi Niemi-Laine sekä kansanedustaja Tuppurainen.

    – Sali oli täynnä väkeä eri puolilta Suomea, iloitsi Demarinaisten puheenjohtaja Merja-Hannele Vuohelainen.

    VastaaPoista
  8. Anonyymi7/3/16 18:19

    Vertailu: Miesten ja naisten palkkaero on Suomessa EU-maiden suurimpia

    Suomen palkkaero miesten ja naisten välillä on EU-maiden suurimpien joukossa, kertoi Euroopan tilastolaitos Eurostat tiistaina.

    Naiset tienasivat Suomessa 18 prosenttia miehiä vähemmän vuonna 2014, mikä on enemmän kuin EU-keskiarvo 16,1 prosenttia.

    Suurimmat palkkaerot sukupuolten välillä ovat Virossa, Itävallassa, Tsekissä, Saksassa ja Slovakiassa.

    Virossa ero on peräti 28 prosenttia.

    Näiden maiden lisäksi myös Islannissa sukupuolten väliset palkkaerot ovat Suomea suurempia.

    Pienimmät erot olivat Sloveniassa, missä palkkaero on vain 2,9 prosenttia.

    Tutkimuksesta ilmenee myös, että osa-aikatyötä tekevien naisten osuus kasvaa, mitä enemmän lapsia naisella on. Miehellä samaa ilmiötä ei näy.

    VastaaPoista
  9. Anonyymi7/3/16 18:21

    Pron tutkimus: Selittämätön palkkaero kasvaa iän myötä

    Kaksikymppiset naiset ja miehet tienaavat saman verran, mutta eläköityessä sukupuolten välinen palkkaero on jo melkein kymmenen prosenttia. Koko työuran aikana nainen voi menettää keskimäärin 110 000 euroa iästä ja sukupuolesta johtuvan palkkasyrjinnän vuoksi. 舑 Palkkaa ei pidä jakaa pärstäkertoimen perusteella, vaan palkan pitää perustua työn vaativuuteen ja tehtäväluokitukseen, kertoo puheenjohtaja Jorma Malinen Ammattiliitto Prosta.

    Selittämätön palkkaero kasvaa iän myötä. Naiset ja miehet tienaavat parikymppisinä samasta työstä saman verran. 65-vuotiaana eläköityessä ero kasvaa jopa 9,3 prosenttiin, kun tilastoista vakioidaan selittävät taustatekijät, kuten kokemusvuodet, työsuhteen kesto ja tehtäväasema. Tutkimusvuosien 2008-2015 aikana ei ole tapahtunut palkkaerojen supistumista, kertoo Pron työmarkkinatutkimus (TMT).

    Vuoden 2015 tutkimukseen osallistui noin 9 000 prolaista tammikuussa 2016.

    Selittämätön palkkaero ratkaistaan palkkausjärjestelmää ja vaativuusluokkia uudistamalla, kertoo Pron puheenjohtaja Jorma Malinen. Työn todellisen kuvan ja palkkatason välinen yhteys on varsin heikko, ilmenee myös Pron tutkimusaineistosta.

    – Palkkaukseen voidaan vaikuttaa työnkuvia tarkistamalla ja päivittämällä tehtävänkuvia. Ensimmäinen askel palkkasyrjintää vastaan on puhua palkasta avoimesti.

    Malisen mukaan syynä tilanteeseen on se, että 2000-luvun jälkeen palkkausjärjestelmiä ei ole päivitetty ollenkaan.

    – Pro haluaa puuttua tähän. Palkkaa ei pidä jakaa pärstäkertoimen perusteella, vaan palkan pitää perustua työn vaativuuteen ja tehtäväluokitukseen, kertoo puheenjohtaja Jorma Malinen.

    VastaaPoista
  10. Anonyymi7/3/16 18:23

    Pornoa katselevat miehet muita tasa-arvoisempia

    Pornoa katselevat miehet suhtautuvat naisiin huomattavasti positiivisemmin ja tasa-arvoisemmin, kuin miehet, jotka eivät katsele aikuisviihdettä, väittää tuore kanadalaistutkimus. Tulokset ovat kummonneet väitteen, jonka mukaan aikuisviihdettä katsovat miehet halveksuvat naisia.

    Ontarion yliopiston tutkimukseen osallistui yli 24.000 yhdysvaltalaista miestä ja naista. Vuosikymmeniä kestänyt tutkimus sai alkunsa vuonna 1975 ja viimeisimmät tulokset kerättiin vuonna 2010. Tutkijat ovat nyt analysoineet kyselyiden muodossa kerätyn tiedon.

    Daily Mail -lehden mukaan aikuisviihdettä katsovista koehenkilöistä 56 prosenttia oli naisia. Pornoa katselevista koehenkilöistä yhteensä 53 prosenttia oli naimisissa. Tuloksista kävi ilmi, että mieskoehenkilöt, jotka katselivat lähes säännöllisesti pornoa suhtautuivat naisiin muita miehiä positiivisemmin.

    Miehiltä kysyttiin muun muassa kuinka he suhtautuivat aborttiin tai naisesimiehiin ja -johtajiin. Aikuisviihdettä katselleet suhtautuivat naisjohtajiin huomattavasti positiivisemmin, kuin miehet, jotka pidättäytyivät pornon katselemisesta. Raskauden keskeytys oli myös aihe, johon aikuisviihdettä katselleet suhtautuivat positiivisemmin kuin muut.

    Tulokset ovat olleet yllättäviä, sillä aikuisviihdettä on kritisoitu nimenomaan sen vuoksi, että sen on katsottu alentavan naisten arvoa miesten silmissä. Aikuisviihdettä katsovat naiset olivat myös asenteiltaan positiivisempia naisjohtajia ja abortteja kohtaan, kuin pornoa katsomattomat. Tutkimuksen tulokset on julkaistu Journal of Sex Research -julkaisussa.

    VastaaPoista
  11. Anonyymi7/3/16 23:45

    Onko Suomi edellä vai jäljessä Ruotsia, kun täällä on saatu polttoraiskauskin? Pistinraiskausta ei ole tainnut olla kummassakaan:

    2016-03-07 Östersund, Ruotsi: Naisille kehotus varovaisuuteen ulkona

    VastaaPoista
  12. Feministi on totisesti idiootin synonyymi. Eivätkö nämä ääliöt todellakaan tajua mihin heidän holtiton maahanmuuttopolitiikkansa ja islamismin syleily oikein johtaa - vai onko kyse siitä, että he oikeasti haluavatkin naiset raiskatuiksi, säkkeihin, pimpparisat leikellyiksi, homot tapettavaksi, terroristi-iskuja ja hyvinvointivaltion romahtamisen rahojen loppuessa?

    Ja ovatko nämä oikeasti niin tyhmiä, että uskovat omat valheensa siitä, että islam olisi muka jotenkin hyvä naisten oikeuksien kannalta ja suorastaan feministinen uskonto? Tai no, siinä mielessä feminismi ja islamismi ovat toki sukuaan, että kummassakin on kyse hyvin tuhoisasta harha-ajattelusta, joiden kannattajat hyökkäävät aggressiivisesti totuudenkertojien ja vähän muidenkin kimppuun.

    VastaaPoista
  13. Anonyymi8/3/16 11:08

    Kukakohan niitä naisia todellisuudessa raiskaa, kysyn vaan?:

    Naisjärjestöt: Naisvihan nousu akuutein ongelma | Yle Uutiset | yle.fi

    ...
    – Rasismin ja naisvihan välillä näyttäisi olevan vahva kytkös. Uhataan vaientaa maahanmuuttoa puolustavan naisen ääni esimerkiksi raiskaamalla, toiminnanjohtaja Elina Multanen sanoo.
    ...

    VastaaPoista
  14. Anonyymi8/3/16 11:13

    Suomen palkkaero miesten ja naisten välillä on EU-maiden suurimpien joukossa, kertoi Euroopan tilastolaitos Eurostat tiistaina. Naiset tienasivat Suomessa 18 prosenttia miehiä vähemmän vuonna 2014, mikä on enemmän kuin EU-keskiarvo 16,1 prosenttia.

    Niin kuin uutisessa kerrotaan, kyseessä ei ole palkkaero vaan ero tienesteissä. Kun otamme huomioon, että miehet tekevät noin 20 % enemmän vuosityötunteja kuin naiset, niin uutinen itse asiassa kertoo, ettei Suomessa ole palkkaeroa.

    EU:n virallinen palkkaero lasketaan tuntipalkkojen erosta, jossa jakajana käytetään tehtyjä työtunteja.

    Näin palkkaero lasketaan: EU:n virallinen palkkaero, dia 3

    VastaaPoista
  15. Anonyymi8/3/16 11:15

    Näin tasa-arvoinen palkkaero lasketaan: EU:n virallinen palkkaero suomeksi, dia 3

    VastaaPoista
  16. Anonyymi8/3/16 14:14

    Kerro naistenpäivän kunniaksi, mikä naisissa on parasta, ihaninta ja kaikista mahtavinta

    P*llu?

    Näon se sukupuolten moninaisuus, jota vielä viime kuussa vaahdottiin, unohdettiin hetkessä. Nyt taas jaetaan ihmisiä dikotomisesti naisiin (hyviin, osaaviin ja kehuttaviin uhreihin) ja miehiin (surkeisiin, epäonnistuviin ja pahoihin ongelmiin). Mustavalkoinen lokerointi on taas in.

    VastaaPoista
  17. Anonyymi8/3/16 14:59

    En tiedä onko Jari Halosen miesnäkökulma jäänyt huomaamatta kommentoijilta?
    Pikaisesti etsittynä en ainakaan löytänyt kommenteista.
    http://areena.yle.fi/1-3081860

    VastaaPoista
  18. Anonyymi8/3/16 15:05

    Rosa Meriläinen MHL:ssä: Pippeli ei kerro lapsen sukupuolesta


    Kannattaa muistaa tämä, kun taas itketään pörssiyhtiöiden hallitusten naiskiintiöiden perään.

    "Yhtiömme hallituksen puheenjohtajatar: Ollilan Jorma".


    VastaaPoista
  19. Anonyymi8/3/16 15:10

    Voi, kuinka naiset pitävätkin suklaasta (eivät)

    Tänään on kansainvälinen naistenpäivä, joten tutkitaanpa vähän, mitä se merkitsee. Kolumni on uusinta vuodelta 2015.

    Naiselle pitää ostaa kukkia tai suklaata, viedä syömään tai antaa hemmotteluhoito (1). Hänet voi viedä elämysmatkalle Prahaan, ostaa suklaata tai antaa lahjakortin kampaajalle (2).
    Hänelle voi antaa suklaata, samppanjaa ja jalkahieronnan (3). Vastaavasti voi ostaa suklaata (jumpe, kuinka naiset pitävätkään suklaasta), tehdä kotitöitä ja "huomioida" naista (4).
    Jos se ei onnistu, voi hakea kätevästä kehugeneraattorista kehun: "Olet rakkaampi kuin elämäni ja niin kaunis" (5). Voi myös leipoa kakun, jonka saa kerrankin syödä kokonaan (6).

    OK.

    Jos juhlittavana olisi mies, televisiosta tulisi luultavasti Monacon gp jatkuvana luuppina, perään jääkiekon MM-2011, sitten hemmoteltaisiin äijää kaupunkia kiertävällä moottoripyöräajelulla ja lopuksi syötäisiin oikein kunnon mehukas pihvi ja huurteinen olut.
    Voi, kuinka rakastaisinkaan sitä päivää (en).

    VastaaPoista
  20. Anonyymi8/3/16 15:27

    Enemmistö pidentäisi isien perhevapaita: "Usein naisen ura joustaa"

    Kyselyn mukaan kaksi kolmasosaa työikäisistä suomalaisista on valmis isien perhevapaiden pidentämiseen.

    STTK:n teettämän kyselyn mukaan kaksi kolmasosaa työikäisistä suomalaisista on valmis kasvattamaan isien perhevapaita 9 viikosta 12 viikkoon. Kaikkein suurinta kannatus on alle 35-vuotiaiden keskuudessa. Naiset suhtautuivat ehdotukseen jonkin verran miehiä myönteisemmin. Tiedot käyvät ilmi Aula researchin maaliskuun alussa tekemästä kansalaiskyselystä.

    STTK:n pitkäaikaisena tavoitteena on ollut 6+6+6-malli, jossa kumpikin vanhemmista käyttäisi yhden jakson ja kolmannen jakson vanhemmat jakaisivat keskenään haluamallaan tavalla.

    STTK:n edunvalvontajohtaja Katarina Murron mielestä työelämän perheystävällisempi kulttuuri helpottaisi pienten lasten vanhempien arkea ja edistäisi tasa-arvon toteutumista niin työelämässä kuin kotona. Työpaikkojen perheystävällisen kulttuurin vahvistuminen parantaisi naisten osallistumista työelämään ja mahdollisuuksia uralla etenemiseen. Sillä olisi positiivinen vaikutus esimerkiksi palkkatasa-arvoon. Myös miehet hyötyisivät paremmasta työn ja perhe-elämän tasapainosta.

    - Pikkulapsivaihe yhdistyy usein elämänvaiheeseen, jossa työura on alussa tai sitä pyritään aktiivisesti edistämään. Yhdistelmä on ajankäytöltään haastava. Se luo paineita ja stressiä työssäkäyville vanhemmille. Usein naisen ura joustaa, Murto sanoo.

    - Suomalaiset ovat valmiita muutokseen, mutta rakenteet pitävät edelleen yllä vanhanaikaista työnjakoa kotona ja työelämässä. Naiset käyttävät enemmistön perhevapaista ja kantavat miehiä suuremman vastuun kotitöistä, lasten kasvatuksesta ja arjen pyörittämisestä. Miehiä tulisikin aktiivisesti kannustaa pitämään pidempiä perhevapaita sekä molempia vanhempia hyödyntämään enemmän työaikajoustoja ja osa-aikatyötä.

    Työpaikan joustavat käytännöt ja perheystävällinen kulttuuri parantavat jaksamista, työtehoa ja tuottavuutta. Ne myös vähentävät sairauspoissaoloja ja stressiä sekä sitouttavat työntekijöitä pitkiin työsuhteisiin.

    - Perheen ja työelämän yhteensovittamista voidaan tukea hyvillä työpaikkakäytännöillä, kuten joustavilla työajoilla tai lisäämällä henkilöstön vaikutusmahdollisuuksia työvuorosuunnitteluun. Käytännöt tukevat myös muun henkilöstön hyvinvointia. Perheystävällisyys onkin tasa-arvokysymys, josta kaikki hyötyvät, Murto painottaa.

    VastaaPoista
  21. Anonyymi8/3/16 15:37

    Yllättäviä tukijoita Kanadan mallille.

    Äärifeministi Gudrun Schyman F! puolueesta on sitä mieltä että Kanadan mallia voisi kokeilla ja samaa mieltä on Eva Biaudet RKP:sta
    ...

    Kanada ei ota vastaan yksin tulevia pakolaismiehiä Syyriasta - Ulkomaat - Verkkouutiset

    VastaaPoista
  22. Anonyymi8/3/16 16:19

    Suonpää: Selänne ja raiskaus – entä jos se olikin totta?

    "Jos nainen kertoisi minulle tulleensa raiskatuksi, kysyisin nyt ensimmäisenä, onko hän rasisti."

    Hinnatonta menoa "Moskeija ja Minareetti" -lehden verkkokolumnissa.

    VastaaPoista
  23. Anonyymi8/3/16 17:00

    Seksijuhlasta nousi kohu: "Kukaan ei lähde kotiin neitsyenä"

    Kenian pääkaupunkiin Nairobiin kaavailtiin lauantaiksi seksijuhlaa, joka peruttiin kovan kohun saattelemana.

    Project X -juhlan mainosbannereissa todettiin, että "kukaan ei lähde kotiin neitsyenä".

    Britannian yleisradio BBC kertoo verkkosivuillaan, että juhlat oli ilmeisesti järjestetty siten, että ihmiset olisivat voineet tehdä siellä pornografisia elokuvia. Juhlien takana oli viranomaisen mukaan kansainvälinen pornorinki.

    Juhlan järjestäjät syyttivät mediataloja ahdasmielisiksi ja toimittajia tapahtuman leimaamisesta seksijuhlaksi. Järjestäjien mukaan tilaisuudessa "nuoret aikuiset olisivat voineet tavata ja pitää hauskaa."

    Juhlien ronskissa mainosmateriaalissa näytettiin puolialastomia naisia ja luvattiin, että kyseessä olisi järjetön yö.

    Viranomaisten mukaan seksivideoilla esiintyneiden nuorten ihmisten kiristystapaukset ovat olleet nousussa.

    Kenian poliisi tutkii nyt, että rikkoivatko tapahtuman järjestäjät lakia.

    VastaaPoista
  24. Anonyymi8/3/16 17:03

    Turkin presidentti naistenpäivänä: Nainen on ennen kaikkea äiti

    Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on pitänyt puheen, joka tuskin on kaikkien tasa-arvon kannattajien mieleen.

    Erdogan sanoi kansainvälisen naistenpäivän puheessa, että nainen on ennen kaikkea äiti.

    Hän arvosteli kapitalistista järjestelmää naisten orjuuttamisesta voittojen tavoittelussa ja kehotti suojelemaan perhettä.

    -Naisia ei voi vapauttaa perheen käsitteen tuhoamisella, presidentti varoitti naiskuulijakuntaansa.

    Erdogan on aiemminkin laukonut kommentteja, joilla on suututtanut naisten oikeuksien puolustajia. Hän on muun muassa kehottanut naisia hankkimaan ainakin kolme lasta.

    VastaaPoista
  25. Anonyymi8/3/16 17:06

    Poliisi Pohjois-Ruotsissa: Naiset, älkää menkö yksin ulos pimeällä

    Ruotsissa Östersundin poliisi on varoittanut, ettei naisten tulisi mennä yksin ulos pimeällä. Poliisi tiedotti asiasta eilen pitämässään lehdistötilaisuudessa. Östersundin pormestari on tyrmännyt poliisin varoitukset, kertoo The Local.

    Poliisin mukaan se varoitti asiasta, koska alueella on ilmoitettu ainakin kuudesta naiseen kohdistuneesta hyökkäyksestä helmikuun 20. päivän jälkeen.

    – Poliisi kulkee nyt varoittamasta naisia siitä, että he eivät liikkuisi yksin kaupungilla. Todistamme huolestuttavaa suuntausta, alueen poliisipäällikkö Stephen Jerand kommentoi ruotsalaislehdille.

    – Tämä on vakavaa, haluamme suojella naisia ja siksi puhumme tästä.

    Jerandin mukaan Östersundin keskustassa oli muun muassa tapahtunut viikonloppuna raiskauksen yritys. Poliisi kertoi myös tutkivansa bussiasemalla tapahtunutta epäiltyä 10-vuotiaan ahdistelua.

    Poliisin varoitusta kritisoitiin kuitenkin saman tien laajasti ympäri Ruotsia.

    – Ei ratkaisu voi olla se, ettei ulos mennä tuollaisen varoituksen takia. Monet naiset ovat yötöissä esimerkiksi hoitoalalla. Mitä heidän muka pitäisi tehdä?, Östersundin pormestari Ann-Sofie Andersson kommentoi SVT:lle.

    Andersson moitti poliisia siitä, etteivät nämä ilmoittaneet kunnan johdolle aikeistaan julkaista kyseistä varoitusta.

    Keskustapuoluetta edustavan Johan Hedinin mukaan varoitus antaa naisille väärän viestin.

    – On väärin kehottaa naisia muuttamaan käytöstään rikollisten takia. Tämä johtaa ihmisiä väärään suuntaan, jos uhrien on sopeuduttava hyökkääjien käytökseen, Hedin totesi.

    VastaaPoista
  26. Anonyymi8/3/16 17:57

    Onko lasikatto rikkoutumassa? Nuoret naiset etenevät yritysten johtoryhmiin
    Nuorten naisten osuus suomalaisten pörssiyhtiöiden johtoryhmissä on kasvamassa. Toisaalta naisia kaivattaisiin entistä enemmän tukitoiminnoista liiketoimintojen johtopaikoille.


    Suomalaisten pörssiyritysen johtoryhmissä on havaittavissa positiivinen havainto tasa-arvon kannalta. Naisten osuus nuoremmissa ikäluokissa on kasvamaan päin. 36–45-vuotiaiden keskuudessa naisten osuus johtoryhmissä on suurempi kuin vanhemmissa ikäryhmissä. Kaikkein nuorimpien ikäryhmässä (35 vuotta tai alle), naisten osuus on lähes 29 prosenttia, vaikka näin nuorten johtajien kokonaismäärä on hyvin pieni. Suomessa naisia on johtoryhmissä 21,5 prosenttia.

    – Näyttäisi siltä, että nuoremmissa ikäryhmissä naisten osuus on suurempi ja pienenee sitten. Ehkä se kertoo jotain sukupolviin liittyvistä eroista. Kyse voi olla siitä, miten naisjohtajat itse asennoituvat urapolkuunsa. Miten tieto on lisääntynyt ja miten urapolkua suunnitellaan. Voi olla kyse myös uran ja perheen yhdistämiseen liittyvistä kulttuurisista muutoksista. Perhe-elämässä osataan myös miettiä nykyään työnjakoa, sanoo lakimies Antti Turunen Keskuskauppakamarissta.

    Eritoten ikäryhmässä 41–45-johtoryhmien jäsenistä naisia on lähes neljännes, missä lisäystä on edellisestä vuodesta yli 10 prosenttiyksikköä. Jonkinlaisesta harppauksesta voidaan siis puhua, käy ilmi Keskuskauppakamarin tässä kuussa julkaistusta Huipulla tuulee -selvityksestä.

    VastaaPoista
  27. Anonyymi8/3/16 18:02

    Rehula: Hallituksen tasa-arvo-ohjelman valmistelu loppusuoralla

    Hallitus paikkaa ohjelmansa moitittua tasa-arvovajetta esittelemällä tänä keväänä oman tasa-arvo-ohjelmansa.
    Tasa-arvoasioista vastaava perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) kertoo, että luvassa on muun muassa arviointia siitä, miten sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus (sote) ja osa hallituksen kärkihankkeista vaikuttavat sukupuolten väliseen tasa-arvoon.
    Kuuteen teemaan keskittyvä tasa-arvo-ohjelma sisältää kolmisenkymmentä konkreettista toimenpidettä. Työelämäosuuteen liittyy tavoite miesten ja naisten samapalkkaisuudesta. Jotta samapalkkaisuus voi edetä, työmarkkinoiden on Rehulan mukaan löydettävä yhteinen näkemys.
    Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitusta on arvosteltu tasa-arvotavoitteiden puuttumisesta. Viimeksi eilen neljä tutkijaa totesivat kannanotossaan, että ensimmäistä kertaa sitten 1990-luvun alun hallitusohjelmassa ei aseteta tasa-arvopoliittisia tavoitteita esimerkiksi palkkaerojen kaventamiselle.

    VastaaPoista
  28. Anonyymi8/3/16 18:04

    Professoreista alle kolmannes naisia – Katso naistutkijoiden neuvot nuorille – video
    Vaikka yliopisto-opiskelijoista suurin osa on naisia, pienenee naisten osuus dramaattisesti mitä ylemmäs uratikkaita kiivetään. Tiedenaisten kampanjalla halutaan kannustaa naisia perinteisesti miehisiksi koetuille tutkimusaloille.


    Millainen mielikuva tulee mieleen sanasta fyysikko? Jotta yhä useampi ajattelisi jotain muuta kuin harmaatukkaista miestä, kuvattiin helmikuussa Tieteen tietotekniikan keskus CSC:n tänään käynnistyvää kampanjaa varten kymmentä suomalaista tiedenaista. He kertovat oman tarinansa matkastaan tieteen raskassarjalaiseksi.

    Helsingin yliopiston tutkijan ja tekniikan tohtori Krista Laguksen mielestä naiset kaipaavat enemmän kannustusta ja ulkopuolista sysäystä urallaan kuin miehet.

    – Kun tulin tutkijaksi, en edes miettinyt, että voisin tehdä väitöskirjan. Sitten joku mulle sanoi, että sun pitäisi tehdä väitöskirja. Piti tulla se ulkopuolinen kannustus, Lagus sanoo.

    VastaaPoista
  29. Anonyymi8/3/16 18:16

    MIESTEN KOTIMARKKINA-ASEMA ON TASA-ARVOKYSYMYS

    Tasa-arvo edellyttää isän osallistumista perhearkeen.
    Väestöliiton Lassi Köpän mielestä naisten työmarkkina-aseman ohella pitäisi puhua myös miesten kotimarkkina-asemasta. Parantamalla isien kotimarkkina-asemaa heidät saadaan kantamaan enemmän vastuuta perheen arjesta.

    Väestöliiton hankepäällikkö Köppä esitti tasa-arvonäkemyksiään toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n Naisten päivän aamukahvitilaisuudessa tiistaina. Hän osallistui tilaisuuden paneelikeskusteluun.

    STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mukaan tasa-arvo ja naisten asema työelämässä kuuluvat ns. pehmeisiin aiheisiin, jotka tuppaavat jäädä kovassa työmarkkinapolitiikassa taka-alalle.

    Palola pelkää, ettei tilanne suinkaan parane, kun työmarkkinoilla mennään vääjäämättä kohti liittokohtaista ja paikallista sopimista.

    STTK:n naistenpäivän aamukahvien teemana oli tänä vuonna perhe ja työelämä. Tasa-arvon edistämisessä tärkeäksi nähtiin isän asema perheen arjen pyörittämisessä ja lastenhoidossa.

    Käyttämättömiä mahdollisuuksia
    Tilaisuuden paneelissa ongelmaksi nähtiin, etteivät isät käytä mahdollisuuksiaan perhevapaisiin. Oikeutta yhdeksän viikon hoitovapaaseen hyödyntää vain harva isä.

    Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tutkimuksen toteamat miesten paremmat mahdollisuudet joustaviin työaikoihin jäävät paljolti käyttämättä.

    – Naisten hoitovastuuta pidetään itsestään selvänä, päätteli Monimuotoiset perheet -verkoston Anna Moring.

    STTK:n teettämän kyselyn mukaan kaksi kolmesta työikäisistä suomalaisesta haluaisi kasvattaa isyysvapaata nykyisestä 9 viikosta 12 viikkoon.

    Naiset käyttävät suurimman osan perhevapaista ja vastaavat suurimmasta osasta perheen arjen pyörittämisestä.

    STTK:n mukaan miehiä tulisi kannustaa pitämään pidempiä perhevapaita. Moringin sekä THL:n Minna Salmen mukaan asiassa auttaisi perhevapaiden korvamerkitseminen.

    VastaaPoista
  30. Anonyymi8/3/16 18:38

    Jäi Ylen naisfyysikko jutusta pari asiaa vaivaaman.

    "Vaikka yliopisto-opiskelijoista suurin osa on naisia, pienenee naisten osuus dramaattisesti mitä ylemmäs uratikkaita kiivetään."

    Niin mutta MITÄ tämä enemmistö opiskelee? Jos mennään katsomaan jotain hömppä alaa siellä ei ole kuin naisproffia.

    " Tutkijoiden sukupuolijakauma on kuitenkin hyvin miesvaltainen, mikä voi vaikuttaa tutkimuksen näkökulmien ja aiheiden valintaan."

    Siis tämä oli mukana kun puhutaan fysiikasta. Siis feministit arvostelevat, että fyysikot tutkivat fysiikkaa "miehen" näkökulmasta.

    Tässä on linkki mihin feministinen tiede tähtää.
    http://research.gold.ac.uk/11135/

    VastaaPoista
  31. Anonyymi8/3/16 18:40

    Miehille ehdotetaan aborttioikeutta Ruotsissa

    Miehille tulisi antaa oikeus kieltäytyä vanhemmuudesta, uskoo Ruotsin Liberaalit-puolueen nuorisosiipi Metron mukaan.

    Esityksen mukaan miesten olisi mahdollista allekirjoittaa "lainopillinen abortti", jolla tämä luopuisi kaikista isyyden sitoumuksista.

    Miesten abortti tulisi tehdä ensimmäisen 18 raskausviikon aikana.

    Ryhmän mukaan teko olisi tasa-arvoa edistävä.

    Ehdotus on saanut ymmärrettävästi myös kritiikkiä osakseen.

    Emopuolueen Carl B. Hamilton on lähteen mukaan kutsunut esityksen tehneitä nuoria "idiooteiksi".

    – Reaktiot esitystä kohtaan ovat olleet ylivoimaisen konservatiivisia, ja monet ovat nähneet sen hyökkäyksenä ydinperhettä kohtaan. Meillä on muita ongelmia, kuten asuminen ja työllisyys, jotka me aiomme priorisoida, lausui Hamilton lähteen mukaan.

    Sama nuorisoryhmä on esittänyt myös muun muassa sisarusten välisen insestin laillistamista yli 15-vuotiailla.

    VastaaPoista
  32. Anonyymi8/3/16 18:46

    "Kun naisia aletaan uhkailla, se on ikävä merkki yhteiskunnassa"
    Ensimmäinen merkki konfliktiherkkyyden kasvusta yhteisössä on käyttäytymisen kärjistyminen juuri naisia kohtaan. Tätä on esimerkiksi lisääntynyt uhkaava kielenkäyttö. Näin sanoo europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, joka toimii pääneuvottelijana sukupuolivaikutusten arviointiraportissa.


    Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen on toiminut useita vuosia konfliktien ennaltaehkäisy -ohjelmassa ja verkostoissa. Viime aikoina hän on kiinnittänyt huomiota naisiin kohdistuvan uhkailun ja kielenkäytön koventumisen lisääntymiseen myös Suomessa.

    – Tämä on ikään kuin konfliktioppikirjasta. Ensimmäiset merkit, mistä tietää, että konfliktiherkkyys kasvaa yhteisössä, liittyvät naisen aseman huonontumiseen. Tämä käy ilmi, kun konflikteja on tutkittu. Eli naisia kohtaan käyttäytymisen kärjistyminen ja naisiin kohdistuva ikävä kielenkäyttö lisääntyvät.

    Pietikäisen mukaan naisen asema voi olla yhteiskunnassa todella huono – ja sen jälkeen perin surkea. Yhtä lailla naisen asema heijastuu yhteisössä, joka voi olla näennäisesti tasa-arvoinen, mutta ennen kriisejä paine naisia kohtaan kasvaa.

    – Naisen esineellistäminen kasvaa, samoin naisen työntäminen pois vallasta, ikään kuin päätöksenteosta. Senkin takia olen huolestunut näistä maamme merkeistä. Se on paitsi kurjaa naisen kannalta, mutta se kertoo myös todella ikävää tästä meidän yleisestä ilmapiiristämme.

    VastaaPoista
  33. Anonyymi8/3/16 19:09

    Naisten ihannemies on tutkimuksen mukaan aggressiivinen ja epärehellinen narsisti
    Tutkimuksessa otettiin selvää naisten miesmausta ja tulokset kääntyivät rehellisiä, kilttejä ja kunnioittavia herroja vastaan.


    Suomalaiset ja puolalaiset tutkijat yhdistivät voimansa, jotta he pääsisivät paremmin selville naisten miesmausta. Tutkimukseen osallistui 2370 aikuista leidiä, ja tulokset saattavat kuulostaa uskomattomilta monen korvaan.
    Huffington Post -brittilehdessä kerrotaan, että kyseisen tutkimuksen mukaan naiset etsivät kaikkea muuta kuin mukavaa herrasmiestä.
    Tulokset
    Osallistujat tunsivat eniten vetoa miehiin, joilla oli narsistisia, psykopaattisia ja Machiavellismille ominaisia piirteitä. Jälkimmäisessä ihminen tavoittelee omaa etuaan ja kadottaa moraalinsa.
    Naiset tuntevat tutkimuksen mukaan vetoa myös miehiin, jotka näyttävät dominoivilta, aggressiivisilta ja epärehellisiltä.

    Syy
    Tutkimuksessa naiset katsoivat kuvia miehistä, joiden ulkonäöt olivat ominaisia heidän edustamilleen persoonallisuustyypeille. Naisten tuli valita, minkä näköiseen mieheen he tunsivat eniten vetoa. Narsistiset piirteet omaava mies korjasi eniten pisteitä naisilta.
    Tutkija Minna Lyons uskoo, että naiset yhdistävät alitajuisesti miehen narsistiset piirteet loistavaan lisääntymiskykyyn. Aiemman tutkimuksen mukaan narsistien kumppanit saavat muita enemmän lapsia.

    VastaaPoista
  34. Anonyymi8/3/16 19:11

    Naisjohtajien määrä polkee paikallaan

    Naisten määrä johtotason tehtävissä on maailmanlaajuisesti pysynyt melkein muuttumattomana, kertoo Grant Thorntonin Women in Business -tutkimus.

    24 prosenttia korkeimmasta yritysjohdosta oli naisia, kun viime vuonna vastaava luku oli 22 prosenttia.

    Puolestaan 33 prosenttia yrityksissä ei ollut lainkaan naisia johtotehtävissä. Heikoin tilanne on G7-maissa ja erityisesti suurista Euroopan maista Saksassa, jossa vain 15 prosenttia johtajista oli naisia ja jopa 60 prosenttia yrityksistä ei ollut lainkaan naisia korkeimmassa johdossa.

    Suomessa 25 prosenttia ylimmästä johdosta on naisia, mikä vastaa EU-maiden keskiarvoa. Suomalaisten naisjohtajien sijoittuminen eri tehtäviin on pysynyt melko samanlaisena kuin viime vuosina. Suomessa ja kansainvälisesti naisia toimitusjohtajina, HR-johtajina ja myyntijohtajina on suunnilleen saman verran kuin kansainvälisestikin. Suomessa naisia on kuitenkin huomattavan vähän operatiivisen johtajan roolissa kansainvälisesti vertailtuna. Talousjohtajina suomalaisnaisia on kansainvälisesti vertailtuna huomattavasti enemmän.

    Itä-Euroopan maat ja muut kehittyvät taloudet ovat merkittävästi edellä kehityksessä. Esimerkiksi Venäjällä jopa 45 prosenttia ylimmästä johdosta on naisia, Virossa 37 prosenttia ja Thaimaassa 37 prosenttia.

    VastaaPoista
  35. Anonyymi9/3/16 15:42

    That report linked flooding from a glacial lake with an increase of sexually transmitted infections in women
    ...
    Structures of power and domination also stimulated the first large-scale ice core drilling projects — these archetypal masculinist projects to literally penetrate glaciers and extract for measurement and exploitation the ice in Greenland and Antarctica.

    Again, this is the original text. "penetrate" and "exploitation" are both from the paper.

    So the paper argues that all existing knowledge of glaciers is tainted by the maleness of the research, and also by the "colonialism" of the research. In short, not even the study of glaciers can be a pure study of the natural world; glacier scientists must be feminist postcolonial social-justice warriors.
    ...

    VastaaPoista
  36. Anonyymi9/3/16 16:19

    Cheekin musiikkivideon naiskuvasto puhuttaa – tasa-arvovaltuutettu: ”En oikein tykkää sellaisesta”

    Tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen sanoo, että naisten käyttäminen katseenvangitsijoina on maailmanlaajuisesti yleistä esimerkiksi mainoksissa. Hänestä se halventaa naisia.

    Hyvää naistenpäivää! Naistenpäivän kunniaksi YleX Aamu on virittäytynyt tasa-arvoteemoihin ja soitti Suomen tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkiselle.

    YleX Aamun Ida Karimaa kysyi tasa-arvovaltuutetulta, mitä hän ajattelee Cheekin uuden musiikkivideon tavasta esittää naiset.

    Me Ollaan Ne Part 2 -videolla miesräppärijoukon taustalla nähdään naisia, jotka esimerkiksi uiskentelevat kahluualtaassa, hörppivät pillillä limsaa ja syövät spagettia. Yhdessä kohtauksessa naiset ovat kontallaan talutushihnan päässä bondage-lemmikkeinä. YleX kirjoitti videosta eilen maanantaina.

    Lue myös: Naiset bondage-lemmikkeinä ja setelimeressä – tällaisia ovat mimmitaustajoukot Cheekin uutuusvideolla

    Mäkinen sanoo, että tällainen naiskuvasto on maailmanlaajuisesti tyypillistä esimerkiksi mainoksissa.

    - Naisia käytetään katseenvangitsijoina ja huomionherättäjinä, ja silloin naisen rooli ei ole sellaisen täysivaltaisen naisen rooli, jolla on ääni, aivot ja oma tahto.

    Mäkinen sanoo, ettei itse pidä sellaisesta tavasta näyttää naisia.

    - Minusta se halventaa naista tai tekee naisesta vain yksiulotteisesti jonkinlaisen kuvan eikä aitoa ihmistä.

    Naistenpäivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota maailmanlaajuisesti niihin tasa-arvo-ongelmiin, joita miesten ja naisten välillä vallitsee.

    Tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen neuvoo, miten jokainen voi tehdä maailmasta tasa-arvoisemman ja paremman paikan elää.

    - Voisimme omassa arjessamme puuttua pieniin asioihin. Kun kuulemme, että vähätellään tyttöjä tai puhutaan uhkaavasti, niin puututaan siihen ja sanotaan, että noin ei käyttäydytä.

    Tasa-arvoa voi edistää myös positiivisen kautta.

    - Sitten minusta erittäin hyvä juttu on kehua nuoria naisia ja tyttöjä, kun he suorittavat asioita hyvin. Antaa tytöille sellaisen tunteen, että he ovat arvokkaita ja heidän ääntään kuullaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me Ollaan Ne Part 2 -videolla miesräppärijoukon taustalla nähdään naisia, jotka esimerkiksi uiskentelevat kahluualtaassa, hörppivät pillillä limsaa ja syövät spagettia.

      Kiitoksia mainoksesta

      YouTube: Cheek - Me Ollaan Ne Part 2 (feat. Elastinen, JVG, Nikke Ankara, Kube, Pete Parkkonen)

      Poista
  37. Anonyymi9/3/16 18:51

    Loistava! Vihapuhe, naisviha ja pari muuta ampumassa kadulla.

    Vihapuhe naistenpäivänä

    VastaaPoista
  38. Anonyymi9/3/16 18:59

    Tasa-arvoa on mahdotonta saavuttaa Blogi Pauli Sumanen 9.3.2016

    VastaaPoista
  39. Anonyymi9/3/16 20:39

    Naiset nostavat pörssiyhtiöiden arvoa – Sukupuolikiintiöt vähentävät sitä

    Yhtiöt, joiden hallituksissa ja johdossa on naisia, ovat arvokkaampia pörssissä kuin vain miesten johtamat yritykset.

    Yhtiöiden osakkeiden arvo kasvaa, kun sen johtoon otetaan naisia. Tulokseen päätyivät Münchenin teknillisen yliopiston ja Hong Kongin yliopiston tutkijat tutkittuaan 3 000 johtohenkilön vaihtumista 51 maassa vuosina 1998–2010.

    Tutkimuksessa seurattiin tiedotteen mukaan osakkeen hinnan muutoksia sen jälkeen, kun johtohenkilö tai hallituksen jäsen jäi tehtävistään sairauden tai kuoleman vuoksi ja tuli korvatuksi toisella henkilöllä. Missään tutkitussa tapauksessa sukupuoli ei ollut valinnan perusteena.

    Osake halpeni keskimäärin kaksi prosenttia, jos naisjohtaja joutui jättämään tehtävänsä. Jos naisjohtaja korvattiin miesjohtajalla, osake romahti kolme prosenttia.

    Käänteisesti, jos miesjohtaja jäi pois tehtävästään, osakkeen hinta pysyi vakaana.

    Siten naisjohtaja, joka on päässyt asemaansa ilman sukupuolikiintiön apua, on arvokkaampi yhtiölle kuin miesjohtaja, päättelee tutkija Daniel Urban.

    Tutkimuksen toinen osa osoitti, että mitä vähemmän eri maissa oli tavallisesti naisia johdossa tai hallituksissa, sitä enemmän osake putosi, jos naisjohtaja joutui lähtemään.

    Esimerkiksi Japanissa naisia on johdossa vain kolme prosenttia, Yhdysvalloissa kahdeksan ja Filippiineillä 20 prosenttia. Niissä maissa, joissa naisten valinta on kaikista epätodennäköisintä, johtoon pääsevät vain huippulahjakkaat naiset, mikä selittää ilmiötä.

    Tutkijat päättelevät, että yritysten pitäisi valita naisia ja miehiä johtoon samoilla standardeilla, jotta yritysten arvo kasvaisi mahdollisimman paljon. Toisaalta naisia ei pidä valita yrityksiin sukupuolikiintiöillä, koska ne vähentävät yhtiön pörssiarvoa. Esimerkiksi Norjassa on käynyt näin.

    VastaaPoista
  40. Anonyymi9/3/16 21:30

    Axl Smith joutui poliisikuulusteluun - epäillään seksinauhojen kuvaamisesta salaa

    ...
    Axlin Peter-kollega oli seurustellut manipuloivan naisen kanssa. Nainen oli väittänyt, että Peter on raiskannut hänet. Nainen oli halunnut harrastaa Peterin kanssa kovakouraista seksiä.

    - Voitte vain kuvitella, mitä sitten tapahtui. Oli totuus vastaan naisen tarina ja ruhjeilla olevat kasvot. Tai siis kaula.

    Lehdet ja yleisö teilasivat Peterin, ja hän menetti työpaikkansa MTV-musiikkikanavalla. Peter joutui myös vankilaan. Poispääsyn jälkeen Peterin elämä lähti alamäkeen, ja Axl kertoo kuulleensa, että Peter lopulta joi itsensä hengiltä.
    ...
    Axl Smith kertoo, että noista Tukholman-vuosista lähtien hänen kotonaan on ollut valvontakamerat, jottei hän joutuisi samanlaiseen tilanteeseen kuin Peter.
    ...
    - Tiedän, kuka on syytöksen laittanut vireille, hän on nainen, jota olen tapaillut ja joka ilmeisesti haluaa mulle pahaa.
    ...

    VastaaPoista
  41. Yazidi sex slave tells how she escaped from ISIS but had to leave her child behind | Daily Mail Online

    ISIS fanatics raped girl aged '8 or 9' in a hall packed with other captives in Iraq | Daily Mail Online

    Support group reveals ISIS raped eight-year-old HUNDREDS of times | Daily Mail Online

    ISIS international sex ring sees Yazidi slaves in Afghanistan, Pakistan and Chechnya | Daily Mail Online

    1 in 3 adults are on the brink of diabetes but 90% of them don't know they're at risk | Daily Mail Online

    Nickolay Lamm, man behind the 'average' Barbie Lammily creates a male version | Daily Mail Online

    700lb Fayetteville woman begs her children to bring her junk food every day | Daily Mail Online

    Transgender man Laith Ashley finds success as a model just two years after transition | Daily Mail Online

    Daredevil construction worker destroys wall he is standing on | Daily Mail Online

    Teen migrant 'rapes Austrian mother and is immediately caught by police' | Daily Mail Online

    Shariaan perustuva sukupuoliapartheid torjuttiin Australiassa (video) | MV!!??

    Maahanmuuttajatkin alkavat pelätä nutty-Merkulin touhuja, mutta eukko vain jatkaa hullutuksiaan, vaikka Eurooppa muuttuisi raunioiksi:

    Britain's Immigrant Communities Turn On Mass Migration: 'We're Being Abused' - Breitbart

    Why have German Muslims dislike refugees

    Mass Migration Sceptics Are Attracting An Unlikely New Base Of Support: Immigrants - Breitbart

    Maahanmuuttajat matuista: “Epäsosiaalisia parasiitteja, jotka ottavat väkivallalla, mitä haluavat” | MV!!??

    VastaaPoista
  42. Päivän video: Pensaasta löytyi herkkua | MV!!??

    Aasialainen puutarhurirouva löysi välipalan.
    ...

    VastaaPoista
  43. RAKELIN PUNAVIHREÄSSÄ KUPLASSA

    Tämän kertainen Rakelin kuplassa -jakso kulkee aiemmin lähetettyjen ohjelmien polkua eli siinä käsitellään jälleen kerran sitä, kuinka upea poikkeava seksuaalisuus on ja kuinka tyhmä ja paha on enemmistö, joka ei anna degeneraattien oikuille samaa sosiaalista arvostusta kuin avioliitossa elävien jälkeläisiä tuottava heteroseksuaalisuus.

    Haastateltavaksi Rakel oli ottanut kliseiset seksuaalifriikit, joiden näsäviisasteleva kaikkitietävyys ja halveksunta valtaväestön maalaisjärkeen perustuvaa ajattelua kohtaan sai kriittisen katsojan päättelemään nopeasti, että kyseessä täytyy olla virkaheitot humanistiopiskelijat, marxisti-feministit ym. yhteiskunnan avittamat vasemmistoagitaattorit. On vaikea sanoa mistä näiden ilmestysten itsevarma omahyväisyys kumpuaa, mutta luultavasti he uskovat ihan aidosti olevansa jotain uskomattoman erikoisia tapauksia – joita he eivät tietenkään ole, vaan pelkkiä muotopuolia, jotka yrittävät saada jonkinlaista uskottavuutta jankuttamalla korruptoituneen akateemisen maailman pseodotieteellisiä gender-blender teorioita.

    VastaaPoista
  44. Miesten hiekkalaatikko, jota naiset karttavat?

    Olen muutaman vuoden ajan kirjoittanut Uusi Suomen Puheenvuoroon. Omien kirjoitusten kommentteja sekä muiden kirjoituksia lukiessa olen havainnut, että miehet ovat vahvasti edustettuina tällä keskustelufoorumilla. Tänään 10.3. klo 18.00 päätin tutkia asiaa syvällisemmin.

    Toimitus nostaa etusivulle esille ajankohtaisia kirjoituksia, jotka sen myötä ovat helpommin lukijan havaittavissa. Tänään nostoja oli kuusi ja niistä yksi oli naisen, tässä tapauksessa minun, kirjoittama. Päätin tutkia tämän keskustelufoorumin keskustelijoiden sukupuolijakaumaa lisää, joten kävin tutustumassa näiden kuuden blogin kommenttiosioon.

    Kinnusen kirjoituksessa oli 28 kommenttia, joista kaikki olivat miesten kirjoittamia. Majurin kirjoituksessa oli 30 kommenttia, joista yksikään ei ollut naisen kirjoittama. Myös Liinalammen kirjoituksen kaikki kommentit olivat miesten kirjoittamia. Vuorenpään kirjoituksessa oli 21 kommenttia, joista kolme oli naisen kirjoittamia. Raunion kirjoituksessa oli 32 kommenttia, joista 3 oli yhden ja saman naisen kirjoittamia. Omassa kirjoituksessani oli 47 kommenttia, joista 8 oli naisen kirjoittamia. Näista kahdeksasta kommentista kaksi oli minun tuotosta ja kuusi toisen naisen.

    Yhteensä naisen kirjoittamia kommentteja oli vain 14 ja miehen kirjoittamia oli 156. Huomionarvoista on se, että myös useat miehen kirjoittamat kommentit olivat yhden ja saman henkilön toimesta tuotettuja. Siitä huolimatta ilmiö on huolestuttava. Missä ovat naiset? Miksi naisten näkyvyys sekä kommenteissa että kirjoittajissa on niin vähäistä?

    En usko, että naiset pitävät yhteiskunnallista keskustelua turhana ja ettei heillä olisi mielipiteitä. Onko siis taustalla haluttomuus kirjoittaa ajatuksiaan suurennuslasin alle tarkkailtavaksi vai voiko syynä olla pelko törkyviestien saamisesta?

    Tasa-arvoisessa ja eteenpäinkatsovassa yhteiskunnassa tarvitaan sekä miesten että naisten näkemyksiä ja osallistumista yhteiskunnalliseen keskusteluun. Minusta Uusi Suomi Puheenvuoro on hyvä ja mielenkiintoinen keskustelufoorumi. Ylläpito on onnistunut siivoamaan törkyviestejä pois keskustelusta, vaikka valitettavasti asiattomia kommentteja yhä vilahtelee keskusteluissa. Miksi siis niin harvat naiset näkyvät tällä sivustolla?

    Anette Karlsson, puheenjohtaja

    Uudenmaan Demarinaiset

    VastaaPoista
  45. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  46. (Uusinta)

    Eli, jos kuvaa tilanteet, että ei myöhemmin syytettäisi raiskauksesta, niin sitten syytetään salakatselusta.

    Iltalehti: Poliisi: Axl Smithillä kymmeniä uhreja (10.3.2016)

    Naisille halutaan aina varata oikeus syyttää ilman puolustusmahdollisuuksia ‒ tavalla tai toisella?

    Ilta-Sanomat: Juontaja Axl Smith: ”Minua epäillään seksinauhojen salakuvaamisesta” – vietti yön poliisin kuulusteluissa (9.3.2016)

    Viitattu

    Youtube: Selitys ja Anteeksipyyntö | AXL SMITH WITLO 004 (9.3.2016)

    (En ole katsonut videota)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naisille halutaan aina varata oikeus syyttää ilman puolustusmahdollisuuksia ‒ tavalla tai toisella?

      Ilta-Lehti: Jounin Kaupan Facebook-kommentti Axl Smithistä nosti someraivon (13.3.2016)
      Sampo Kaulasen yrityksen rikoksesta epäiltyä juontajaa puolusteleva kirjoitus sai jotkut uhkaamaan kauppaa jopa boikotilla.



      - Menneekö jo vähän yli? Kaverin perversion takia menee työ, maine ja kaikki. Vaikka filmas niin meni omaan käyttöön. Väärin. Mut ei siitä varmaan tarvi nuin lujalla vetää! Isää uhkaili hullu tappamisella ja pääsi hommasta sakoilla jonka hovioikeus hylkäsi. Eli täällä saa oikeat sekopäät sekoilla mut fetissi on kuoleman asia, päivityksessä luki.



      Poista
  47. Roopen poikkeava seksuaalisuus: Tytöt ymmärtävät…

    Aseksuaalinen Roope kertoo tarinaansa terveyssivustolla.

    Häntä ei kiinnosta seksi. Ei millään tasolla.

    -Noin 19-vuotiaana masennuin. En löytänyt kamalasti muita, joilla olisi ollut sama tilanne. En ole kuitenkaan aromanttinen, eli tykkään läheisyydestä, hän toteaa.

    Kaverina oleville hän on kertonut asiasta, ja kaveritytöt ymmärtävät asian hyvin.

    Roopen tilanne on kuitenkin johtanut siihen, ettei parisuhdetta todellakaan ole helppo löytää.

    Lue koko tarina täältä

    Roope on nyt ottanut yhteyttä aseksuaaliin suomalaiseen mallityttöön, Jennaan, josta toivoo ystävää. Jenna taas kertoi tarinansa kasvoillaan täällä.

    VastaaPoista
  48. Suuret rinnat tekivät tylsästä videosta jättimäisen hitin

    Mirror kertoo [lähde] markkinointivideosta, josta on tullut jättimäinen hitti aivan väärästä syystä.

    What is a turnaround? -video on sisältönsä puolesta varmasti monelle täydellisen tylsä, mutta silti sillä on jo lähes miljoona katsojaa.

    Suosiolla voi olla jotain tekemistä Juliana Morganin rintavarustuksen kanssa...

    - Aivan sama, mitä hän on myymässä, otan 10, yksi kommentoijista veistelee.

    VastaaPoista
  49. Perjantai-dokkari: Minun tieni, perkele! | Yle Uutiset | yle.fi

    Siikajokelainen Markus Kuotesaho on mies, joka pukeutuu pyhänä vaaleanpunaiseen röyhelöhameeseen ja arkena öljyisiin haalareihin.
    ...

    VastaaPoista
  50. Videot voi kuvata huomaamattomasti läppärillä, kunhan järjestää tavalla tai toisella niin, ettei webbikameran valo loista. Ja kannattaa käyttää koko kovalevyn kryptausta, jotta salaisuudet pysyvätkin salaisuuksina.

    VastaaPoista
  51. 2016-03-09 Länsi-Ruotsin Kungsbackan asukkaat harkitsevat aseistautumista

    Kungsbackabor etsivät aseistaa itsensä - Western Ruotsi - Göteborg Post

    2016-03-10 IL:Saksan hallitus valistaa pakolaisia seksistä piirroskuvin

    Saksan hallitus edistää rotujen välistä seksiä | MV!!??

    Sivustolla muun muassa kerrotaan, että mies voi yhtyä naiseen tai mieheen peräaukon kautta. Koska kyse on kehitysmaalaisille tarkoitetusta materiaalista, muistetaan mainita, että nainen ei voi tulla raskaaksi anaaliseksistä. Ohjeessa varoitetaan kuitenkin, että siemennestettä ei saa päästää vuotamaan naisen vaginaan.

    VastaaPoista
  52. Tiilikainen: Maaseutuvirasto ministeriön ohjaukseen - ylijohtaja siirretään muihin tehtäviin

    Naiset erinomaisia johtajia? Taas meni pieleen.

    Traktorit vyöryvät Helsinkiin, viljelijöiden vaatimuslista julki - "Halpuuttajienkin pitäisi vihdoin ymmärtää"

    Naisvaltaisten alojen kohdalla on noussut hirveä haloo, jos "saavutettuja etuja" on aiottu leikata edes hieman, jotta kansantalous ei sakkaisi totaalisesti. Pöhöttyneen julkisen sektorin, joka on erittäin naisvaltainen, työntekijöiltä ei saisi edes ylipitkiä lomia leikata.

    Samaan aikaan hyvin miesvaltaisella alalla, eli maanviljelyksessä, tehdään pitkää päivää, ja yritetään selvitä päivästä toiseen edes joten kuten. Eipä nouse tasa-arvoitkua siitä.

    VastaaPoista
  53. THL aloittaa yt-neuvottelut - uhattuna jopa 200 työpaikkaa

    Ilmainen säästövinkki THL:lle: Minna-portaalin piuha irti seinästä.

    Nimimerkillä: Emme jää kaipaamaan.

    VastaaPoista
  54. Kim Kardashian suututti maailman naisia nakukuvallaan, tämän vuoksi suuttumus on väärin

    Maanantaina, päivää ennen naistenpäivää, maailman ehkä kuuluisin tositv-julkkis Kim Kardashian julkaisi alastonselfien Instagramissaan.

    Nänni- ja häpyalueet oli peitetty mustilla suorakulmioilla, muuten Kardashian seisoi nakuna vessan peilin edessä.

    Saateteksti oli humoristinen, lähes ilkikurinen: ”When you're like I have nothing to wear LOL”

    Internet räjähti.

    Kuva on saanut 1,5 miljoonaa tykkäystä ja melkein 300,000 kommenttia.

    Häpäisy ja huorittelu, ”slutshaming”, alkoivat välittömästi:

    ”How disgusting. Can’t believe she would post a photo like this.”

    ”In Europe we call that: fat!”

    ”Going back to work cuz her husband is broke”

    Ihmiset kommentoivat Kardashianin kehon lisäksi hänen äitiyttään ja asemaansa satojen miljoonien idolina:

    ”You are a terrible role model for young woman.”

    ”Such a bad role model to her daughter and 2 women out there”

    VastaaPoista
  55. Lara, 27, tapailee vanhempia miehiä rahasta: ”Minulla on yleensä kymmenen miehen rinki”

    Ensimmäisillä treffeillä nelikymppisen eronneen ranskalaismiehen kanssa Laraa hermostutti. Hän oli tuolloin kolme vuotta nuorempi eikä tiennyt mitä odottaa.

    – Mutta miesten ei voi antaa nähdä pelkoa, hän avautuu haastattelussa Daily Mailille.

    Pelko tarkoittaa kontrollin menettämistä ja siihen ei ole varaa kummallakaan osapuolella.

    He kävivät kahvilla, joka muuttui illalliseksi. Suukkoa hän ei kuitenkaan vaihtanut miehen kanssa.

    – Sain kalliin aterian ilmaiseksi.

    Sen jälkeen Lara oppi kuvion.

    – Minulla on ollut keskimäärin kymmenen miehen rinki.

    VastaaPoista
  56. FEMINISTISTÄ EPISTOLAA HOTELLIN RESPASTA

    Hotellin respassa ei olla aikaisemmin tajuttukaan, miten loistava ideologia feminismi oikeastaan on. Tällaiselle ajatuksiltaan rajoittuneelle ja niin putkinäön kuin putkiajattelun omaavalle raappahousujätkälle se antaa aivan uuden universumin nähdä, kokea ja ennen kaikkea selittää asioita. Asia valkeni täälläpäin oikeastaan vasta aivan hiljattain, kun tuli törmättyä MV-lehden artikkeliin kanadalaisesta anarkistifeminististä Ashleigh Inglesta joka jo vuonna 2013 selitti sovinistisen sorron syntyjä syviä, ja meikäläinen törmäsi siihen vasta nyt, joten minullahan on mennyt siis kolme vuotta aivan hukkaan. Jos olisin valaistunut tuolloin, niin epäilemättä moni vihakirjoitus olisi jäänyt kirjoittamatta. Kyseinen anarkofeministi valisti silloin ihmiskuntaa sovinismin yhdestä ehkä julmimmasta sortomuodosta eli pieruraiskauksesta:

    “Pieremällä kovaäänisemmin mies käyttää passiivis-aggressiivista väkivaltaa asettaakseen itsensä dominanttiin rooliin, mikä pelottaa naisen alitajuisesti olemaan päästämättä flatulaatiota, ja siten nainen, joka pelkää turvallisuutensa puolesta, pieree hiljaisemmin merkkinä alistumisesta. Tämä edesauttaa raiskauskulttuuria ja naisten sortoa.”

    VastaaPoista
  57. Vastaanottokeskuksissa kytee naisten kapina – ”En aio kuunnella miestä. Sanon vain, että nyt ollaan Euroopassa”
    Riuttarannan vastaanottokeskuksessa Vihdissä on meneillään pienimuotoinen naisten vapautusliike. Sen tulokset näkyvät puheissa ja pukeutumisessa.


    Jemenistä Suomeen turvapaikanhakijana tullut Fatima tekee töitä nelihenkisen metsätyöporukan esimiehenä Vihdissä. Työt sujuvat hyvin, mutta miehet ovat valittaneet siitä, että joutuvat työskentelemään naisen alaisuudessa. Fatima epäilee, että hänen omalla miehelläänkin voisi olla huomauttamista metsätöistä, jos mies pääsee myöhemmin Suomeen.

    ”Hän varmaan kysyy, miksi teen ulkotöitä, kun voisin hyvin olla kotonakin. En aio kuunnella miestä. Sanon vain, että nyt ollaan Euroopassa”, Fatima sanoo.

    Riuttarannan vastaanottokeskuksessa Vihdissä on meneillään pienimuotoinen naisten vapautusliike. Sen tulokset näkyvät puheissa ja pukeutumisessa.

    ”Kun syyskuussa tulin Suomeen, käytin abayaa, pitkää mustaa kaapua, joka jättää näkyviin vain kasvot ja kädet. En käytä sitä enää. Se on niin epäkäytännöllinen. Eihän sen kanssa voi pelata sählyäkään. Käytän housuja ja tunikaa.”

    Riuttarannan apulaisjohtaja Marikka Bergman kertoo, että vastaanottokeskuksessa keskustellaan naisten asemasta ja sukupuolten tasa-arvosta paljon.

    ”Täällä on käynnissä täysi emansipaatio. Monet naiset katsovat ihaillen meitä työntekijöitä, kun heille on selvinnyt, että osa meistä on eronnut. Sekin herättää ihastusta, että nainen voi asua yksin ja valita itse, kenen kanssa menee naimisiin. Osa ilmoittaa, että ei aio mennä naimisiin ikinä.”

    VastaaPoista

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".