lauantaina, syyskuuta 22, 2012

Miehenä olemisen taito

“Minä en ole maskulisti”, julistin tärisevin käsin äidinkielenaineeni ensimmäisessä lauseessa nuoren, loukatun miehen vimmalla. “En minä vihaa naisia. Minä pelkään heitä.”

Maskulismiin liittyi tuolloin ainoastaan negatiivisia assosiaatioita: vihaa, räyhää, netissä sönköttävien miesasiamiesten katkua. Vihaisia miehiä, miehiä vihaavia naisia. Kieltäydyin kunniasta otattaa maskulistin leimaa otsaani, vaikka en tuolloin edes tiennyt mitä tuo karmivalle haukkumasanalle maistuva kummajainen loppupeleissä tarkoittikaan.

Tässä onkin näppärä tapa selvittää, oletko maskulisti. Työnnä käsi housujen kauluksesta sisään.
  • a) Onko sinulla kulli?
  • b) Haluatko päättää mitä sillä tehdään?
Jos vastasit myöntävästi molempiin kysymyksiin, niin onneksi olkoon! Sinä olet maskulisti!

Hyvät miehet, ottakaa ihan rauhallisesti. Teidän ei tarvitse maistaa omaa siemennestettänne tänään. Ei minun vahtivuoroni aikana. On kuitenkin yksi asia, jonka kehotan tekemään. Sanokaa: ”Olen maskulisti.” Vielä parempi  on, jos nousette tuolille ja huudatte: ”MINÄ OLEN MASKULISTI!” Ihan vain siksi, että minusta on paljon jännittävämpää, jos nousette tuolille.

Luettuani kirjan Miehenä olemisen taito -teoksen uskallan vihdoin myöntää sen: minä olen maskulisti. Eikä minulla ole mitään pelättävää.

Lähde: Caitlin Morania mukaillen

16 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Anonyymi: Tutkimus: Näin moni nainen haaveilee seksistä ex-miehen kanssa!

      Kerrotaan nyt sitten vastauksin:
      … Tutkimuksessa kävi ilmi, että naisista 38 prosenttia kertoi seksin ex-kumppanin kanssa olevan parasta, kun taas miehistä samaa mieltä oli vain 29 prosenttia. Tutkimuksen teetti seksileluja myyvä Lovehoney.co.uk-sivusto.

      Poista
  2. Vasemmistoliiton Li Andersson nosti kohun Tiimarin mainoksesta, jossa tytöille ja pojille opetettiin erilaisia sukupuolirooleja. Kasvatus on kuitenkin elinikäistä, ja siksi sukupuolineutraaliksi pitää kasvattaa myös aikuisena.

    Suurimpana erona miesten ja naisten välillä on se, että miehet haluaisivat paljon seksiä ja paljon tilapäisiä seksikumppaneita. Naiset taas haluavat varjella tavaraansa, ja varjella mainettaan pidättäytymällä tilapäisistä seksisuhteista. Sukupuolineutraali aikuiskasvatus puuttuukin tähän roolieroon, ja ottaa tehtäväkseen kasvattaa naiset hyväksymään tilapäiset seksisuhteet ja ottamaan tavoitteekseen mahdollisimman runsas seksin harjoittaminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi: … Sukupuolineutraali aikuiskasvatus puuttuukin tähän roolieroon, ja ottaa tehtäväkseen kasvattaa naiset hyväksymään tilapäiset seksisuhteet ja ottamaan tavoitteekseen mahdollisimman runsas seksin harjoittaminen.

      Niinku

      Ihmissuhteet ja tasa-arvo: Hook-Up Culture

      slate.com: Women Want Hook-Up Culture (By Amanda Marcotte)

      Poista
  3. Nyt kun ovat femakot rääkyneet sukupuolineutraalien lelujen tai lelukuvastojen perään, niin koskakohan he tuomitsevatkin sukupuolineutraaliuuden vanhanaikaisena ja vaativatkin sukupuolisensitiivistä segregaatiota - esimerkiksi tyttöjen talon tyyliin?

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Anonyymi: Heitä uhkaa teinivanhemmuus - Tutkimus tunnisti riskit


      Tutkimusten mukaan teiniäitien tyttäret seuraavat usein äitiensä jalanjälkiä.



      Halonen painottaa, että kaikki teiniraskaudet eivät suinkaan ole tuomittuja epäonnistumaan.

      - On paljon esimerkkejä politiikan huipultakin ihmisistä, jotka ovat saaneet lapsen 15-vuotiaana ja hyvin menee.


      / Kari Hurtta

      Aamukahvi? ☕

      Poista

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".