lauantaina, maaliskuuta 08, 2008

Sukupuolisilmälasit käyttöön

Hallitus haluaa seuraavaan budjettiin sukupuolivaikutukset

Kaupallisuus vie seksuaalisuudelta syvän inhimillisen merkityksen

Tasa-arvoisempaa perhepolitiikkaa.

Tissijulkisuudesta.

14 kommenttia:

Samuli Pahalahti kirjoitti...

Laki rakkauslomasta

Henry Laasanen kirjoitti...

"Rakkausloman tarkoituksena on ennaltaehkäistä parisuhteen rapautuminen ja erilleen ajautuminen. Rakkauslomalla pari palaa kaksistaan suhteen ytimeen, toisilleen omistautumiseen sekä eroottisella että emotionaalisella tasolla. Sillä tavalla on mahdollista "löytää uudelleen" rakkauden polulle ja lähteelle. Kyse on siis mahdollisuuden antamisesta parisuhteen nk. "uudelleensyntymälle". Eheytymisen, hyvän olon, elämänilon luomisen kautta rakkausloma maksaa nopeasti itsensä takaisin. Hyvinvoiva ihminen tekee työtä paremmin, sairastaa vähemmän ja jaksaa pidempään työelämässä."

Tommykin näyttää ajavan vain hyväosaisten asiaa, eli niiden, joilla jo on rakkaussuhde. Suurempi ongelma on kuitenkin rakkauden "vähäosaisilla", johon Tommykin voisi keksiä ratkaisuja.

"Rakkauslomaan olisivat harkinnan perusteella oikeutettuja myös yksinhuoltajat ja yksineläjät elämäntilanteen ja tarpeen mukaan."

Häh, siis että Barbaran ja alan elokuvien kanssa lomalle Bahamalle? Vai mitä Tommy tarkoittaa?

Anonyymi kirjoitti...

Psykoanalyytikko yrittää syvälle elokuvaan

Tarkastelun päätteeksi Manninen rinnastaa hätkähdyttävästi Mark Lewisin ja kuolevan Jeesuksen viimeiset repliikit, ja toteaa "miten ulottuvaisia ovat koko kulttuurimme kudoksessa homoseksuaalisuuden ja oidipaalisen asetelman mustat puolet". Aune Raitasalon suurennuslasin alla on Alfred Hitchcockin Linnut (1963). Linnut on Raitasalon luennassa päähenkilön regressiivinen matka lapsuuden kokemuksiin, ja kirjoittaja lukee elokuvan symbolikieltä liiankin tottuneesti: minkkiturkki on "narsistinen suoja", rikkoutuneet silmälasit "muistuttavat äitihämähäkin verkkoa ja elämän haurautta". Tippi Hedrenin käsipuolessa roikkuu "fallinen käsilaukku".

Paavo kirjoitti...

Pitihän se arvata että perimmäinen syyllinen lapsipornoon on margaret thatcher.

seväsen erkki palautti uskoni suomen akatemiaan.

Anonyymi kirjoitti...

[Offtopic]
Hyvää naistenpäivää

http://www.todaysbigthing.com/2008/02/28

Anonyymi kirjoitti...

Sukupuolisilmälasithan budjettikysymyksissä ovat kerrassaan loistava uutinen!

Jatkossa siis mm:
- miesjärjestöt saavat yhtä paljon rahaa kuin naisjärjestöt.

- naistutkimukselta ja "kriittiseltä miestutkimukselta" otetaan puolet rahoituksesta pois ja ohjataan se todelliselle miestutkimukselle. Henry ja vaikkapa Pasi Malmi voivat perustaa sen.

- miljardien suuruiset tulonsiirrot eläkkeitä unohtamatta (ks. Timo Karjalaisen tutkimukset) miehiltä naisille joutuvat kunnolla suurennuslasin alle


paskasheriffi,

Off-topiciksi kohtalaisen havainnollistava ja MAT:n sekä naisten parinvalintapreferenssien juurille johtava linkki.

Anonyymi kirjoitti...

voisikohan naisten suosimisen budjettikysymyksissä nähdä seurauksena naisten heikommasta palkka-asemasta yhteiskunnassa? eli samoin kuin varakkaat aviomiehet tukevat taloudellisesti pienituloisia vaimojaan tukee yhteiskunta (suurimpina tulonmuodostajina miehet) kollektiivisesti naisia. naisilta odotetaan riippuvuutta ja heikkoutta, miehiltä armeliaisuutta resurssiensa käytössä.

Anonyymi kirjoitti...

Häh, siis että Barbaran ja alan elokuvien kanssa lomalle Bahamalle? Vai mitä Tommy tarkoittaa?

Pitäisi varmaan olla rakkauslomittajien ammattikunta?

Anonyymi kirjoitti...

voisikohan naisten suosimisen budjettikysymyksissä nähdä seurauksena naisten heikommasta palkka-asemasta yhteiskunnassa?

Voisi tietysti, jos se asema olisi totta. Mikäli tiedät, että täsmälleen yhtä paljon ja samaa työtä tekevä naissairaanhoitaja saa mieskollegaansa pienempää palkkaa, niin tee ihmeessä siitä ilmoitus; se on väärin.

Terveydenhoitomenojen epäsuhtaa miesten ja naisten välillä saattaa osaltaan selittää naisten miehiä kuusi kertaa yleisemmät luulosairaudet, joihin terveydenhuollon on kuitenkin reagoitava - paljon kustannuksia aiheuttavien turhien ja kalliiden tutkimusten muodossa.

Anonyymi kirjoitti...

paskasheriffi: hahahah, toi oli parasta mitä olen pitkään aikaan videona nähnyt :) Hyvin kuvaavaa, siis tuo eukko 'piinapenkissä' ei ole mitenkään poikkeuksellinen, vaan ennemminkin hyvin tyypillinen länsimainen mainstream-nainen eli lutka.

Tuossa kuvastui myös hyvin YTM/ATM-tilanne, nainen siis naimisissa ATM:n kanssa mutta nussii YTM:ää - tyypillisen kaavan mukaisesti. Eukko elää tismalleen ennusteen mukaisesti, ja sitten koettaa vielä ansaita sillä rahaa, hah hah.. ja parasta on se, miten se menettää kuitenkin vielä ne rahatkin.. tosin toivon, että tuon ATM:n silmät avautuivat tarpeeksi, jotta se tajuaa jättää sen eukon. Luulenpa silti, että niinkuin tollasissa tapauksissa yleensä, ATM silti pitää eukon, koska saahan siltä pildeä, jota ei muuten välttämättä enää ikinä saisi.

Tuo video on kuin näkisi Henryn kirjan manifestoituvan viihteellisessä videomuodossa.. kiitos, sheriffi - verratonta kamaa!

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"naisilta odotetaan riippuvuutta ja heikkoutta"

50-luvullako elät? Yliopisto-opiskelijana minua ympäröivät uraansa tehokkaasti kaavoittavat naiset, joista yhdenkään suunnitelmiin ei kuulu miehen rahoilla eläminen.

Anonyymi kirjoitti...

xyz: "minua ympäröivät uraansa tehokkaasti kaavoittavat naiset, joista yhdenkään suunnitelmiin ei kuulu miehen rahoilla eläminen."

ei kuulu ehkä suunnitelmiin, mutta kuinkahan moni niistä yliopiston lehtorinaisista tienaa yhtä paljon kuin miehensä?

Anonyymi kirjoitti...

"ei kuulu ehkä suunnitelmiin, mutta kuinkahan moni niistä yliopiston lehtorinaisista tienaa yhtä paljon kuin miehensä?"

Puhuin opiskelijoista (ns. kansakunnan tulevaisuus), en lehtoreista.

Anonyymi kirjoitti...

anonyymi: ahaa, sori, ymmärsin väärin. no sitä suuremmalla syyllä ovat hakoteillä - ellette sitten opiskele esim diplomi-insinööreiksi ja tunne suurta vetoa sosiaalipummeihin puolisoehdokkaina.