keskiviikkona, maaliskuuta 12, 2008

SDP tiedottaa

Tarja Filatov: Naisiin kohdistuva väkivalta on ihmisoikeusrikos:
Riisi oli kiehunut liian vähän - mies sylkäisi suustaan ruuan ja lähti pihalle. Palatessaan sisälle mies pakotti vaimonsa syömään kourallisen pikkukiviä, jotta tämä tietäisi, mitä mies kärsii syödessään vaimonsa laittamaa ruokaa. Kohtaus on kirjasta, jota parhaillaan luen.

Suomessa lähes 20 prosenttia naisista kokee tai on kokenut parisuhteessa väkivaltaa. Kaikista länsimaista Suomessa kuolee asukaslukuun suhteutettuna toiseksi eniten naisia väkivaltaan. Perheväkivallan uhreista 90 prosenttia on naisia.

Naisiin kohdistuvassa väkivallassa ei ole kyse sen aiheuttamasta taloudellisesta ongelmasta. Kyse on ihmisarvosta. Väkivalta ei ole vain vuorovaikutustaitojen puutetta. Siinä on nimensä mukaisesti kyse vallasta. Miehen vallasta naiseen.

26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulkintani mukaan Filatovin kolumni antaa aihetta kanteluun tasa-arvoasioita käsitteleviin oikeustoimielimiin.

Kyseessä on kaikkia miehiä yleistävä ja propakandan omainen tulkinta lähisuhdeväkivallasta kokonaisuutena.

Teemaa käytetään yleisluontoisten poliittisten takoitusperien saavuttamiseksi ei tasa-arvon toteutumisen lähtökohdasta.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tämä aika masentavaa, että noin pahasti pihalla oleva tantta voi olla ehkä demarien seuraava puheenjohtaja ja potentiaalinen pääministeri. Ei hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Näin se Aatukin valtakuntansa rakentamisen aloitti.

Anonyymi kirjoitti...

"Suomessa lähes 20 prosenttia naisista kokee tai on kokenut parisuhteessa väkivaltaa."

Jäikö teillä tämä kokonaan huomaamatta?

"Perheväkivallan uhreista 90 prosenttia on naisia."

Jos naiselle pillu on vallankäytön väline niin miehelle nyrkki?

Anonyymi kirjoitti...

"Naisiin kohdistuva väkivalta on ihmisoikeusrikos"

Mutta miehiin kohdistuva ei? Sehän tässä on ajatuksena.

"Suomessa lähes 20 prosenttia naisista kokee tai on kokenut parisuhteessa väkivaltaa."

Mihin tämä väite perustuu? Niihin kyselytutkimuksiinko, jossa mm. hellyydenosoituksista pidättäytyminen laskettiin väkivallaksi?

"Perheväkivallan uhreista 90 prosenttia on naisia."

Ei muuten ole.

Anonyymi kirjoitti...

" Perheväkivallan uhreista 90 prosenttia on naisia."

Perheväkivallan uhreista kiistaton enemmistö on lapsia.

Anonyymi kirjoitti...

Onko kenelläkään tieto mistä tutkimuksesta on tuo Tarja Filatovin väite, että suomessa kuolee toiseksi eniten naisia väkivaltaan länsimaista.

Mieleeni juolahti, että tuo naisiin kohdistuva väkivalta saattaisi olla seurausta tasa-arvosta. Kun naista ei enää pidetä keittiön heikoimpana astiana niin turpaan mättämisen kynnys on alentunut.

(Tämän teorian mukaan eniten naisia kuolisi väkivaltaan Ruotsissa)

Anonyymi kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=Yce7Kxm9Dq8&feature=related

Politrukki kirjoitti...

SDP:n puheenjohtajuudesta.

Paras nainen voittakoon! Sukupuolipetturi Jutta Urpiainen ei ainakaan ole paras. Hänen mielestään sosialistipuolueen tärkein arvo on tasa-arvo. Puheenjohtajaksi Urpiaisesta ei kuitenkaan ole, sillä jos hänet valitaan johtajaksi, hän kutsuisi pääministeriksi Paavo Lipposen, eduskunnan nurkkia nuohoavan hyyryläisen, joka on tullut kuuluisaksi lähinnä bimboblondien vikittelyyn osoitetusta huikentelevaisuudestaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mieleeni juolahti, että tuo naisiin kohdistuva väkivalta saattaisi olla seurausta tasa-arvosta. Kun naista ei enää pidetä keittiön heikoimpana astiana niin turpaan mättämisen kynnys on alentunut.


Mitä enemmän tätä feministien touhua katselee, sitä enemmän näyttää siltä, että islam tosiaan on ratkaisu.

Anonyymi kirjoitti...

Kunpa voisin hoitaa kaikki 'väittelyt' jossain tämän blogin kommenttiosastojen kaltaisessa paikassa. Taas oli chattiväittely aiheesta, ja taas tuli niin idioottia 'argumenttia' että ei mitään rajaa.

Ihmiset ovat todella pimennossa ihmisoikeuksista, tasa-arvosta ja miesten oikeuksista. He alkoivat heti ylistämään äitejään ikäänkuin vihjaten, että mä en arvostaisi äiteyttä tai naisia, vaikka oon koettanu vaan kertoa, miten huonosti asiat miehillä on.

Mistä johtuu, että aina kun ottaa miesten oikeudet esille, naiset otetaan yhtäkkiä ylistämisen ja 'menneen sorron' kohteiksi, ja aletaan puhumaan kuin olisin väittänyt jotain naisia vastaan..

Siis aletaan puhumaan miten naisten oli pakko joskus mennä naimisiin tuntemattoman kanssa (*gasp*! Ikäänkuin naiset tuntisivat nykyään puoliakaan nussimakumppaneistaan), ja kuinka naiset eivät "SAANEET" mennä töihin (kun tosiasia oli, että naisia suojeltiin työn vaativilta rasituksilta, ja he saivat ETUOIKEUDEN olla kotona lasten kanssa, kun mies riistettiin perheensä läheltä korporaatioihin rehkimään otsansa hielle kaukana rakkaistaan, jotta perhe voi pysyä elossa)..

Ja aina kun koetan puhua asiasta tällä tavalla yleisellä tasolla, ihmiset alkavat puhumaan omista äideistään tai kokemuksistaan ja viittaamaan niihin jonkinlaisena absoluuttisena totuutena.

Mikä ihmisiä pitää näin sokeina? Kuka on aivopessyt ihmiset näin perusteellisesti uskomaan feministisiin dogmiin? Hyvin on feministinen indoktrinaatio mennyt perille ja osunut kohteeseensa, kun kuka tahansa random-ihminen missä hyvänsä on hyvin suurella todennäköisyydellä juuri sellainen, jota tässä viestissäni koetan kuvailla.

Alkaa välillä tuntumaan aika toivottomalta tämä taisto, etenkin kun en osaa argumentoida livenä tai chatissa (jos on vaikka kolme ihmistä jauhamassa paskaa ja joudun joka argumenttiin koettamaan selittää 10 riviä tekstiä, minkä aikana he ehtivät syytää 10 lisänoloutta, joihin pitäis taas vastata..)

Pitäs todella olla joku helppolukuinen, ytimekkääksi tiivistetty NIVASKA, johon on kaikki pää-ongelmakohdat kirjoitettu.

Siis joku MEN'S RIGHTS FAQ, jossa olisi kaikki miehiin kohdistetut yhteiskunnalliset, sosiaaliset yms. sorrot kiteytetty yksinkertaisina kohtina, vaikkapa feministisen dogman mukaisesti kirjoitettuna, tyyliin ..

1) Yleinen Käsitys: Mutta naisen eurohan on vain 80 senttiä, kuinka voit väittää, että miehiä sorretaan?!

- Totuus: Naisen euro on tutkimusten mukaan 96-104 senttiä hommasta, olosuhteista ja työpanoksesta riippuen miehen euroa kohden. Naiset saavat saman palkan samasta työstä. Yleinen virhe on verrata vaikkapa sairaanhoitajien palkkoja insinöörien tai toimitusjohtajien palkkoihin, ja puhua arvostuksesta. Tämä on kuitenkin mielivaltaista - miessairaanhoitajat saavat saman palkan kuin naissairaanhoitajat (ja jos miehet saavat enemmän, se johtuu heidän tekemiensä ylitöiden suuremmasta määrästä), miesinsinöörit saavat saman verran kuin naisinsinöörit. Ongelma on tässä kysymyksessä sama kuin useissa muissakin kysymyksissä, joissa huomio kiinnitetään yhteiskunnan menestyvimpiin miehiin, ja verrataan tavallisia naisia heihin - kun totuudenmukaisempaa olisi tavallisia naisia tavallisiin miehiin. Tällöin huomattaisiin, miten miehiä itseasiassa syrjitään työmarkkinoillakin, jo pelkästään siitä pelosta, ettei työnantaja saisi sovinistin leimaa. Lisäksi on olemassa kiintiöpaikkoja naisille, valtion rahoittamia turhia naistutkimusvirkoja ja niin edelleen. Kumpaa sukupuolta siis oikeastaan syrjitäänkään?

..

Tämä nyt oli vain päästäni heittämä nopea esimerkki, mutta tarkoitan, että joku, joka oikeasti osaa tästä aiheesta kirjoittaa, voisi rustata jonkinlaisen KATTAVAN FAQ-tiedoston, johon kaikenmaailman profeministit, feministit ja tavalliset naiset, jotka eivät ole näitä asioita mainstream-doktriinien ulkopuolella koskaan ajatelleetkaan, sekä toki myös miehet - voisi ohjata siihen yhdellä urlilla ja sanoa "Lue tuo, niin keskustellaan sen jälkeen"..

Tekisi tämän urakan meinaan huimaavasti helpommaksi.

Mitä mieltä olette, voisiko sellaisen tehdä? Voisin mielelläni auttaa sen, minkä suinkin pystyn. Tekisin sen itse, mutta mun ajatteluni ei ole tarpeeksi systemaattista ja eriteltyä sellaiseen (kuten tuostakin näkee, sulkeet ovat väärässä paikassa jne.), vaan niinkuin joku tokaisi, liian 'ajatusvirtaa'. Siis myös ulosantini kärsii tästä.

Lisäksi en ikinä muista kaikkia yksityiskohtia näistä asioista, joten se ei oikein käy. Ja muutenkin unohtaisin kuitenkin ainakin jonkin tärkeän pointin. Tosin voisihan sitä sitten aina lisäillä ja editoida.

Olisi kiva kuulla palautetta ideasta, ja sen mahdollisesta toteutuksesta. Olen valmis urakoimaan asian eteen, jos vain tiedän mitä voisin tehdä.

Kiitosta.

- Vortac

p.s. Sorry taas pieni tilitys, mutta sehän on vain inhimillistä, vai mitä? Kukapa haluaisi lukea pelkkää kuivaa, sielutonta asiatekstiä joka kerta kommenttiloodassa :)

Anonyymi kirjoitti...

"Olisi kiva kuulla palautetta ideasta, ja sen mahdollisesta toteutuksesta."

Ideasi on oikein hyvä. Mutta miten se toteutettaisiin käytännössä?

Anonyymi kirjoitti...

Lyhyet ovat muita mustasukkaisempia

Arawn kirjoitti...

Ano: "Mitä enemmän tätä feministien touhua katselee, sitä enemmän näyttää siltä, että islam tosiaan on ratkaisu."

Koska muslimimailla menee yleisesti ottaen niin paljon paremmin kuin länsimailla?

Anonyymi kirjoitti...

"Suomessa lähes 20 prosenttia naisista kokee tai on kokenut parisuhteessa väkivaltaa."

IL:n mukaan 60% naisista pettää, eli selkeästi ainakin puolissa noista tapauksissa nainen on saanut turpaansa ihan aiheesta.

Anonyymi kirjoitti...

Filatov voisi olla hyvä seuraava SDP-puheenjohtaja. Olen iloisesti yllättynyt, hän puuttui tärkeään asiaan rohkeasti.

Anonyymi kirjoitti...

Filatov voisi olla hyvä seuraava SDP-puheenjohtaja.

Toivomme SDP:lle rohkeutta jatkaa järkähtämättä valitsemallaan tiellä, ja Filatovia kannatamme PJ:ksi lämpimästi!
Toivoo: Jyrki, Matti ja varsinkin Timo S.

Anonyymi kirjoitti...

Jorma mainitsi: "Ideasi on oikein hyvä. Mutta miten se toteutettaisiin käytännössä?"

Kiitos, kiitos! No sitähän minäkin jäin pohtimaan, kas kun en ole koskaan mitään FAQ-tiedostoa tehnyt, enkä tiedä miten ne oikein syntyvät, heh. Joku FAQ-kokemuksinen voisi olla mukana työryhmässä tätä sorvaamassa. Voitaisiin ehkä siis perustaa jonkinlainen chat-miitingi jossain joskus jotenkin jne.. en tiiä, olen yleensä vain ideoija, en niinkään tekijä :) Mutta jonkunhan pitää sekin osasto hoitaa..

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

voisiko joku heittää niitä "Naisen euro on 96-104 senttiä"-tutkimuksia? minulla on ilo tuntea yksi feministi, mutta en viitsi alkaa väittelemään tästä asiasta ilman todisteita.

Anonyymi kirjoitti...

"voisiko joku heittää niitä "Naisen euro on 96-104 senttiä"-tutkimuksia? minulla on ilo tuntea yksi feministi, mutta en viitsi alkaa väittelemään tästä asiasta ilman todisteita."

Mies vailla tasa-arvoa-kirjasta löytyy ainakin selvitys tästä.

Henry Laasanen kirjoitti...

"voisiko joku heittää niitä "Naisen euro on 96-104 senttiä"-tutkimuksia? minulla on ilo tuntea yksi feministi, mutta en viitsi alkaa väittelemään tästä asiasta ilman todisteita."

Selitä ystävällesi myös tämä:

http://www.bankrate.com/brm/news/career/20050307a1.asp

Anonyymi kirjoitti...

tikka: "voisiko joku heittää niitä "Naisen euro on 96-104 senttiä"-tutkimuksia? minulla on ilo tuntea yksi feministi, mutta en viitsi alkaa väittelemään tästä asiasta ilman todisteita."

Oletko se feministi sinä itse tikka ? :)

No oli miten oli, niin katso esim. nämä linkit:

Tomi Kyyrä Väitöstutkimus: Naisen euro on 96-97 senttiä

Pauli Sumanen: Samanarvoisuus Suomessa 2006

Ole hyvä, tikka!

Anonyymi kirjoitti...

Ton nyt ei ollutkaan tarkoitus olla mikään väittelyn alku tai toteamus tai kommentti tms.. vaan ihan vain esimerkki siitä, miltä se FAQ voisi suurinpiirtein näyttää, jotta lukijan on helpompi tajua idea, joka päässäni on jo jonkin aikaa hautunut, ja sitten kertoa oma mielipiteensä, selventää mulle kenties miten mahdollista se olisi, kuinka sen voisi järjestää, jne.

Sitäpaitsi se on muutenkin ajat sitten todistettu fakta, sen totuudenmukaisuudesta ei pitäisi kenelläkään järjen omistavalla yksilöllä olla epäselvyyttä. Joten joidenkin tahojen osoittama epäselvyys asiasta ei yllätä.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

tikka, tässä vielä yksi:

EK:n jäsenyrityksissä naisen euro noin 100 senttiä

Anonyymi kirjoitti...

kiitos, henry ja jape!


jape: "Oletko se feministi sinä itse tikka ? :)"

kehtaisin kyllä kysyä linkkejä myös ihan itselleni eli mistään mielikuvituskaverista ei ole kyse.

jorma, "mies vailla tasa-arvoa" ei vielä ainakaan löydy kirjahyllystäni (eikä sitä varmaan saakaan muualta kuin suomesta). hehheh, huomatkaa virkkeen kaksimielisyys.

Anonyymi kirjoitti...

tikka: "kehtaisin kyllä kysyä linkkejä myös ihan itselleni eli mistään mielikuvituskaverista ei ole kyse."

OK - tikka, kiitoksia tiedosta :)

Toivottavasti linkeistä on hyötyä / apua.