keskiviikkona, tammikuuta 16, 2008

Ei markkinapalkkaa

Tasa-arvo-lehti:
Tasa-arvo-lehden vuoden 2008 ensimmäisessä numerossa ruotsalainen oikeustieteen tohtori Per Norberg pohtii peittääkö markkinoihin vetoaminen syrjinnän. Hän on tutkinut Lundin yliopistossa, millainen rooli markkinaperusteilla on palkkauksessa ja miten markkinat suhteutuvat tasa-arvokysymyksiin. Norberg ja hänen tutkijakollegansa ovat havainneet, että markkinalogiikasta johdetut palkkausperusteet ovat monin tavoin ongelmallisia. Pahimmillaan ne peittävät sukupuoleen liittyvää palkkasyrjintää. Ylitarkastaja Anja Nummijärvi tasa-arvovaltuutetun toimistosta uskoo, että markkinatematiikka tulee olemaan Suomessakin tulevaisuudessa entistä tärkeämpää. "Markkinapalkka-asia on tullut esille tasa-arvovaltuutetun toimistoon tulleissa yhteydenotoissa. Joskus se liittyy yksittäisiin palkkasyrjintäepäilyihin, joskus asiasta tiedustellaan yleisemmällä tasolla. Markkinapalkkaperustelu on puhuttanut esimerkiksi ammattikorkeakoulujen opettajien palkkaerojen yhteydessä, teknisen alan opettajilla kun on ollut korkeammat palkat kuin esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan opettajilla”, Nummijärvi kertoo.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eli feministit ilmeisesti haluaisivat, että palkat määrättäisiin ylhäältä käsin jonkin feministilautakunnan toimesta, eikä enää työvoiman kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kyllä on taas tosi fiksua.

Anonyymi kirjoitti...

No, en kannata kapitalismia tai rahan käyttöä yleensäkään millään planeetalla, mutta tuo teksti sai mut silti kyllä haukkomaan henkeäni liian paksun typeryyden vuoksi - typeryyden, jolla teksti on läpeensä kyllästetty. Herranen aika, eikai ne oikeasti ajattele noin??

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Ei aivan suoraan liity asiaan, mutta onkos bloginpitäjä huomannut:

http://jokisipila.blogspot.com/2008/01/usko-toivo-ja-bullshit.html