torstaina, lokakuuta 11, 2007

Oletko tapettinainen?

6. Tähtiä ja tapettia (2/100):
Kysymys: Naisen iskeminen ryhmästä on vaikeaa koska a) nainen ei halua näyttää helpolta tai edes keskivaikealta ystäviensä silmien edessä, b) naisen kateelliset ystävättäret eivät halua, että yksi saa, jos muut jäävät ilman vai c) ryhmän korkeaotsainen moraalinvartija kokee velvollisuudekseen suojella kohteen kunniaa ja siveyttä kohteen omasta mielipiteestä välittämättä? Oikea vastaus on luonnollisesti kaikki kolme vaihtoehtoa ja luultavasti muutama muukin, joita en ole vielä oivaltanut.

Tärkeintä naisryhmien ryhmädynamiikasta on kuitenkin ymmärtää niin sanottujen tähtien ja tapetin välinen riippuvaisuussuhde. Ryhmän tähden (tähtiä voi olla ryhmässä useampikin, mutta heidän välillään on tiukka arvojärjestys siitä, kuka on päätähti ja ketkä hänen perintöprinsessojaan) tunnistaminen on helppoa, sillä tähti on koko ajan äänessä ja heiluttaa jatkuvasti käsiään.

Jos tähti on laumassaan paikalla, sieltä ei voi iskeä tapettityttöä ilman, että tähti torpedoi yrityksen. Useinmiten tähti tekee tämän ilmoittamalla kuivasti, että Riikalla on poikaystävä.

Tällaista käyttäytymistä kutsutaan naisten väliseksi solidaarisuudeksi. On oleellista tehdä terminä ero miesten väliseen solidaarisuuteen, johon kuuluu esimerkiksi se, että kaverit ovat milloin tahansa valmiita vannomaan käsi drinkkilistan päällä, että kuka tahansa joukosta on todellakin NASAn astronauttikoulutuksessa, jos se vain auttaa miestä pääsemään pesälle.
Miksi naiset torpedoivat toistensa pariutumisen, kun taas miehet vaikka valehtelevat kaverinsa puolesta pariutumisen onnistumiseksi.

29 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joku satunnainen bloggaaja netissä (ja vielä sellainen, joka tunnustaa ettei ole elämänsä aikana saanut kovin monta naista iskettyä yrittämisestä huolimatta) väittää, että jotkut naiset (alkuperäinen bloggaajakinhan puhui tuossa tapauksessa vain ns. tähtinaisista) käyttäytyvät baarissa noin ja siitä voi vetää johtopäätöksen, että kaikki naiset ovat pahoja kun torpedoivat toistensa pariutumisyritykset? Ja sinusta se on uutisoimisen arvoista?

Ja sitten uutisoit myös sen, että miehet on niin hyviä tyyppejä kun ne valehtelee? Kun yleisestihän valehtelu on hyvä asia ja valehtelijan kanssahan tuleekin hyvä ihmissuhde, samoin kun valheeseen perustuva juttukin on toimiva?

Hmm.

Henry Laasanen kirjoitti...

Kyllä tuo toisten naisten pariutumisen torpedointi on yleinen tieto, jonka olen empiirisesti itsekin havainnut lukuisia kertoja.

Anonyymi kirjoitti...

Itse yhdistän tämän aina ihmisten typerään omaisuuteen kuvitella ymmärtävänsä toisten tarpeita kun on tarpeeksi tuntenut toisen. Aina joskus joutuu kieltäytymään melkein huutamalla viidennellä kerralla, kun toinen ei vaan älyä etten ole kiinostunut jostain asiasta. Tässä tapauksessa tytöt kuvittelevat tietävän mikä sille kaverille on parasta, ja työntävät mielestään epäpätevät ehdokkaat pois: "kyl sä voit vielä paremman saada". Tämä on ehkä niitä harvoja ominaisuuksia, joita olen tavannut lähes yksipuolisesti vain naisissa (ja yksittäisissä miestapauksissa)

Anonyymi kirjoitti...

Noh, minä voin kyllä itse naisena ja naisten kavereina sanoa, etten tee noin, eivätkä minun tuttunikaan tee noin.

Sen sijaan tiedän kyllä montakin miestä, jotka kovasti tahtovat päästä esimerkiksi parhaan kaverinsa tyttökaverista eroon, vaikka kyseessä olisikin ihan tavallinen kiva nainen.

Empiiristä tutkimusta sekin.

Anonyymi kirjoitti...

"miehet on niin hyviä tyyppejä kun ne valehtelee?"

No siihenhän kannustetaan: valehtelemalla ja miellyttämällä (ja vain niillä keinoin) pääsee naisten pöksyihin. Se on täälläkin todettu, myös naiskommentoijien puolesta.

sdasfafasd kirjoitti...

Yläasteella minä liikuin siinä porukassa joka maalasi warhammereita, pelasi mtg:tä ja larppasi, minä jätin viimeisen väliin. Sitten sattui sellainen vahinko, että satuin tutustumaan yhteen tyttöön, hänen aloite. Hän oli kaikin puolin tavallinen, ei erottunut huonolla tai hyvällä joukosta. Minä jonkinasteisena nörttineutrina, en ole koskaan ollut täysiverinen nörttineutri, mutta aina on ollut lyhyempi matka nörttineutrien seuraan, kuin hyppyritukkamöyhääjien seuraan. En kuitenkaan hokannut ajatella asiasta sen kummempaa, kuin tässä me vaan kävellään, jutellaan ja vähän pidellään käsistä kiinni.

Oltiin yhdessä muiden nähden jne. Sain myöhemmin kuulla, miten hänelle oltiin julistettu, että miten hän voi seurustella tuollaisen niljakaan epämiehimyksen kanssa joka maalailee tinasotilaita vapaa-ajallaan, eikä ole koskaan edes tupakkaan koskenut saati naisten perseitä väkivalloin kourinut. Kun kuulin mitä kaikkea hänelle oltiin sanottu, en lähde nyt luettelemaan, mutta olin todella yllättynyt. Minulla ei ollut harmainta aavistustakaan, että minun seurallani voisi olla tuollainen vaikutus, en tajunnut edes loukkaantua. Tavallaan olin jollakin kierolla tavalla tyytyväinenkin, se tarkoitti että olin ylempien tutkalla. Olin jonkin sortin epämääräinen uhka, jota kukaan ei osannut odottaa ja johon käytettiin energiaa ja aikaa.

Mukava tyttö siinä mielessä että tästä huolimatta, jatkoi minun kanssani kaveeraamista, ei siitä muuta koskaan tullutkaan. Ehkä osaksi sen vuoksi että sellainen liitto ei saa johtavien jääprinsessojen hyväksyntää, vaan kylmän fatwan. Eikä minun sosiaalinen statukseni saati kokemukseni silloin riittäneet minnekään. Hän siirtyi rokkimiehiin jossain vaiheessa, sitä valintaa ei varmaan kukaan sisar tuominnut. Hän joutui myöhemmin käymään sukupuolitautitesteissä kun kyseinen rokkimies petti.

Oi niitä aikoja oi niitä aikoja.

Anonyymi kirjoitti...

En itse pidä siitä että kaverit seurustelevat, koska se tekee heistä jotenkin vauvamaisia. Tylsistyneitä, hitaita ja epäluotettavia. Tämä näkyy usein jo ulkomuodossakin: he alkavat lihoa ja (tämä on kumma) puhua hiljaisella korkealla äänellä.

Siksi yleensä torpedoin kaikki tuttujen parisuhteet. Niistä ei ole minulle hyötyä. Toisaalta en edes kelpuuttaisi ystäväkseni ihmistä, jolle tyttöystävän saaminen olisi jotenkin korkealla prioriteetilla. Sellainen ihminen vain on mitätön ja epäkiinnostava.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ei liity aiheeseen, mutta itseäni korpeavaan vaihtoehtojen puutteeseen vaatteissa (ja muissa ostoksissa), joita miehille tarjotaan..

" Milloin televisiossa tai lehdissä on juttua siitä kuinka suomalaiset naiset kuluttavat vaatteisiin kaiken kaikkiaan todella vähän vuodessa ja kuinka muun maalaiset käyttävät moninkertaisen määrän rahaa vuosittain. Joka kerta kun näen tai kuulen tuon otsakkeen tekisi mieli huutaa kiukusta, ainakin itselläni tilanne on se, että en juurikaan osta kotimaasta vaatteita, koska tuntuu, että mikään ei miellytä. Vaihtoehtoja on niin vähän, että tuntuu kuin itselle tyrkytettäisiin ja pakotettaisiin pukeutumaan johonkin muottiin joka ei vain sovi minulle ja ei näytä minulta. "

Tämä on jostain suomi24:sta vahingossa (etsin ihan muita juttuja) löytynyt pätkä.

Eli joku läski prinsessa kehtaa olla tuohtunut, kun naisten miljardeista vaihtoehdoista ei löydy hänelle vaatetta joka "näyttäisi häneltä", siinä missä miehille kylmästi tarjotaan siperialainen "tossa ne normaalit kolme vaihtoehtoa, ruma musta takki, ruma harmaa takki tai ruma 'sininen' takki - eli takki, jossa sinisen sävy on niin tumma tai haalea, että yhtä hyvin voisi sanoa harmaa tai musta".

Joskus suoraansanoen vituttaa.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä miesten välillä toisinaan esiintyy torpedoimista ja jopa raakaa sellaista. Tällaiset miehet tosin ovat mun mielestä säälittäviä. Mulle ei tulis mieleenikään torpedoida kenenkään pokausyrityksiä ja tää on tosi. Torpedomiehen taktiikka on jotakuinkin sellainen, että kun kaveri ottaa riskin ja yrittää iskeä niin torpedoija voi tulla tilanteeseen ikäänkuin objektiivisen näkökulman edustajana "fiksuna" miehenä siinä miessä kaveri pistää persoonansa peliin. Nainen saa "fksummasta" kaverista helposti paremman kuvan ja sen että tämä ei ole puuttteessa kun ei vaivaudu yrittämään naista.. Mun havaintoni ainakin on tänsuuntaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Tämäkään ei liity aiheeseen, mutta koska täällä ei ole toimivaa geneeristä foorumia johon tunkea tällaista, enkä muista onko juuri tästä aiheesta olemassa edes entryä, niin laitan vielä jatkoa tosta äskeisestä..

"Turhauttavaa etsiä koko kesä hametta joka miellyttäisi silmää löytämättä sitä."

Tajuaakohan toi läski mutanttilutka että vielä turhauttavampaa on kun ei _SAA_ käyttää hametta, vaikka löytäis mimmosen hameen!

Olisi kyllä mukava tietää, mitä miehelle tapahtuisi, jos hän käyttäisi kirkasväristä hametta keskellä kirkasta päivää keskellä kaupunkia. Mutta en kyllä uskaltaisi olla tuo koehenkilö..

(siinäpä yllytyshulluille ja duudsoneille sun muille nenästä vertaan muutenkin kaivaville henkilöille oikeasti ennenkokeilematon ja uskalias tehtävä!)

Toki ei kelpaa että menee Skotlantiin ja laittaa Kiltin päälleen, tai käyttää jotain feudaaliajan Samuraivaatetusta miekkoineen päivineen.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Russ muisteli:
"Hän joutui myöhemmin käymään sukupuolitautitesteissä kun kyseinen rokkimies petti.
"

Eikö kaikki tytöt sitten käy sukupuolitesteissä? Jopa omassa tuttavapiirissäni hyvin yleistä. Itse asiassa ainoa, joka varmuudella EI ole käynyt, on myös vakaumuksellisista syistä neitsyt.


onnellinen elämäntapa-ATM kirjoitti:
"En itse pidä siitä että kaverit seurustelevat, koska se tekee heistä jotenkin vauvamaisia. Tylsistyneitä, hitaita ja epäluotettavia."

Hmm, ihan mielenkiinnosta, millaisia asioita sitten puuhaat kavereittesi kanssa? Tuntuu jotenkin hassulta ajatella porukkaa, jotka ovat sinkkuja, eikä kellään ole edes halua pariutua - varsinkin kun uhkana on, että kaveripiiri jättää samalla. Aivan toivottomia aateeämmiä, todella, vaiko jotain hyvin kieroutuneita yyteeämmiä, jos kuitenkin voisivat saada jonkun?

Arawn kirjoitti...

TN: "No siihenhän kannustetaan: valehtelemalla ja miellyttämällä (ja vain niillä keinoin) pääsee naisten pöksyihin. Se on täälläkin todettu, myös naiskommentoijien puolesta."

Pöksyihin kyllä, mutta pitkässä suhteessa valheet tapaavat tulla ilmi ja sitten ollaan pulassa.

Vortac: "Olisi kyllä mukava tietää, mitä miehelle tapahtuisi, jos hän käyttäisi kirkasväristä hametta keskellä kirkasta päivää keskellä kaupunkia. Mutta en kyllä uskaltaisi olla tuo koehenkilö.."

Hanki kiltti.

Eräs kaverimieheni käyttää vihreää hametta ja on vieläkin hengissä.

Anonyymi kirjoitti...

minäkin olen nähnyt kerran arkitilanteessa miehen hameessa. kyseessä ei siis ollut polttariseurue vaaleanpunaisissa tutuissa tai teknopoika klubilla pitkässä pvc-hameessa (näitä olen nähnyt elämässäni paljon); näin miehen keskipäivällä kaulungin keskustassa, tosin kesällä eli saattoi olla lomapukeissa. (no tuskin kukaan mies hametta töihin laittaisi.) miehellä oli pitkä viljanvaalea tukka ponihännällä ja päällään ainoastaan vaaleanvihreä kevyt hame. en tunne oikein kankaita, mutta saattoa olla jotain silkkiä tai sifonkia, siis melkein läpikuultava kirkkaassa valossa. hame oli siten vähän vähemmän provosoiva, että se oli todennäköisesti sari, (intialainen?) suuresta kangaspalasta sidottava kietaisuhame - ei siis mikään rimpsumekko. mies kulki paljain jaloin ja ylävartaloin (oli keskikesä) ja veikkaan että oli myös ilman alushousuja. ei meinaan näkynyt "panty line"ja. vaaleaan tukkaan, hoikan hippimäiseen vartaloon ja kauniiseen rusketukseen vihreä hame sopi oikeasti todella hyvin - tyyli kokonaisuudessaan oli parempi kuin itselläni juuri koskaan on ollut. en kokenut edes mitään negatiivisia viboja miehen sukupuoliroolien loukkaamisen vuoksi, sillä ratkaisu oli niin onnistunut - paljon kauniimpi kuin moni nainen hameessa.

Anonyymi kirjoitti...

tämä kommenttipalsta on oikeasti aika hankalakäyttöinen. oikea keskustelufoorumi olisi paljon mukavampi pidempiinkin vääntöihin.

sdasfafasd kirjoitti...

tympeänörttö
Eikö kaikki tytöt sitten käy sukupuolitesteissä? Jopa omassa tuttavapiirissäni hyvin yleistä. Itse asiassa ainoa, joka varmuudella EI ole käynyt, on myös vakaumuksellisista syistä neitsyt.

Rokkimies levitti siementään eri ajankohtina mitä alun perin kertoi, kun myöhemmin paljastui että pettämistä oli tapahtunut useita kertoja jo suhteen aikana eikä vain sen kerran suhteen lopussa. Niin kyllähän siinä varmaan vähän kiire tuli.

sdasfafasd kirjoitti...

Ainoa asia mikä minua häiritsee tässä kommenttiosastossa on, että tämä aukeaa erilliseen ikkunaan.

Anonyymi kirjoitti...

tympeänörttö: "Eikö kaikki tytöt sitten käy sukupuolitesteissä?"

ainakaan ne tytöt ei käy jotka eivät syö pillereitä tai käytä esim kierukkaehkäisyä. aika sairasta kyllä jos _kaikki_ ehkäisyn muuten kuin kumilla hoitavat naiset antavat äijien sutia paljaalla!

Anonyymi kirjoitti...

minua häiritsee kommenttilootissa myös se, ettei aina muista montako kommenttia kussakin kirjoituksessa oli kun kävi viimeksi tsekkaamassa. silloin pitää tarkistaa asia, välillä turhaan. en tietenkään katso kovin vanhoja bokseja mutta yleensä kaikki samalla kertaa etusivulla näkyvät (esim tällä hetkellä n. 20).

Adelphi kirjoitti...

Ensimmäinen anonyymi kirjoitti:

"tämä kommenttipalsta on oikeasti aika hankalakäyttöinen."

Toinen anonyymi komppasi:

"minua häiritsee kommenttilootissa myös se, ettei aina muista montako kommenttia kussakin kirjoituksessa oli kun kävi viimeksi tsekkaamassa."

Eiköhän täällä kommenttiosastolla häiritse oikeasti kaikkein eniten anonyymien kommentoijien suuri määrä. On se niin kivaa seurata keskustelua, jossa vastataan "anonyymi # 1:lle", "anonyymi # 3:lle" jne., kun samassa kommenttiketjussa on pari tusinaa eri "anonyymia".

Aikuisen oikeesti, onko se nyt niin ylivoimaista kirjoittaa siihen "Muu"-kohtaan vaikka "hilipatihillaa"?

Anonyymi kirjoitti...

Teoriaan pitää osata ottaa huomioon, että tilanne on aivan toinen jos kyseessä on vain kaverukset, eli siis n=2
Tässä tapauksessa naisten keskeinen ryhmäkuri, tai ehkä parikuri, voidaan käyttää hyödyksi. Kysymys on niinkutsutusta troijan hevosesta. Osoittamalla ensin huomiota toiselle heistä, ja sen jälkeen vaihdat huomiosi kohdetta. Nainen suurella todennäköisyydellä alkaa taistella sadakseen huomiosi takaisin, riippumatta siitä oliko edes kiinnostunut alunperin. Kyseessä on narttujen valtataistelu/nokittelu. Eli näytetään kaverille ,että minä olen se joka on "parempi". ON itsellän toiminut hyvin, se vasta hupaisaa onkin.
Tosin, kyseessä saattaa olla myös "jännitys" jota naiset suhteissa miehiin tunnetusti hakevat. Ristiriitojen ja itsepetoksen keisarinnat.

Anonyymi kirjoitti...

adalphi, heti kun täällä kommentoivat pikkupojat kasvavat niin isoiksi että vovat jättää henkilökohtaiset vittuilut vakiintuneita nimimerkkejä kohtaan vähemmälle, lupaan alkaa taas käyttämään pysyvää nimimerkkiä. pystyn kyllä seisomaan sanomisteni takana mutta en jaksa vapaa-ajallani lukea vittuilua persoonaani kohtaan - säälien seuraan esim birdyn/isosiskon leimaamista, demonisointia ja täydellistä mustamaalaamista. täällä kohdellaan arvokkuudella vain niitä, jotka ovat enemmistön tai "enemmistön" kanssa samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

anonyymi: "täällä kohdellaan arvokkuudella vain niitä, jotka ovat enemmistön tai 'enemmistön' kanssa samaa mieltä."

Joopa joo. En minäkään ole "enemmistön" kanssa aina samaa mieltä. Mitä väliä sillä sitä paitsi on, vittuillaanko sinulle nimimerkkinä vai anonyymina? Nimimerkin/oman nimen käyttäminen osoittaa vain huomaavaisuutta muita keskustelijoita kohtaan.

Jos taas olet joku tunnettu ns. nettipersoona, niin mikäänhän ei estä sinua valitsemasta toista nimimerkkiä tälle palstalle. Tärkeintä on, että valitsee jonkin nimimerkin ja käyttää sitä jatkuvasti.

Anonyymi kirjoitti...

vika on juuri siinä että käyttämällä samaa nimimerkkiä personifioituu muiden mielessä ja persooniin on helpompi liittää kaikenlaisia ikäviä attribuutteja. harvoin anonyymin ympärille pystytään luomaan vihakulttia. voin nyt kuitenkin koittaa viattomien kiusaamista välttääkseni muistaa laittaa jonkun vaihtuvan nimimerkin viesteihini.

Anonyymi kirjoitti...

Arawn heitti:
"Pöksyihin kyllä, mutta pitkässä suhteessa valheet tapaavat tulla ilmi ja sitten ollaan pulassa."

Ai kuka on pulassa, nainenko? Kun häntä taas huiputettiin? Jossainpäin kommenttikenttiä tokaistiin aiemmin, että joku voi olla haluttu seurustelukumppanikin, vaikka valehtelisi myös sellaisella tavalla, mikä ei ole naiselle eduksi tai mieleen, toisinkuin nuo stoorit vokotteluvaiheessa. (Tarttee vaan olla tarpeeksi kovanluokan mies.)


Jonkun muun näppikseltä:
"ainakaan ne tytöt ei käy jotka eivät syö pillereitä tai käytä esim kierukkaehkäisyä."

Hmm, heidän luottamuksensa kumeihin on sitten aika vankkumaton... jännää sekin. Tein joskus gallupia tuttavapiirissä, ja ihmeellisen yleisiä nuo jutut olivat. Jotkut kuulemma popsivat pillereitäkin ihan "muuten vaan", niistä oli jotain muutakin iloa. Ja eräs tyttö kertoi olevansa jotenkin allerginen kortsuille (halvoille sellaisille?) joten ne olivat siksikin out. Eikä kukaan ole kokenut niitä mukaviksi tai "tunnelmaan sopiviksi" muutenkaan, heh.

PS: Kyllähän nämä kommenttisivut voi avata myös omiksi tabeikseen, joko itse klikkaamalla tai (selaimesta riippuen) pakottamalla kaiken aukeamaan omina sivuina. Ja foorumikin oli jossain vaiheessa, mutta sinne ei kukaan kirjoitellut, joten linkki siihen katosi sittemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa minullekin monesti käynyt niin, että vaikka jututan suosiollista elliä, sen kaverit tulevat kiskomaan naisen pois. Ärsyttävää.

Varmasti useassa tapauksessa tilanne on se, että nainen on varattu ja tällä perusteella "pelastus" on ihan ok, mutta paljon on niitäkin jotka vain torpedoivat homman.

Miehillä tällainen on paljon harvinaisempaa, tosin suohirviön kynsistä saa kaverin pelastaa. Kuitenkin miehistä löytyy tuollainen torpedoijaa vielä pahempi alalajike, nimittäin kaverin yrityksen iskijät. Onneksi nämä ovat harvinaisia, mutta kyllä tiedän yhden joka härskisti ui kavereiden avaamaa uraa pitkin ja vie viritelmät jos vain pystyy.

Miesten solidaarisuus näissä asioissa on varmasti korkeampaa kuin miesten. Olen joskus laittanut kaverini kävelemään kotia (eli unohtanut sen rahattomana kaupunkiin) kun olen itse ottanut naisen mukaan. Mies ei yleensä tällaisesta ole moksiskaan, mutta nainen varmasti räjähtää.

Arawn kirjoitti...

TN: "Ai kuka on pulassa, nainenko? Kun häntä taas huiputettiin? Jossainpäin kommenttikenttiä tokaistiin aiemmin, että joku voi olla haluttu seurustelukumppanikin, vaikka valehtelisi myös sellaisella tavalla, mikä ei ole naiselle eduksi tai mieleen, toisinkuin nuo stoorit vokotteluvaiheessa. "

Tarkoitin enemmänkin miestä. Mies nimittäin joutuisi joko jatkamaan valhetta ts. ryhtyisi elämään valheessa, mikä on useimmille aika raskasta tai kertomaan totuuden. Totuudesta riippuen hän saattaisi saada litsarin ja kuulla vain korkokenkien kopinan, kun nainen häipyy.

Tietysti sitä voi yrittää koukuttaa naisen niin tehokkaasti, että kun totuus paljastuu, nainen on jo niin rakastunut, ettei lähde. Riippunee miehestä ja "totuuden" laadusta.

Suhteen alussa suurin osa tietysti markkinoi itseään ja pyrkii liioittelemaan hyviä ominaisuuksiaan. Mutta se on minusta vähän eri asia kuin suoranainen valehtelu, esimerkiksi väittäminen, että työskentelee kirurgina, vaikka on markkinointiassari jossain hassussa firmassa.

Anonyymi kirjoitti...

"säälien seuraan esim birdyn/isosiskon leimaamista, demonisointia ja täydellistä mustamaalaamista."

Älä suotta sääli. Kyllä molemmat ansaitsevat ihan aikuisten oikeasti sen kaiken scheissen, mitä niskaansa saavat. Itse jakavat tavaraa vielä anteliaammalla kädellä. :) Jaa paitsi isosisko, joka luojan kiitos lopetti.

Anonyymi kirjoitti...

eikai tapettinaiseudesta mitään haittaa ole; tapettinaisena pääsee varmasti tähden siivellä nauttimaan laajasta miestarjonnasta pienellä vaivalla. vaikka tähti ampuisikin alas paikalle houkuttelemansa miehet tapetin kimpusta, tilanteessa saa joka tapauksessa luotua arvokkaan ensikontaktin kyseisiin miehiin. eiväthän miehet tapettia muuten kuitenkaan tule huomanneeksi. eikös eläinmaailmasta löydy muitakin tällaisia symbioottisia suhteita, joissa loisiminen, toisen haaskalla käyminen, välistäveto jne toimivat joidenkin lajien hengissäsäilymis- ja lisääntymisstrategioina?

Panu kirjoitti...

adalphi, heti kun täällä kommentoivat pikkupojat kasvavat niin isoiksi että vovat jättää henkilökohtaiset vittuilut vakiintuneita nimimerkkejä kohtaan vähemmälle,

Ja pikkupojaksi haukkuminen ja kasvamaan kehottaminen ei ole vittuilua eikä loukkaavaa? Just just.

säälien seuraan esim birdyn/isosiskon leimaamista, demonisointia ja täydellistä mustamaalaamista.

Sääli on sairautta. Tästä muuten sekä Birdy että Isosisko olisivat takuuvarmasti samaa mieltä, jos kyse olisi heidän kanssaan eri mieltä olevien ihmisten säälimisestä.