lauantaina, lokakuuta 06, 2007

Naiset ovat perseestä

Mira Karjalainen:
Jos miehet eivät pysty päättämään omista teoistaan vaan ovat täysin viettiensä vietävissä, on heiltä kai sitten otettava äänioikeus pois. Demokraattinen yhteiskunta kun perustuu lähtöoletukselle, että aikuiset ihmiset pystyvät tekemään itsenäisiä päätöksiä.

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Naiset väkivaltaisempia kasvattajia kuin miehet
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id70772.html

Pekka Eskimo kirjoitti...

"Monetkaan kirjoittajista eivät vaikuta tuntevan kriittisen tutkimusotteen periaatteita kritisoidessaan naistutkimusta. Kriittisessä tutkimusotteessa myönnetään objektiivisen tutkimuksen mahdottomuus ja pyritään tunnistamaan, paljastamaan ja purkamaan sortavia valtarakenteita."

kriittinen tutkimusote ei ole tuolle mielipiteelle ehkä se kaikista kuvaavin nimi.
...

tuo lainattu kärjistys ei ole kovin oleellinen. Kritiikki ei vain tunnu kovin perustellulta. Karjalainen ei puutu suureltakaan osin siihen, että mikä kirjassa olisi pielessä, vaan kritisoi sen antamia "piiloviestejä" ja miten joku kirjoitus "heijastelee" tai mitä joku näkökulma itseasiassa tarkoittaa. hän siis tuntuu näkevän kirjoitusten taakse kirjoittajien oikeat salatut mielipiteet.

Anonyymi kirjoitti...

Luen joskus Voimaa huumorimielessä kahvilla jos joku on sen pöytään jättänyt.

http://www.voima.fi/content/view/full/1354

”Yhtiöt nussivat meitä vasten tahtoamme joka päivä, ja minua yllättää se, että vastarintaa sitä vastaan ei ole enemmän. Kun laitan päälle Cokis-dildon ja nussin Cokis-automaattia tai uutta kaupunkimaasturia, se on kuin väkivaltainen teko. Minä raiskaan ne esineet. Annan takaisin, hoitelen ne. Olen hoitohenkilökuntaa”, Taggart sanoo.

Anonyymi kirjoitti...

Olenkin aina pitänyt demokratiaa virheellisiin oletuksiin perustuvana hallintomallina. Suuri osa miehistä ei sovellu päätöksentekijöiksi, muttei myöskään enemmistö hormonitoimintansa häiriköimistä naisista.

Pitäis vaan keksiä se parempi vaihtoehto...

Pekka Eskimo kirjoitti...

"Pitäis vaan keksiä se parempi vaihtoehto..."

helppoahan se on. vanha kunnon aristokratia takaisin. parhaat ihmiset valtaan. parhaat valitaan juoksukilpailulla.

Henry Laasanen kirjoitti...

"parhaat valitaan juoksukilpailulla."

Minusta pitäisi valita painavimmat ihmiset. He ovat osoittaneet kelvollisuutensa evolutiivisessa taistelussa ruuan varastoimiseksi.

sdasfafasd kirjoitti...

On absurdia väittää, että naisjärjestöt hihkuisivat onnesta tutkimuksesta, jonka mukaan naisia pahoinpidellään.

Naisjärjestöt voisivat lopettaa hysteerisen "uhria ei saa syyllistä" -nalkutuksen, jota käytetään käytännössä aina jos naisia yritetään hieman valistaa että maailma on paha paikka, ja täällä voi sattua kaikenlaista.

Anonyymi kirjoitti...

Lainaus on täysin erotettu kontekstistaan:

"Tavassa, jolla miehistä puhutaan on mukana paljon miesten vähättelyä, ja olisi suonut sen nousseen osaksi kirjan tematiikkaa. Miesasianaisena minua esimerkiksi usein ärsyttää ”miehet ovat eläimiä” -puhe, jossa miesten toimintaa perustellaan heidän kykenemättömyydellään vastustaa viettejään. Maternalisoiva ”miehet ovat sikoja kun ne juoksee vaan kokoajan munansa perässä” -puheenparsi on tästä hyvä esimerkki.

Sama ajattelutapa näkyy ja kuuluu valitettavan usein myös miesten puheessa, kuten lausahduksissa ”kyllähän sitä pitää panna, jos annetaan” tai ”no pakkohan sellaista kissaa niin lyhyessä minihameessa oli vähän puristella”.

Tällainen näkökulma on äärimmäisen loukkaava: jos miehet eivät pysty päättämään omista teoistaan vaan ovat täysin viettiensä vietävissä, on heiltä kai sitten otettava äänioikeus pois. Demokraattinen yhteiskunta kun perustuu lähtöoletukselle, että aikuiset ihmiset pystyvät tekemään itsenäisiä päätöksiä."


Karjalainen ei väitä, että miehet ovat täysin viettiensä vietävissä. Hän sanoo, että jotkut eivät edes yritä olla mitään muuta. Tietenkin hän tulkitsee väärin jätkämäisen "pakkohan sitä nyt on..." -huumorin, mutta kuitenkin.

sdasfafasd kirjoitti...

Naiset saavat kiukutella kuukautisten ja PMS:n aikana miten päin vaan, ja sitten hevostallifoorumeilla hihitellään "kyllä me naiset vaan taidetaan olla hormoniemme vietävissä". Naisille ei paitsi sanota että ne on biologiansa vietävissä, vaan heidän annetaan olla ja miesten pitää nyt vaan tajuta kun on "se aika" tai mitä tahansa ne nyt keksikään kuten AMS eli aftermenstruation syndrome, sitäkin luonnon hienoa kikkaa pitää vaan ymmärtää. Eihän tällaisella menolla naisille paljoa normaaleja päiviä jää.

Arawn kirjoitti...

Russ: Molemmat sukupuolet käyttävät tuota tekosyytä. Naisilla ne ovat kuukautiset, miehillä pippeli.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, pistele vaan lisää asiayhteydestään irrotettuja ja "asiallisesti" kommentoimiasi sitaatteja esille blogissasi, niin
profiloidut tosi asiantuntijana...

Anonyymi kirjoitti...

Se paheksumasi "asiallinen" kommentti on alkuperäisen, siteeratun artikkelin alkuperäinen otsikko.

Voisin kommentoida sinua "asiallisesti" kutsumalla sähiseväksi kaheliksi.

Anonyymi kirjoitti...

"White MAN built this country, White MAN is this country!"

WAR-slogan joskus kasikytluvulta. Totuus ei palaa tulessakaan. Helppo tulla valmiiseen pöytään ja vaatia sen jälkeen koko kauttauksen itselleen, vaikkei ole itse osallistunut sen duunaamiseen juuri lainkaan. Puhun siis länsimaisesta teknologiasta ja (korkea)kulttuurista. Platon, Jeesus, Newton, Bach,....

Anonyymi kirjoitti...

anonyymi: "Helppo tulla valmiiseen pöytään ja vaatia sen jälkeen koko kauttauksen itselleen, vaikkei ole itse osallistunut sen duunaamiseen juuri lainkaan. Puhun siis länsimaisesta teknologiasta ja (korkea)kulttuurista. Platon, Jeesus, Newton, Bach,...."

sinä saat olla yhtä kiitollinen kuin naisetkin mainitsemistasi esimerkkihenkilöistä. ellet sitten henkilökohtaisesti auttanut heitä urallaan eteenpäin?

Kami kirjoitti...

"Sinä saat olla yhtä kiitollinen kuin naisetkin mainitsemistasi esimerkkihenkilöistä."

Tuosta on pakko olla samaa mieltä.

En edelleenkään kykene käsittämään miksi ihmisten niputtaminen samaan kasaan on tärkeää silloin kun voi omia siitä jotain. Jos ajattelee noin, voi suoraan lähtä ottamaan mielestäni vastuuta myös natsien teoista.

Siinä taas ei ole pätkääkään järkeä.

Jos katsellaan minkälaiset euroopan sisällä vaikuttaneet kulttuurit tuottivat muutamia merkkihenkilöitä ja mistä syistä, näkisin että tarkastelutapa on terve.

Suomalaisena on minun mielestä epärehellistä hehkuttaa oikeastaan millään muulla paitsi AIV- rehulla.

Mitä joihinkin yhdysvaltalaisiin iskulauseisiin tulee; Tämä ei ole USA, eikä toivottavasti tule koskaan olemaankaan.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, tämä "miesasianainen" Mira Karjalainen rinnastaa kirjoituksensa lopuksi miehet apinoihin. Että sen tason arvostelu, taas kerran.