torstaina, lokakuuta 18, 2007

Lenita tiukkana

7 kuoleman syntiä (via Poropoliisi)
Jos naiset eivät käytä nettiä hyväkseen, se jää nörteille. Netti pitää ottaa haltuun, ja niin on jo tapahtumassa.

En yleisestikään käsitä, mikä nuoria naisia pidättelee. Miksi suostua vapaaehtoisesti varjon rooliin? Joskus tekisi mieli potkia nykynuoria perseelle oikein kunnolla. Tietysti oman ja suurten ikäluokkien naisten esimerkki on aika surkea – varsinaista lälläröintiä.

Naisten tulee ottaa itse omat asemansa, mutta välivaiheessa tarvitaan kiintiöitä.

Seksuaalinen häirintä, pornografia ja prostituutio kukoistavat vain yhteiskunnissa, joissa miehet eivät hyväksy naisia itsenäisinä ihmisinä.

Olin taannoin yhdessä tilaisuudessa, jossa miehet valittivat, kuinka heitä kohdellaan nykyisin julkisuudessa törkeästi ja alentuvasti. Kommenttia?

Ne ovat todennäköisesti poikia, joiden on aina annettu ymmärtää, että he ovat lähtökohtaisesti sukupuolensa vuoksi arvokkaampia. Onhan se kauhea järkytys huomata, että nykyisin ei kehutakaan joka päivä ja arvostus pitäisi ansaita.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Koko teksti on loistava, ja lisäksi hyvä esimerkki siitä Panun esittämästä väitteestä, että feminismi ei (tiettyjen ihmisten harmiksi) oikeasti ole mitenkään vasemmistolaisuuteen sidottu aate.

"Se, että lotissa meillä on kauhuesimerkki siitä, kuinka naisten sankaruus mitätöidään ja tehdään näkymättömäksi! Ne naiset pitivät maata pystyssä, ja heidät pyyhittiin historiasta, häväistiin."

"Suomessa naista, joka pyrkii valtaan, ei haluta hyväksyä itsenäisenä toimijana. Tämä vaino ei paljasta mitään naisesta, vaikka sitä yritetään naamioida ”totuuden” kertomisen kaapuun. Vainoajista ja vallan rakenteista se paljastaa sitäkin enemmän. Miehen imago on normi ja nainen siitä hankala poikkeus."

"Se [opetus on], että pitää olla valmis, kun hyökkäys alkaa. Jäätteenmäki ei ehkä ollut; hänellä ei ollut riittävää ulkopoliittista kompetenssia eikä toisaalta tietoa siitä, kuinka rajun hyökkäyksen kohteeksi hän tulee ensimmäisenä naispääministerinä joutumaan."

"Yhtenä poikana hyökätään [poliitikko]naisen kimppuun ja katsotaan, jäikö tyttö tämän joukkoraiskauksen jälkeen henkiin. Jos jäi, on hyökättävä uudelleen."

"Prostituutiossa on kyse myös rasismista, tyyliin ei ryssistä tai thaimaalaisista ole kuin huoriksi."

"Minusta ay-liikkeellä ja kirkolla on valtavasti yhteistä: kumpikin takertuu menneisyyteen ja pönkittää miesten valtaa. Mutta kumpikin myös kaatuu, jos ei muuta toimintaansa." (Erityisen ironista näin TEHY-kahakan alla.)


Toimittajakin on ehkä lievästi asenteellinen suuntaan jos toiseenkin:

"Korostat internetiä mediavälineenä naisten nousussa. Netti on toki muuttunut, mutta se jos mikä on silti nörttipoikien luomus." (Tämä on klassikko. Sen päivän kun näkisi, kun keski-ikäiset naiset eivät puhuisi keski-ikäisistä IT-pioneereista "poikina".)

"Mutta ulkonäön merkitys on yhä (yli)korostunut. Ei kai tissinsuurennustaan esittelevää bimboa, jolla ei ole mitään sanottavaa eikä mitään todellisia pyrkimyksiä, voi parhaalla tahdollakaan pitää positiivisena roolimallina?"

Anonyymi kirjoitti...

Lenita on kyllä kiitettävän kaheli... :-D

Anonyymi kirjoitti...

Feminismin teoreetikot ja ideologit taitavat kyllä olla pitkälti vasemmistolaisia. Mutta minäkin olen kyllä Panun linjoilla siinä että käytännön feminismi ei ole johdonmukainen ideologia vaan käyttää tarpeen tullen hyväkseen joko oikeistoa tai vasemmistoa, miten kulloinkin parhaiten sopii.

sdasfafasd kirjoitti...

Feminismihän on siis eräänlainen huora.

Panu kirjoitti...

Feminismi on mafia. Mafia soluttaa koko yhteiskunnan ja käyttää sitä tarpeisiinsa. Italiassa mafia solutti ennen muuta oikeiston ja ratsasti antikommunismilla - tämän takia muuten mafian valta alkoi Sisiliassa horjua samaan aikaan kun neukkula alkoi romahtaa. Mutta mafialla oli kyllä tunnusteluja ja värväystyötä käynnissä sosialististen maatyöläisliikkeiden parissa silloin kun ne olivat nouseva ilmiö. Jos Italiasta olisi tullut kommunistivaltio, mafiosot olisivat epäilemättä ajoissa soluttaneet kommunistitkin.