lauantaina, elokuuta 11, 2007

Väkivaltadiskurssin ylläpitoa

Otteita kirjasta Panssaroitu maskuliinisuus:
Perhettä käsittelevässä tutkimuksessa on puolestaan unohdettu, että kyse on lähes poikkeuksetta miehen väkivallasta naisia ja lapsia kohtaan. (s. 24)Perheessä tapahtuva väkivalta on lähes poikkeuksetta miehen fyysistä väkivaltaa naista ja lapsia kohtaan. (s. 20) Tilastotietojen mukaan väkivallan tekijät ovat lähes poikkeusetta miehiä (s. 21)

Käsitys että miesten tuntemiinsa naisiin kohdistama väkivalta juontuu ns. henkisestä väkivallasta tai jopa seksuaalisesta väkivallasta, ovat osa naisiin kohdistuvan väkivallan puhe- ja ajattelutapaa eli diskurssia. Edelleen väite, että suomalainen väkivalta tutkimus on keskittynyt miesten tuntemiinsa naisiin kohdistaman väkivallan tutkimukseen, on virheellinen ja osa naisiin kohdistuvan väkivallan diskurssia.
Jaahas. Eli jos erehtyy väittämään, että naiset käyttävät valtaa miehiin tavalla, joka aiheuttaa miehissä väkivaltaisia reaktioita, kyse on naisiin kohdistuvan väkivaltadiskurssin ylläpitämisestä. Jos taas erehtyy väittämään, että väkivaltatutkimus keskittyy liikaa miesten käyttämään väkivaltaan, se on ensinnäkin väärä väite, ja sen lisäksi väite ylläpitää naisiin kohdistuvaa väkivaltadiskurssia.

Ei kommentteja: