torstaina, kesäkuuta 28, 2007

Ilmoitusvertailu

Deitti-ilmoitusvertailu, mies vs nainen

Ilmoitus:

Hei!

Olen mukava, sosiaalinen, reipas 26v sinkkumies Helsingistä ja etsin seuraa hauskoihin kesärientoihin!

Harrastan monipuolisesti mm liikuntaa ja valokuvausta, en tupakoi. Käyn baareissa 1-2 kertaa kuussa.

Sinulta toivon sitä että olet kunnollinen ja reilu sinkkunainen.

Ota rennosti yhteyttä ja kuvaile vaikka millaisista treffeistä nauttisit.

Saldo: 5 vastausta, 4 laittoi kuvan

Tismalleen sama ilmoitus muutettuna versioksi jossa nainen etsii miestä, ilman kuvaa, saldo: 24 vastausta, 3 laittoi kuvan

Ilmoitukset oli 3 viikkoa, mutta vastausten tulo tyrehtyi jo 10 päivän kohdalla.

Tunnettu nyrkkisääntöhän on että kuva 10-kertaistaa vastausten määrän. Tosin, 0,5 vastausta on varmaan miesten ilmoitusten keskimääräinen saldo, ja tuo ilmoitukseni nyt oli harvinaisen surkea. Mutta jo tuosta saadaan että naisten suosio 48-kertainen.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Treffipalstoilla tosiaankin on miehiä moninkertainen määrä naisiin verrattuna, joten eipä tuo yhtään mikään yllätys. Tuolla ketjussa kyllä aika hauskasti tuo suhde oikeaan elämään, ja oletettu että ihan oikeastikin miehen on 48 kertaa vaikeampaa päästä suhteeseen kuin naisen. :)

Kulttuuri on myös sattunut luomaan todella monelle naiselle sellaisen asenteen, että on miesten asia tehdä aloite. Naisten keskustelupalstalla kauniiksi itseään sanovat naiset ihmettelevät kun he istuvat baarissa yksin, eikä kukaan tule puhumaan heidän kanssaan! Toisin sanoen eivät ole itse edes miettineetkään menemistä ujompien miesten juttusille. Tämän asenteen muuttaminen on vaikeaa,ja vaatinee pitkää kampanjaa. Mutta mitä tekee tasa-arvoa edistävä liike? Tuskin on edes tutkittu onko tällaiselle tarvetta... Onneksi edes jotkut naiset uskaltavat lähestyä.

Lord B. kirjoitti...

Omassa blogissani joku (nainen) tiesi kertoa, että jos henkilöllä on selkärankaa, hän tekee aloitteen. Niin että ujous on vaan sitten selkärangattomuutta, eikä mitään selityksiä eikä voivotteluja ja toiveita asioiden muuttamisista!

Anonyymi kirjoitti...

24/5=48? Omituista matematiikkaa.

Lord B. kirjoitti...

Onkos tuolla jossain väitetty, että 24/5 olisi 48? Naisten saamien vastausten määrä on 48-kertainen, koska kuvattomalla ilmoituksella miehen oletetaan saavan keskimäärin 0,5 vastausta, ja nainen vastaavasti 24, ja 24/0,5 = 48.

Anonyymi kirjoitti...

Toki, mutta mitä järkeä on verrata oletettuja vastausmääriä kun voitaisiin vertailla todellisia vastausmääriä? Nuo testi-ilmoitukset olivat kai molemmat kuvattomia, eli vallan vertailukelpoisia. Tulos ei vain ollut niin räväkkä kuin testaaja olisi halunnut.

Anonyymi kirjoitti...

Ei, olihan siinä miehen ilmoituksessa kuva. Testi oli siis huonosti tehty ja tulokset ovat vertailukelvottomia.

Ilmari kirjoitti...

Pari kommenttia...

Ensinnäkin, tunnutte olevan sitä mieltä, että miehet ajattelevat naisia enemmän kuin naiset miehiä. Tämä ei pidä paikkaansa. Naiset puhuvat suuren osan ajastaan miehistä keskenään, miehet politiikasta tai urheilusta.

Mies joutuu olemaan aktiivisempi osapuoli suhteen alussa, tälle on evoluutiopsykologisiakin selityksiä.

Sen sijaan suhteen edetessä mies usein heittäytyy erittäin passiiviseksi ja nainen joutuu kirjaimellisesti kannattamaan suhdetta.

21-vuotias ei Linker ole ikisinkku, toivottavasti tämä oli ironiaa. Huomattava osa kavereistani oli ja on tahtomattaan sinkkuja 23-25-vuotiaaksi asti, eikä kyse ole rumista tai tyhmistä kavereistä.

Kyse on vain todennäköisyyksistä: todelliset pelimiehet yrittävät tarpeeksi montaa.

Kun homma alkaa luistaa, se luistaa liiankin hyvin. Naisia on lopultakin aika helppo saada, ja ne usein kerääntyvät miehelle jolla on muutenkin jo ylitarjontaa naisista.

Ilmari kirjoitti...

Ja vielä:

ei kannata käyttää treffipalveluja, ellei ole neuroottisen ujo. Kyllä on pakko parempiakin keinoja löytää nainen.

Anonyymi kirjoitti...

"ei kannata käyttää treffipalveluja, ellei ole neuroottisen ujo. Kyllä on pakko parempiakin keinoja löytää nainen."

Treffipalveluissa on vaadittavan panoksen ja saavutettavien hyötyjen suhde mielestäni aika hyvin kohdallaan. Oman ilmoituksen tekeminen ei ole vaivalloista eikä yleensä maksa mitään, kuten ei myöskään muiden ilmoituksiin vastaaminen. Jälkimmäisen koen kuitenkin itse aika turhauttavaksi hommaksi, sillä en ole ikinä päässyt treffeille niiden kanssa, joiden ilmoituksiin olen vastannut. (Eli en eroa tarpeeksi positiivisesti siitä vastausmerestä, otaksun.) Sen sijaan silloin tällöin omiin ilmoituksiini on vastattu, ja olen joitakuita aina silloin tällöin - mahdollisuuksien mukaan - tavannutkin. Suhteita tai seksiä ei ole tosin herunut, mutta jos mietin, kuinka paljon niitä varten pitäisi nähdä vaivaa baareissa tai muutoin "ulkona", niin jestas sentään, ei sitä varmaan järjissään selviäisi.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä näkee toisten ilmoituksissa vastausten määrän:)
http://otamut.org/

Anonyymi kirjoitti...

Nörttö: "Suhteita tai seksiä ei ole tosin herunut, mutta jos mietin, kuinka paljon niitä varten pitäisi nähdä vaivaa baareissa tai muutoin "ulkona", niin jestas sentään, ei sitä varmaan järjissään selviäisi."

Olet ongelmasi ytimessä, vaikka et ehkä sitä itse tajuakaan. Panos/tuotos -ajattelu näkyy otsaluussa kuin punainen huutomerkki ja karkottaa naiset tehokkaammin kuin kolmas silmä nenänpäässä ja kyttyrä selässä.

Tuollaista voi harjoittaa katkerien poikien ruikutusblogien kommenttiosastoilla, mutta ihmsten ilmoilla kannattaa käyttäytyä ihmisten tavoin, niin alkaa hommat sujua ihan uudella tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

kyllä homma on niin, ettei noilta foorumeilta saa kuin maks. seuraa, itse vastasin arviolta ( sähkopostit + soitot) n. 200 kertaa ennenkuin sai venäläisen hierojattaren. hommassa selvisi se, että noiden palstojen pitäjät tai työntekijät laittavat itse ilmoituksia ja myös vastaavat s.posteihin. suurin osa ilmoituksista on myös falskeja tai feikkejä, miehet esiintyvät naisina jne.