perjantaina, toukokuuta 11, 2007

Isät kotiin

Hallitus haluaa saada isätkin kotiin hoitamaan lapsia.
Jyväskylän yliopiston isyystutkijan Jouko Huttusen mielestä sekä isät että äidit elävät yhä asenteellista kiviaikaa.

"Jos työpaikoilla olisi pikkuisenkin isälinjausta äitiyteen liittyvien asioiden rinnalla tai neuvolajärjestelmässä suunnattaisiin palveluja selvemmin isille, asenteet voisivat muuttua", Huttunen sanoo.

Sosiaali- ja terveysministeriö aikookin nyt ryhtyä kannustamaan isiä pitämään vanhempainvapaita. Tasa-arvoministeri Stefan Wallin käynnistää Isät perhevapaalle -projektin perjantaina Helsingissä.

Tarkoitus on edistää sukupuolten tasa-arvoa työssä ja koulutuksessa lisäämällä isien osallistumista lastenhoitoon.

Pitkiä perhevapaita käyttävät eniten naiset, joilla ei ole vakituista työpaikkaa tai joilla on vähän koulutusta.
Eli naiset, joilla ei ole koulutusta tai työtä, elävät miesten siivellä kotona. Jos miehellä ei ole koulutusta tai työtä, hän ei pääse parisuhteeseen ollenkaan. Jos sukupuolten tasa-arvoa halutaan lisätä tuolla saralla, niin naiset pitää saada elatusvastuuseen miehistä, jotta mies voi kotiin oleilemaan lasten kanssa.

Ja jos isät alkavat pitää perhevapaita lasten kanssa, niin minne ne kouluttamattomat ja työttämät äidit laitetaan siksi aikaa? Käpyjä keräämään?

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se on hauska, koska se on totta:
http://www.hs.fi/viivijawagner/1135227125559

Anonyymi kirjoitti...

Naiset voisivat ilomielin lähteä töihin ja elättää perheensä, mikäli heidän palkkansa ei olisi niin surkea kuin se todellisuudessa on. Perheet toimivat yksikkönä, jossa mietitään myös taloudellisesti parasta ratkaisua, joten johtuen naisten surkeista palkoista (vaikka nainen olisi korkeasti koulutettu), päätyy perhe usein siihen, että isät menevät töihin...

sdasfafasd kirjoitti...

Mistä on tullut tämä että korkea koulutus on yhtä kuin hyvä palkka. Eikö se ole kaikkien tiedossa että esim.opettaja on korkeakoulusta tullut mutta paperitehtaan logistiikkatyöntekijällä (enää ei saa sanoa varastomies) on parempi liksa. Tämä koko juttu kirkuu sitä että naiset ovat vimmalla kouluttaneet itsensä, sitten jättäneet homman jotenkin puolitiehen.

Anonyymi kirjoitti...

Isät kotiin? Sopii, äidit töihin mars. Pulinat pois.

Mikäs se hallituksen "kädenojennus" näille isille on, kaksi lisäviikkoako ja kehoitus? Hiphurraa. Tuskin pidempikään toisi merkittävää muutosta. Jos kotona on työtön äiti, niin perheen toimeentulon nimissä, jonka täyttämiseksi on kenties suurikin velvollisuudentunne, mikään viikkomäärä tai kannustus / asenteisiin vaikuttaminen ei saa isää jäämään kotiin.

Tämä on jotain uskomatonta toivotaan toivotaan ajattelua: "Nykyisen järjestelmän ongelma on, että vanhemmat sopivat keskenään vanhempainvapaasta", Kellokumpu sanoo. "Kun konkreettisesti osoitettaisiin, että hei isä, nämä ovat sinulle, isät myös käyttäisivät ne päivät."

Mikä ihmeen ongelma se on, että vanhemmat keskenään sopivat? Järkyttävä asenne. Em. esimerkkiperheen toimeentulon takia myöskään lakimuutos ei toisi muutosta. Ilmeisesti kohta halutaan lapset valtiolle, että tasa-arvo toteutuu.

-

Ano 11/5/07 16:10: "Naiset voisivat ilomielin lähteä töihin ja elättää perheensä, mikäli heidän palkkansa ei olisi niin surkea kuin se todellisuudessa on."

Tämän voisi lisätä niihin yhdessä merkinnässä olleissa parannusehdotuksiin, naisten kohdalle. Palkka on pitkälti alan valinnasta kiinni ja on vain itsestä kiinni millainen palkka on työuran alussa ja millaisen kehityskaaren se saa.

Olen Russin kanssa samaa mieltä ja ihmettelen myös mistä lähtien korkea koulutus on tarkoittanut automaattisesti korkeaa palkkaa? Kuka tämän harhan on on nuorille syöttänyt ja miksi se on nielty sellaisenaan?

Naisten kohdalla tämä tuntuu korostuvan: mennään yliopistoon lukemaan jotain kivaa ainetta, johon kaikki muutkin menevät. (Jotkut idiootit ehkä noudattavat samaa kaavaa kuin ala-asteelta yläasteelle siirryttäessä: mä meen ku bestiski menee!!1) Samaan aikaan valmistuu massoittain saman aineen opiskelijoita ja sittn kun itse valmistutaan, eikä vakituista paikkaa heti tipukkaan taivaalta, aletaan itkeä omia valintoja muiden syyksi ja rääkyä valtiota apuun.

Viime vaaleissa tähän rääkymiseen vastattiin, jokseenkin tuhoisin seurauksin. Kokoomus lupasi "tasa-arvotupon" ja nyt sen nimissä vaaditaan huimia korotuksia vähän jokaiselle korkeastikoulutetulle. Ei toimi.

Samaan aikaan sen yläasteen tyttöjen yök-inhokkipoika on tehnyt jo useita vuosia töitä, ostanut kenties talon tai osakkeen ja nauttii, ehkä työpaikkaakin pari kertaa parempipalkkaiseen vaihtaneena, hyvää palkkaa vain toisen asteen koulutuksella.

Koska joku varmasti nostaa esiin nimenomaan hoitajien palkat täytynee näppäillä muutama sananen. Yksi tekijä hoitoalan palkkojen mataluuteen on pätkätyöt. Etenkin pätkätyöt, joihin käsittämätöntä kyllä, suostutaan samalla työnantajalla monta kertaa peräkkäin. Pätkätöiden ketjutuksesta joutuu pakostikin osoittamaan sormella sekä heitä, jotka niihin suostuvat, kuin myös liittoja, jotka eivät kovin voimakkaasti ongelmaan ole puuttuneet. Oma palkka(kehitys) pysyy tasan varmasti surkeana, jos hyväksyy aina vain pätkää toisen perään samalla työnantajalla. Myöskin hiljaisella hyväksymisellä ja yleisönosastovalituksella palkka(kehitys) pysyy varmasti paikallaan. Huulten liikuttelun välissä kannattaisi tehdäkin jotain.

Vasta sai taas lukea yhden onnettoman yleisönosastovalituksen jonka määräaikaisuuksia on ketjutettu, vaikka kaupunki palkkaa vakituisia vastaaviin töihin. Ajanjaksona oli muistaakseni parisen vuotta. Jossain mättää kun ei osata puolustaa itseään ja viedä omaa asiaa eteenpäin. Kirjoituksessa tuli esiin sellaisia seikkoja, joiden perusteella oli sääntöjä rikottu. Kirjoittaja ei maininnut oliko hän tehnyt asialleen mitään vai ei.

Sivuhuomautuksena tämä naisvaltainen työpaikka sai kirjoittajalta sapiskaa huonosta ilmapiiristään ja osastonhoitaja vielä vähän extraa päälle huonosta kohtelusta.

Anonyymi kirjoitti...

Naiset voivat hankkiutua raskaaksi ja saada sitä kautta sisältöä elämää. Äitinä oleminen mielletään arvostetuksi tehtäväksi (vrt. peräkammarin poika) siinä missä muukin ammatti. Yhteiskunnan tuet lähtevät pelaamaan lähes automaattisesti (elatusmaksu) ja äitiys tarkoittaa myös sitä, että pääsee esim. asuntojonoissa sinkkumiehen ohitse, että heilahtaa. Ns. epämääräistä elämää pystyy siinä sivussa harrastamaan kohtuudella, koska kukkahattusossujen seula on äitien kohdalla harva, jopa syytävät lisää yhteiskunnan tukiaisia lapsen kasvatukseen. Äideille on suunnattu paljon toimintaa ja siten pakostakin putoaa naisverkostoon. Jos jotain vastavaa ei kehitetä korvauksesksi miehelle, on kohtuutonta vaatia miehiä vielä hoitamaan mukuloita. Ja eräs suuri asia vielä on ja juuri vielä tapeetilla oleva pedofiliahysteria. Parempi vaan olla töissä.

sdasfafasd kirjoitti...

Nythän minä keksin miksi miehet on töissä niin paljon.. ja jotkut käytännössä asuvat siellä. Aina on alibi kun pedofilia ja perheväkivalta hysteria jyllää.

Anonyymi kirjoitti...

Uutinen on loistavaa kuultavaa miehille, isille ja tuleville isille. Isällä on oikeus läheiseen suhteeseen omiin lapsiinsa ja kyky kasvattaa lapsia.

Mistä täällä ATM-blogissa keskustellaan? Rahasta, akateemisesta koulutuksesta, "mukuloista" ja pedofiilihysteriasta. Onko Le Blanco sitä mieltä, että lapsen ei tule päästä asuntojonoissa aikuisten ohi?

Evoluutiobiologia vastaa selvästi kysymykseen, miksi näin ajattelevat miehet eivät juuri pillua saa.


P.S. Minulle on lapsuudesta lähtien, yläasteella (90-l.) ja lukiossa hoettu, että koulutus kannattaa aina.

Anonyymi kirjoitti...

"Evoluutiobiologia vastaa selvästi kysymykseen, miksi näin ajattelevat miehet eivät juuri pillua saa."

Evoluutiobiologia ja evoluutiobiologia. Oletkos ajatellut, miksi pilluasaamattomia vätyksiä ja naisia vihaavia otuksia edelleen on olemassa?

Minä voin auttaa. Kyseessä on evolutiivisesti täysin ok lisääntymisstrategia. Mikäli sinulla on lisääntymistehtävänsä hoitanut sisko, niin geenisi ovat jo matkalla seuraavaan sukupolveen vaikket ikinä saisi pillua. Sillä ei nimittäin ole miehen kannalta juuri eroa, jatkaako sukua löytämänsä partnerin kanssa vai hoitaako sisko homman puolesta.

Näin ollen voi pillua saamatonkin rauhassa keskittyä idioottimaisesti käyttäytyvien naisten vihaamiseen ja epäonnistuneen yhteiskunnan rauhan järkyttämiseen. Ehkä seuraavilla sukupolvilla on asiat sitten vähän paremmalla tolalla.