torstaina, huhtikuuta 26, 2007

Pakkoraittius

Keskusliitto korostaa lisäksi, että toimintaohjelmaan tulisi ottaa mukaan suunnitelma poikien ympärileikkauksista luopumiseksi tehtäväksi valistustyöksi poikien seksuaaliterveyden ja ihmisoikeuksien näkökannalta. Keskusliitto esittää myös selvitettäväksi raskaana olevien naisten tahdonvastaiseen raittiuteen tähtäävän lainsäädännön mahdollisuuksien selvittämistä.

Lähisuhdeväkivaltaan ja alkoholinkäyttöön puuttumista lisättävä.

Äijämäisyyden älytön yliviljely ällöttää.


How the web became a sexists' paradise.


Norjalaismiehet: Raiskaus flirttailevien naisten vika.

Entinen feministi.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Susan haastaa nettiherjaajat

Susan on puhdas kuin pulmunen...

sdasfafasd kirjoitti...

"Olisin toivonut ja uskonut, että näkemyksemme miesten naisiin kohdistamasta väkivallasta olisivat kehittyneempiä, Stoltenberg sanoi."

Mitähän kehittyneemmällä tarkoitetaan? Sitä että nainen ei koskaan valehtele raiskauksesta?.

Vielä sen verran että tuollaiset tutkimukset ovat aika hankalia, jos minä sanon että ei ehkä kannata hortoilla yksin pimeillä kujilla umpikännissä minihameeseen pukeutuneena niin siihen voidaan ihan hyvin laittaa UHRIN SYYLLISTÄJÄ leima, ja sellaisenaan eteenpäin.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä. Amnesty olisi voinut vertailun vuoksi kysyä vaikka, että onko avoimesti toisille vittuileva mies osittain tai kokonaan syyllinen murtuneeseen nenäänsä.

Harva mies sälyttäisi täyden syyllisyyden ko. mulkeron harteille, mutta aika moni pitäisi häntä vähintäänkin osasyyllisenä.

Tällaisten uutisten oheismateriaalina pitäisi AINA tulla lyhyt selvitys tutkimusmetodista ja kysymyksenasettelusta.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta Guardianin jutusta sanoisin että kuolemanuhkaukset ja toisten henkilökohtaisten tietojen levittäminen ei ole hyväksyttävää, vaikka vastassa olisi minkälainen änkyräfeministi.

Anonyymi kirjoitti...

Tappo- tai raiskausuhkauksia ei tietenkään pidä sietää, mutta muuten tuo Guardianin artikkeli on skeidaa. Jos nainen laittaa kuviaan nettiin, niin tottakai miehet kommentoivat niitä ennemmin tai myöhemmin. Samoin jos joku femakko levittää miesvihamielistä oppiaan blogissaan, hänen tulee sietää yhtä vihamielistä palautetta.

Ja kuka v-n ääliö tällaista koskaan uskoi netistä:

"The promise of the early internet," says Marwick, "was that it would liberate us from our bodies, and all the oppressions associated with prejudice. We'd communicate soul-to-soul, and get to know each other as people, rather than judging each other based on gender or race."

Anonyymi kirjoitti...

Siis mitäh? Kuinka joku voi nähdä flirttailun automaattisena halukkuutena seksiin?

sdasfafasd kirjoitti...

Muslimi?

sdasfafasd kirjoitti...

Tarkennan.. meidät pahat länsimaiset naisensortajat on kasvatettu niin että vaikka nainen riisuisi pikkuhousut tanssilattialla, sitoisi ne kaulalle ja antaisi kielarin niin siitä ei saa ajatella mitään, ei hän MITÄÄN vihjaa.

Sen sijaan kun tänne roudataan porukkaa maista jossa ollaan huomattavasti.. sanotaanko näin kaunistellen että konservatiivisia niin kaikkea jännää alkaa tapahtua.

Totta kai näitä "sillä on minihame eli se kerjää" sankareita löytyy kotikutoisia, en sitä kiellä, mutta yhtä sellaista kohti on sitten aivan liikaa niitä köyhän miehen tony halmeita jotka jos saa edes vihiä että naiselle tapahtuu jotain , niin alkaa soihdut syttyä.

Anonyymi kirjoitti...

Saanen lisätä tuohon keskusliiton kannanottoon heidän sivuiltaan seuraavaan: Keskusliitto korostaa lausunnossaan neuvoloiden kehittämistä lapsi- ja perhekeskeisinä yksiköinä ja torjuu ajatuksen niiden kehittämiseksi sukupuolinäkökulmasta naisneuvoloiksi.

Tämä on jokseenkin toivottavaa, kun halutaan miesten entistä enemmän olevan mukana lastensa arjessa alusta alkaen. Se on myös tasa-arvon kannalta merkittävä kannanotto.

Lisäksi kannanotto on selvä viesti siitä, että erään sekopään alulle panema täysin järjen ja olemassa olevan faktatiedon vastainen järjestelmä perheväkivallan tiedustelemisesta neuvoloissa vain naiselta loppuu mahdollisimman pian.

Viite Lapsen Maailma 11/2005 -lehti, artikkeli Entä kun äiti lyö? Pahoittelut, siis Entä jos äiti lyö? En kyllä ymmärrä miksi on käytetty ehtoa jos, kun on selvää ja yleisesti tiedossa, että myös äiti lyö ja käyttää väkivaltaa usein kuolemaan asti.

***

Sivuhuomautuksena vielä, että nykyisen peruspalveluministeri Risikon huoli ja vaatimus päihdeäitien hoitoon pääsemisestä tuntuu vaietun mediassa täysin. Ainoastaan ylen txt-tv:ssä oli pieni juttu asiasta. Siinä mainittiin tuhannen lapsen saavan kehitysvamman äidin raskauden aikaisen päihteiden käytön takia.

Yleisessä keskustelussa näiden lasten joutumisella törkeän pahoinpitelyn kohteeksi ei tunnu olevan sijaa, vain koska pahoinpitelijä on oma äiti ja nainen. Metakka olisi aivan toinen, jos sama määrä vammautuisi samassa kehitysvaiheessa isän toimesta. Lapsiasiavaltuutettukin ja monet muut ovat olleet hiljaa, jostain syystä.

Sikiön ja syntymättömän lapsen viinalla ja muilla päihteillä myrkyttäminen tuntuu olevan oikeus, joka naisille on suotu ja joka hyväksytään yleisesti kenenkään siihen puuttumatta. Perverssiä on, että esimerkiksi koiran(pennun) myrkyttäminen samoilla aineilla on rikos, josta joutuu vastaamaan oikeudessa. Tuomiona sakkoa, eläimenpitokielto sekä/ja/tai ehdollista vankeutta. Eläin on siis paremmin suojeltu tässä yhteiskunnassa kuin ihminen lähtökohtaisesti tilassa, jossa tämä ei voi mitenkään puolustaa itseään, vaan on täysin äitinsä armoilla.

Ei ole viinalla lapsensa eliniäksi vaikeastikin kehitysvammaiseksi myrkyttäneille äideille langetettu lapsenpito- tai hankkimiskieltoja, sakko- tai ehdollisia vankeusrangaistuksia.

On vaikea kuvitella suurempaa rikosta, kuin riistää lapselta lähtökohtaisesti ja jo ennen syntymää oikeus ja mahdollisuus terveeseen kehitykseen, tasapainoiseen ja ns. normaaliin elämään.

Anonyymi kirjoitti...

Uskaltaisiko vielä lisätä moniportaisen mallin jolla päihdeäitejä tuupitaan raittiuteen. Jos olen oikein ymmärtänyt niin nykyisinen käytäntö ja puuttuminen loppuu kohtaan kaksi. Eli mitään ei voida tehdä, vaikka raskaana oleva tuleva äiti piikittää heroiinia suoneen tai ottaa pohjanmaan kautta neuvolan odotustilassa.

1. oma-aloitteinen päihteettömyys
2. vapaaehtoinen raitistumisohjelma
3. pakollinen raitistumisohjelma (neuvola)
4. oikeuskäsittely
5. pakollinen raitistumisohjelma vapaalta (ehdollinen, oikeuden määräys, ehdollinen vankeus ehdollisena)
6. pakollinen raitistumisohjelma (ed. täytäntöön, tahdon vastainen, ehdollinen vankeus täytäntöön + sakkoa)
7. vapaaehtoinen raskauden keskeytys (ehdollinen vankeus + sakkoa)
8. pakollinen raskauden keskeytys (ehdollinen, oikeuden määräys, ehdollinen vankeus + sakkoa)
9. ed. täytäntöön, ehdoton vankeus, pakollinen raskauden keskeytys
10. uusijoiden kohdalla kohdan 6 jälkeen pakollinen raskauden keskeytys ja pakkosterilointi

Portaita siis kymmenen. Vähempikin ehkä riittäisi. Tietysti seuranta huomattavasti nykyistä tiiviimpi tarvittavine seuloineen ja testeineen. Koska oikeastaan mitään kohtuukäyttörajaa ei tässä tapauksessa ole olemassakaan, ei vaihtoehtoja ole. Jos juominen ei lopu, askelmat tulevat vastaan erittäin nopeasti.

Luulisi tulevan selväksi viimeistään neljännen kohdalla ettei yhteiskunta hyvällä katso tulevan jäsenensä myrkyttämistä toimintakelvottomaksi. Kohdat 7 ja 8 ovat melkeinpä verrattavissa nykyisiin huostaanottoihin tapauksissa, joissa lapseen kohdistuu tai on kohdistunut jatkuvaa fyysistä ja henkistä väkivaltaa.

Kohdat 9 ja 10, oikeastaan jo kohdat 7 ja 8 myös, ovat itsestään selviä. Äiti on kykenemätön huolehtimaan itsestään saati lapsestaan, myös tulevista.

Panu kirjoitti...

Naisten tahdonvastainen raittius. Naisten tahdonvastainen raittius! Naisten - tahdonvastainen - raittius! Ahhh! Maistelkaa noita sanoja, kuunnelkaa niiden musiikkia!

Anonyymi kirjoitti...

anonyymi, portaasi ovat hieman epäloogiset jos niiden tarkoituksena on suojella sikiötä. sikiön abortoiminen (tappaminen) kun ei tunnu ainakaan minun mielestäni sen terveyden suojelemiselta. ymmärtääkseni suomessa ei enää tehdä pakkosterilisointeja edes kehitysvammaisille aikuisille, koska jopa kehitysvammaisilla katsotaan voivan olla hyvä elämä. jos he siis saavat päähänsä lisääntyä ja onnistuvat siinä, niin vanhemmuutta tuetaan. oma intressisi tuntuikin olevan lasten hyvinvointia enemmän yhteiskunnan varojen suojeleminen kalliiksi tulevilta vammaisilta (esim alkoholistien fas-lapset) - siis lähtien ohjelmasi kohdasta 7, jossa lapsen tappaminen ensi kerran astuu kuvaan. kai myös ymmärrät että osa narkomaanienkin lapsista syntyy terveinä, jolloin valtio olisi suorittanut viattoman ihmisen tapon.
anonyymi: "Koska oikeastaan mitään kohtuukäyttörajaa ei tässä tapauksessa ole olemassakaan, ei vaihtoehtoja ole." mihin tietoihin perustat väitteesi ettei mitään kohtuukäyttörajaa ole? itse olen saanut aivan muunlaista tietoa lukiessani sikiön ja lapsen neurologisesta kehityksestä.

panu: naisten tahto on sinulle varmaan kovin suuri ja pelottava asia kun joudut sitä vastaan niin taistelemaan. ihmiset pelkäävät eri asioita - jotkut ilmeisesti pikkutyttöjäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa Guardianin tissikommentoinnista saa sen käsityksen, että miehet olisivat seksistisesti hyökänneet naisen kimppuun. Mutta ilmeisesti kyse onkin kahden naisen välisestä kissatappelusta blogimaailmassa:

http://althouse.blogspot.com/2007/04/lets-keep-talking-about-breasts.html