maanantaina, tammikuuta 22, 2007

Vanki on paras sulhanen

Why are women drawn to men behind bars?
Three years ago a German waitress called Dagmar Polzin fell in love with a murderer while waiting at a Hamburg bus stop. She saw his photo on a Benetton anti-death-penalty poster. Bobby Lee Harris, a North Carolina man with an IQ of 75, was on death row for stabbing his boss to death during a robbery on a shrimp boat. Polzin was overwhelmed by the picture, "It was something in his eyes," she later said. "There was this remorse, sadness. I was attracted. I knew he was the one."

Polzin's romance is not an isolated incident: no matter how extreme or appalling the crime with which they are associated, it seems there is always a woman keen to stand by the man. It was recently reported that Ian Huntley, the Soham man charged with the murders of schoolgirls Jessica Chapman and Holly Wells, receives bundles of fan mail from women every week - many containing photographs of themselves.

It takes considerable effort to meet men in secure containment facilities. Many women will write to a number of prisoners before they finally make a sustainable connection. They may even take on voluntary jobs in prison, or go on blind-date visits with men they know only by reputation.

Both Ramirez and Ted Bundy, a rapist-murderer who was suspected of murdering 35 young women, attracted gangs of admiring groupies who sat patiently through their court cases. Even John Wayne Gacy - not the most eligible man, with a history of drugging, raping and murdering 30 young men in Chicago - ended up marrying a woman he met while awaiting the death penalty.
Hyviä uutisia äideille:
Yrittäjä-malli Susanna Sievinen kohautti viikonlopun IS:ssä kommentoimalla, että imetys pilasi hänen rintansa. Imetyksen tuki ry:n puheenjohtaja Anna Metsoilan mielestä imetys ei voi pilata rintoja, koska se on niiden luonnollinen tehtävä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä joidenkin naisten vankeihin rakastuminen on ilmiö joka jaksaa aina ihmetyttää. Onko itsesuojeluvaistossa jotain vikaa, kun tietoisesti hakeutuu yhteydenpitoon ja tekemisiin ties mistä rikoksista tuomitun kanssa. Ehkä takana on jotain "minä-kyllä-tuon-parannan" haaveilua ja typerää uhrautumista: kun vain astun tämän vangin elämään, hän pelastuu tjsp.

Eihän tuo tietysti ole vain naisten yksinoikeus. Varmasti myös miehet esim. kirjoittelevat naisvankien kanssa. Joillekin tämä sopii, mutta ainakaan omasta mielestä ei ole kovin houkuttelevaa ottaa yhteyttä huumekaupasta ja aseen hallussapidosta, asellisesta ryöstöstä ja pahoinpitelystä tai murhasta tuomittun naiseen.

offtopic:
IL: Sinkkunaisen pelastus

Jotenkin irvokasta, että juttu on osiossa "perhe". Tuo on ihan hyvä juttu, nyt kaikki lähipiirinsä naisten remppavaatimuksista kärsineet ja heidän yleismies Jantusena toimineet miehet ("koska ovat miehiä" ja "tuutko tekemään tän miesten homman") voivat ohjata heitä hyväksikäyttävät naiset aviomiespalvelun asiakkaaksi.

Vihdoinkin ;) Nyt miehet vaimoja vuokraamaan, alkaen 20e/tunti.

Mikko Moilanen kirjoitti...

vin houkuttelevaa ottaa yhteyttä huumekaupasta ja aseen hallussapidosta, asellisesta ryöstöstä ja pahoinpitelystä tai murhasta tuomittun naiseen.

Mahtavaa! Siellä on taatusti monia todella mielenkiintoisia naisia. Kiitos linkistä. Kirjoitan välittömästi useille naisille saatuani mustekynäni täytettyä. Kyseessä on suorastaan humanitaarinen tehtävä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo imetyshörhön kommentti on kyllä harvinaisen kiinnostava. Hän pyrkii ikään kuin palauttamaan Sievisen takaisin maan pinnalle, muistuttamaan biologisista perusasioista ja puhumaan järkeä... ja samalla hän onnistuu toimimaan juuri päinvastoin pelkistämällä ihmisen biologian konemaisen syö-juo-ja-kakkaa -ihmiskuvan tasolle.

Tyypillinen yhden asian liikkeiden ongelma tietysti. Mutta on se silti aikamoinen suoritus, kun onnistuu heittämällä alittamaan sen keskustelun tasoriman, jonka Sievinen ehti jo noinkin matalalle asettaa.

Onneksi me pitkän linjan atm-aktivistit olemme avarakatseisempia, ja näemme tissien laajemman yhteiskunnallisen ja biologisen tehtävän

E.

Mikko Ellilä kirjoitti...

"Tämä joidenkin naisten vankeihin rakastuminen on ilmiö joka jaksaa aina ihmetyttää. Onko itsesuojeluvaistossa jotain vikaa, kun tietoisesti hakeutuu yhteydenpitoon ja tekemisiin ties mistä rikoksista tuomitun kanssa."

MAT:n (sosiobiologian jne.) mukaan tässä ei ole mitään yllättävää. Jostain syystä täällä blogikeskustelussa vähän väliä joku väittää MAT:n implikaatioita täysin itsestäänselviksi ja sitten taas vähän väliä joku yllättyy suuresti nimenomaan MAT:n (sosiobiologian jne.) implikaatioista.

Jotenkin tästä tulee mieleen tämä aikaisempi keskustelu:

http://ihmissuhteet.blogspot.com/2007/01/kumpi-teoria-on-oikea.html#comments

Anonyymi:
"markkina-arvoteoria nyt vain kerta kaikkiaan on joukko formaalilla höpöhöpökielellä ilmaistuja banaliteetteja, jotka ihan oikeasti ovat vähintään intuitiivisesti selvillä jokaiselle, jolla on elämässään ollut vähintään yksi oman perheen ulkopuolinen, onnistunut sosiaalinen kontakti. Oleellinen kysymys on nimenomaan se, mikä saa ihmisen toistelemaan noita banaliteetteja, jopa innostumaan niistä."

MAT:n implikaatiot ovat kyllä enimmäkseen sellaisia asioita, joiden PITÄISI olla selviä useimmille ihmisille. Tästä ei kuitenkaan mitenkään voida päätellä, että ne OVAT useimpien ihmisten tiedossa. Niitä pitää siis tuoda esille juurikin siksi, että ne EIVÄT ole selviä useimmille ihmisille.

"Ja oikeaa tiedettä tähän ei tietenkään kannata sotkea mitenkään, niin koskettavasti kun luetteletkin tieteenaloja ja vetoat niiden tutkimustuloksiin. Tämä markkina-arvoliikehdintä on korkeintaan jonkinlainen Intelligent Design -aivovaurioon verrattava ilmiö. Poimitaan sinänsä paikkansa pitäviä tutkimustuloksen palasia pönkittämään jo ennalta määrättyä "teoriaa"."

En tiedä, liitätkö minua tähän "markkina-arvoliikehdintään". En koe mitään erityistä tarvetta puolustaa juuri Markkina-arvoteoriaa(TM), vaikka pidänkin sen vertaamista ID:n kaltaiseen paskaan täysin perusteettomana ja asiasta tietämättömyyttä osoittavana irrelevanttina puskasta huuteluna.

Minulla itselläni ei ole tapana kovin paljon viljellä käsitettä Markkina-arvoteoria(TM), koska se on liian leimallisesti suomenkielisen blogosfäärin sisäiseen diskurssiin kuuluva käsite. Tästä syystä en itse yleensä puhu erityisesti MAT:sta, vaan mieluummin yleisesti psykologian, neurologian, sosiobiologian ym. alojen tutkimustuloksista. Näiden tutkimustulosten leimaaminen banaliteeteiksi osoittaa vain tietämättömyyttä.

Esimerkiksi ihmisten väliset persoonallisuuserot ovat paljolti geneettisiä. Tilastollisesti toisistaan geneettisesti eroavat väestöklusterit eli ns. ihmisrodut korreloivat vahvasti näiden geneettisten persoonallisuuserojen kanssa. Tämä on psykologian, neurologian, psykiatrian, antropologian ym. alojen tutkimustulos, jota ei tiedä (eikä poliittisista syistä ainakaan usko) kuin korkeintaan 1-5% väestöstä.

Tällaisten tutkimustulosten leimaaminen banaliteeteiksi osoittaa täydellistä tietämättömyyttä a) ko. tutkimustuloksista ja b) useimpien ihmisten tietämyksen tasosta.

Posted by Mikko Ellilä | 13/1/07 18:45

Mikko Moilanen kirjoitti...

Hei vaan, tuo vankideitti on varsinainen aarreaitta!