keskiviikkona, tammikuuta 17, 2007

Palkintovaimosta myrkkyvaimoksi

From trophy wife to toxic wife:
Rich men, I believe, have finally cottoned on to the sinister side of the stay-at-home wife: unless you marry an equal who's going to pay her own way, you will end up with a lazy, indulgent, over-pampered slug.

I should know: many men of my age and acquaintance have become deeply bitter and disappointed about how their wives have changed since they hung up their working wardrobes. I am talking about university-educated women (often Oxbridge graduates) who do a couple of years work in the City before harnessing themselves to a milch cow and "having it all".

"It is like a perversion of the evolution theory: they have evolved into creatures whose function is simply to get the most for doing the least," whispered an exhausted husband to me recently.

"None of us can understand this: they become obsessed with perfection, grooming, with all aspects of their personal appearance… in a word, they become boring."

"My wife," chipped in husband number two, "gives over the whole of the weekend to pursuing what she calls 'me time'. She goes to retreats, yoga mini-breaks, a spa, a health farm, even art classes… all of which I pay for, of course. What do I get back in return? Nothing."

So today's concept of a wife "having it all", simply put, means never doing anything personally if she can pay someone else to do it for her.
And if she can't find someone else, her husband must do it.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy sanoa, että sulla on melko yksipuolinen maailmankuva. Kun oikein etsimällä etsii näitä juttuja niin tokihan niitä löytyy, mutta se onkin eri asia, että antaako ne realistista kuvaa siitä miten maailma toimii.

Sä väität ajavasi tasa-arvoa, mutta tosiasiassa katselet asiaa melkoisen pienen ryhmän näkökannalta.

Henry Laasanen kirjoitti...

Blogin tarkoituksena on tuoda esille miesnäkökulmaa tasa-arvoon. Yksipuolinsen ja pienen (n. 50% väestöstä) ryhmän näkökulmavalinta on siten tietoinen.

Asiasta toiseen, kysyisin lukijoiden mielipidettä siihen, kannattaisiko tuohon sivupalkkiin linkittää oma keskustelufoorumi, jonne voisi esim. siirtää suosituimpia keskusteluketjuja tästä blogista (tai aloittaa uusia). Esim. Googlegroupsin foorumi on kokemusteni mukaan aika kätevä. Ideana olisi lähinnä se, että kiinnostavat aiheet eivät tipahtaisi liian nopeasti blogin etusivulta pois.

Anonyymi kirjoitti...

KANNATTAA!

Anonyymi kirjoitti...

No tämä blogi ei ole mitenkään kirjoitettu koko miessukupuolen näkökannasta, sillä se ei ota huomioon esim. onnellisessa parisuhteessa olevia miehiä, jotka eivät tunne itseään sorretuiksi naisien taholta tai niitä sinkkumiehiä, jotka saavat naisen vaikka joka ilta baarista... Esim. nämä ryhmät ovat varmasti suurempia kuin tämä ryhmä, jonka asiaa sinä ajat.

Henry Laasanen kirjoitti...

Sukupuolten tasa-arvossahan verrataan lähinnä miehiä ryhmänä naisiin ryhmänä, kuten esim. palkkatasa-arvosta keskusteltaessa tehdään. Vaikka jotkut naiset ovat onnellisia, eivätkä koe palkkaepätasa-arvoa, se ei kuitenkaan oleellista itse tasa-arvo-ongelman olemassaolon kannalta. Siten, oleellista ei ole keskittyä tuntemuksiin, vaan tuntemusten takana oleviin rakenteisiin ja siellä ilmeneviin epätasa-arvoisuuksiin.

Junakohtaus kirjoitti...

Tää on nyt F-sanan paikka.

Meinaan silloin joskus, kun feminismi ei vielä ollut saavuttanut tavoitteitaan ja ryhtynyt keksimään tilalle uusia, akat olivat ja vähän vitusti olivatkin sitä mieltä, että perse irti penkistä ja osallistumaan maailman asioihin, tyypillisesti työn kautta.

Sinänsä pitää kyllä ihmetellä, että kuka vitun toope ottaa muijan turhautumaan himaan. Mä en ainakaan ottaisi, vaikka olisi hynää kuinka.

Mikko Ellilä kirjoitti...

"No tämä blogi ei ole mitenkään kirjoitettu koko miessukupuolen näkökannasta, sillä se ei ota huomioon esim. onnellisessa parisuhteessa olevia miehiä, jotka eivät tunne itseään sorretuiksi naisien taholta tai niitä sinkkumiehiä, jotka saavat naisen vaikka joka ilta baarista... Esim. nämä ryhmät ovat varmasti suurempia kuin tämä ryhmä, jonka asiaa sinä ajat."

Käsittääkseni tämän blogin tarkoituksena ei ole "ajaa niiden miesten asiaa", jotka "kokevat itsensä sorretuiksi naisten taholta". Täällä on käsittääkseni tarkoituksena analysoida naisten ja miesten keskinäisiä parisuhteita, naisten ja miesten asemaa yhteiskunnassa ja ylipäätään naisten ja miesten ominaisuuksia ja käyttäytymistä sosiobiologisesti, psykologisesti, sosiologisesti, kulttuuriantropologisesti jne.

Ehkä tosiaan kannattaa ottaa käyttöön se Google-keskustelulista, jotta samoja asioita ei joudu aina uudestaan ja uudestaan selittämään rautalangasta vääntäen. Googlen arkistossa voi aina antaa FAQ-linkkejä relevantteihin viestiketjuihin. Pidän Google-keskustelulistaa myös teknisesti parempana vaihtoehtona kuin esim. YaBB-tyylistä webbifoorumia.

Henry Laasanen kirjoitti...

Laitoin nyt alustavasti tuonne toiselle foorumille, koska se on monipuolisempi, monilta keskustelualueilta tuttu alusta.