torstaina, tammikuuta 11, 2007

Komediasarjojen epäsuhtaiset parit

Why are fat sitcom husbands paired with great-looking wives?
It's a family sitcom tradition that spouses are ill-matched looks-wise, but until recently, the mismatch has usually consisted of a beautiful actress, whose glamour is partly obscured behind the clutter of everyday life, and a comparatively plain actor.

In the current sitcom lineup, by contrast, several shows pair extremely attractive women, who are often clad in plunging tops and tight jeans suitable for a Maxim photo spread, with TV husbands who are not only not studly, but downright fat, and a couple who are not only not mensches, but are ugly on the inside, too.

In addition to their girth, a signal characteristic of these men is immaturity. Most of them are unable to master the simplest daily tasks.

It's tempting to register a feminist complaint about the message these shows convey—that they perpetuate the view that women shouldn't expect autonomy or fulfillment in romance and marriage. They do, after all, play to a certain male fantasy: living the gluttonous, irresponsible, self-absorbed life of an infant and basking in the unconditional love of a good-looking woman.

In portraying husbands as lousy parents, marginal breadwinners, and repellant sexual partners, the fat-husband sitcoms convey a persecution fantasy that rises from the same swamp of resentments as these books do: "Yes, I'm supercompetent and I even look great, despite all the crap I have to deal with, and, yes, that's my husband over there, the fat, useless one scratching his nuts."

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Katsoin tässä päivänä muutamana pätkän jotain paritusohjelmaa. Huomasin, että miehet olivat paljon paremman näköisiä kuin naiset, siis tässä nuoria ja hyvännäköisiä parittavassa ohjelmassa.

Aloin miettiä miksi. Ensinnäkin kun ihannemies on lihaksikas, testosteronin ja ruumiinrakenteen ansiosta miehen on helpompi hankkia itselleen hyväkuntoiseksi tunnistettava kroppa. Toisaalta miesten piirteet ovat voimakkaammat, joten niiden poikkeamia sulatetaan helpommin. Monet naiset pitävät (kohtuullisessa määrin) miesten ryppyjä ja harmaita hiuksia seksikkäinä.

Johtopäätös: jos miehet todella alkaisivat panostaa ulkonäköönsä samalla tavalla kuin naiset, he voisivat nostaa markkina-arvoaan paljon radikaalimmin. Tai että paljon suurempi osa miehistä voisi nostaa ulkonäkönsä komeimpaan luokkaan kuin naisten kauneimpaan.

Voisi tapahtua jopa niin, että monissa ympäristöissä (erityisesti kolmekymppisissä ja vanhemmissa) miesten keskimääräinen ma nousisi reippaasti naisten ma:n yläpuolelle.

Tässäpä visio!

Anonyymi kirjoitti...

Juttu on ihan hauska. Läskit aviomiehet ja hoikat vaimot. Jutun mukaan miehet katsovat näitä komedioita, koska on kivaa kuvitella olevansa 150-kiloinen ja täysin emotionaalisesti kypsymätön ja samalla näpsäkkä vaimo palvelemassa. Naiset taas kuulemma katsovat niitä koska on hauskaa kokea vahingoniloa toisen naisen vieläkin kamalammasta aviomiehestä.

Wikipediasta läytyvät tietysti naisnäyttelijöiden tiedot ja Googlesta valokuvat. He ovat noin 1965-1970 syntyneitä, oman sukupolvensa kaunottaria. Mutta heitä ei voisi kuvitella minkään Tom Cruisen pariksi nyt, sen verran rupsahtaneita jo kyllä näyttävät olevan. Eli ehkäpä parit ovatkin tasavertaisia (ainakin jos aviomarkkinoille astuttaisiin tällä hetkellä).

Henry Laasanen kirjoitti...

"Katsoin tässä päivänä muutamana pätkän jotain paritusohjelmaa. Huomasin, että miehet olivat paljon paremman näköisiä kuin naiset, siis tässä nuoria ja hyvännäköisiä parittavassa ohjelmassa.

Johtopäätös: jos miehet todella alkaisivat panostaa ulkonäköönsä samalla tavalla kuin naiset, he voisivat nostaa markkina-arvoaan paljon radikaalimmin. Tai että paljon suurempi osa miehistä voisi nostaa ulkonäkönsä komeimpaan luokkaan kuin naisten kauneimpaan."

Lienet katsonut ohjelmaa "Next", jota minäkin olen katsonut. Miehet, varsinkin valitsivan asemassa olevat miehet ovat olleet komeita. Mielestäni heidän pitääkin olla, koska ohjelma voisi mennä läskiksi, jos tyrkyllä olevista naisista kukaan ei pitäisi heitä hotteina. Ollakseen samalla tasolla miehen pitää siten olla komeampi.

Naiset ovat usein taviksia, toki hyvävartaloisia ja hoikkia, mutta eivät kasvoiltaan poikkeuksellisen kauniita.

Miehet voivat varmaan nostaa markkina-arvoaan tehokkaasti treenaamalla itseelleen lihakset ja six-pacin. Se vaatii kuitenkin melkoisesti töitä, varsinkin jos et erityisesti pidä liikunnasta, eikä ruumiinrakenteesi ole muutenkaan otollinen.

Se että miehet kollektiivisesti alkaisivat treenaamaan ja hakkisivat komeat vartalot ei kuitenkaan poistaisi markkina-arvon peruslähtökohtaa, eli sitä, että naisten seksuaalisuuteen kohdistuu suurempi kysyntä kuin miesten seksuaalisuuteen, mikä tekee naisten markkina-arvoista suuremmat.

Eli toisin sanoen, treenaamalla mies voi nostaa asemaansa miesten keskinäisessä hierarkkiassa, mutta miesten ja naisten välinen markkina-arvoero ryhminä tarkasteltuna ei kuitenkaan edellämainitusta kysyntäerosta johtuen häviäisi minnekään.

Anonyymi kirjoitti...

henkka: "Miehet voivat varmaan nostaa markkina-arvoaan tehokkaasti treenaamalla itseelleen lihakset ja six-pacin. Se vaatii kuitenkin melkoisesti töitä, varsinkin jos et erityisesti pidä liikunnasta, eikä ruumiinrakenteesi ole muutenkaan otollinen."

naisilla ihan sama hoikkuuden kanssa: hengissäsäilymisvaisto yllyttää syömään joten ei ole ihan helppoa olla koko ajan pikku nälässä, etenkin jos tykkäisi syömisestä (karkista tai vaikka leivonnaisista). osan ruumiinrakenne on roteva eikä silloin saa itsestään siroluista kaunotarta millään.

"Se että miehet kollektiivisesti alkaisivat treenaamaan ja hakkisivat komeat vartalot ei kuitenkaan poistaisi markkina-arvon peruslähtökohtaa, eli sitä, että naisten seksuaalisuuteen kohdistuu suurempi kysyntä kuin miesten seksuaalisuuteen, mikä tekee naisten markkina-arvoista suuremmat.

Eli toisin sanoen, treenaamalla mies voi nostaa asemaansa miesten keskinäisessä hierarkkiassa, mutta miesten ja naisten välinen markkina-arvoero ryhminä tarkasteltuna ei kuitenkaan edellämainitusta kysyntäerosta johtuen häviäisi minnekään."

miesten seksuaalisen kysynnän voisi saada kasvuun vaikka herättämällä naisissa luottamusta (nainen nauttii yleensä seksistä enemmän tutun ja turvallisen kumppanin kanssa kuin esim yhden yön jutun) ja kehittämällä seksi- ja keskustelutaitojaan (naiset ovat liikuttavan otettuja jos mies on teknisesti taitava sängyssä, ei "jyystä" ja saa tuotettua heille orgasmin). jos on vielä herrasmies ja huomaavainen (esim ei lähde heti menemään naisen luota - tai lähetä naista matkoihinsa! - ja on valloituksestaan hipihiljaa muille ihmisille naisen niin toivoessa) on mahdollisuuksia aivan varmasti toiseenkin seksikertaan.

Anonyymi kirjoitti...

Nykyongelma sekä feminisminvastaisilla keskustelupalstoilla että naisten parisuhdepalstoilla on se, että tarjonta ei kohtaa kysyntää. Nykynaiset käyvät jumpassa ja kouluttavat itseään. Tällaiset naiset eivät hyväksy itseään alempaa miestä partnerikseen.

Sellaisen seura seksipartnerina yksinkertaisesti tuntuu iljettävältä. Heteromies voi eläytyä tähän iljetykseen kuvittelemalla että miespuolinen työtoveri lähentelee. Ei tunnu hyvältä.

Jos miehet nostavat markkina-arvoaan vaikka käymällä kuntosalilla, useampi nainen hyväksyy näitä miehiä seksipartnereikseen.

Vaikka tämä kuulostaa periksi antamiselle naisten halujen suuntaan, fakta on fakta. Kun haluttavien miesten määrä lisääntty, lisääntyy parisuhteiden määrä ja katkerien vanhapiikojen ja ATM-miesten määrä vähenee.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Jos miehet nostavat markkina-arvoaan vaikka käymällä kuntosalilla, useampi nainen hyväksyy näitä miehiä seksipartnereikseen."

Pitää varmaan sinällään paikkansa, mutta vaikka miehet tekisivät kollektiivisesti noin, se ei poista sitä perusongelmaa markkinatilanteessa, joissa naisiin kohdistuu enemmän kysyntää.

Eli, tullaan siihen ongelmaan, että yksittäisen ATM-nörtin kannalta, joka pitää tietsikoista sun muusta ja vihaa liikuntaa, kustannukset treenaamisesta ylittävät odotetun hyödyn.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitan, että huomattavasti useammalle miehelle on helpompi hankkiutua kuntoon, jota kutsutaan "hyväkroppaisuudeksi" kuin naisten vastaavaan. Juurikin siitä syystä, että miesten on yleensä helpompi laihduttaa ja lihakset kasvavat helpommin.

Samoin kasvojen suhteen miesten kauneusihanteet ovat laajempia kuin naisten, samoin seksikkyys ei ole aivan samalla tavalla kiinnitetty ikäpiirteisiin.

Muut attribuutit voivat tietenkin vaikuttaa edelleen, mutta jos aletaan tai alettaisiin tosissaan kilpailla ulkonäöillä, todennäköisesti huomattavasti suuremmalla osalla naisista olisi ongelmia saada itsensä timmiksi katsottuun kuntoon.

Tätä ei olla vain tultu ajatelleeksi, koska miesten markkina-arvo ei perinteisesti ole ollut yhtä paljon ulkonäöstä ja takapuolen houkuttelevuudesta kiinni, ja naiset ovat hoitaneet ulkonäköään merkittävästi enemmän. Mutta jos tilanne muuttuu, suhde voi yllättäen keikahtaa aivan toisensuuntaiseksi.

Tämän muuten tietää joka ikinen mies ja nainen, joka on alkanut laihdutuskuurille puolisonsa kanssa. Että kummalla iskee kroppa ennemin vastaan. Evolutiiviset syyt ovat ilmiselvät.

Henry Laasanen kirjoitti...

Tarkoitan, että huomattavasti useammalle miehelle on helpompi hankkiutua kuntoon, jota kutsutaan "hyväkroppaisuudeksi".

Varmaankin totta, jos hyväkroppaisuus on sitä, että laihduttaa ja treenaa esim. kolme kertaa viikossa salia ja lenkkeilyä. Sillä ei mitään sixpackiä tai lihaksia hanki, mutta ihan ok kropan kuitenkin.

Ongelmana on edelleen, että siirtymä sohvaperunasta ok-tasolle ei paranna miehen markkina-arvoa kovinkaan paljoa. Naisen markkina-arvoa laihdutus ja treenaus pullukasta hoikaksi parantaa huomattavasti, tai ratkaisevasti.

Voin ottaa itseni esimerkiksi. Olen ollut enemmän tai vähemmän treenatuissa kunnoissa. Flaksissa ei ole ollut havaittavissa mainittavaa parantumista, itseasiassa korkeimman tasoisesten naisten kanssa olen ollut silloin, kun olen ollut miltei huonoimmassa kunnossani.

Eli, jotta miehelle olisi treenaamisesta selkeää hyötyä, pitää treenata todella paljon, niin että erottuu poikkeuksellisena urheilullisuutena. Ok-treenaus ei paljoa auta.

Anonyymi kirjoitti...

Se, missä tämän(kin) blogin agitoima markkina-arvohöpötys menee metsään, on oletus siitä, että seksin ja heilastelun määrä maailmassa on vakio.

Se ei tietenkään ole suuri puute, sillä ns. markkina-arvoteorian pohjimmainen tehtävä ei ole kuvata todellisuutta, vaan toimia jonkinlaisena ATM-terapiana. Minkä väitteen blogin pitäjä (joka ei, heh heh, ole tunneihminen) tietysti kiistää jyrkästi.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Se, missä tämän(kin) blogin agitoima markkina-arvohöpötys menee metsään, on oletus siitä, että seksin ja heilastelun määrä maailmassa on vakio."

Missäs tuollainen oletus on sanottu? Oletus on lähinnä siinä, että naisten seksuaalisuuteen kohdistuu suurempi kysyntä, mikä tuottaa miehille vaativamman markkinatilanteen.