perjantaina, tammikuuta 12, 2007

Keskustelu seis

NAISTUTKIMUS -listalla ei keskustelua kaivata.
Aiemmin Naistutkimus -listalla, kun Pasi Malmia yritettiin keskustelijana hiillostaa vaikenemaan, syynä esitettiin se, että Pasi esittää naisvihamielisiä kommentteja. Vähitellen tällaisten kommenttien järjettömyys kävi kuitenkin listallakin ilmi. Nyt, kun keskustelu Pasin lyttäämisen jälkeen on uudestaan vähän enemmän käynnistynyt, ongelmana esitetäänkin käytävän keskustelun määrä. Tällä kertaa keskustelun sisältöä ei ole yritetty lytätä, mitä nyt muutama sitä vähän yritti, kun puhuttiin inttiin liittyvästä teemasta.

Ensin oli siis ongelmana keskustelun laatu ja nyt viimeisimpänä määrä. Ja keskeisiä keskustelun ylläpitäjiä molemmissa kritisoiduissa tilanteissa ovat olleet miehet. Sitä muuten, että ylipäätään antaudutaan keskusteluun, näytetään feministien foorumeilla kutsuttavan "miehiseksi tilan ottamiseksi".

Joskus aikaisemmin tällä (MS:n) keskustelufoorumilla on ollut esillä ajatus siitä, kuinka feministit eivät itse asiassa edes kaipaa mitään keskustelua. Ei siis kaivata moniäänisyyttä ja tietoa siitä, millä tavalla yksilöt oikeasti kokevat asioita. Merkkinä tästä on mm. se, kuinka millään naisjärjestöllä ei ole avointa keskustelufoorumia.

Ei kommentteja: