sunnuntaina, tammikuuta 14, 2007

Äidin palkka

Mother's 'Work' Doesn't Warrant Paycheck:
$134,121 a year: that's what a 2006 stay-at-home mom would earn if her work were fully paid at market rates. The claim comes from a study by the Massachusetts-based Salary.com, which specializes in "salary surveys."

Alarm bells should already be sounding on the absurdity point. How can the monetary value of a vaguely defined and complex category, like an average stay-at-home mother's job, be assessed so exactly to the last dollar? Does it seem reasonable that a stay at home mother should receive over three times the median American household income: $43,318?

Pushing aside such factors, how did Salary.com convert raw data on stay at home mothers' hours into the figure $134,121? (Working mothers who could not afford to stay at home, as much as they might long to do so, had their 'mom' time valued at only $85,878. The quality of time spent was not a factor, only quantity.)

To convert time into money, Salary.com took a great leap.

It classified the top ten tasks reported by respondents and calculated the respective hourly wages for 'equivalent' jobs in the marketplace; the jobs included day-care teacher, chef, CEO, psychologist and computer operator.

For example, if a stay at home mother acted as the family-CEO for 4.2 hours a week, then the hourly marketplace rate for a corporate-world CEO was credited to her annual 'earnings'. Then, the worth of all ten jobs were added together to produce a total salary.

Two inflationary factors were employed. First, some extremely well-paid jobs were included. Second, because stay at home mothers are deemed to be constantly on-call, 51.6 hours of overtime with overtime 'pay' were added to every 40-hour work week.
Stay-At-Home Mom’s ‘Salary’ Rises To $134,121.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voisin vähän raportoida nettideittiprojektistani. Tällä hetkellä olen vähän kyllästynyt koko projektiin, poistin ilmoituksen sekä lopetin vastaamasta naisten ilmoihin.

Saldo on kyllä ollut yllättävän positiivinen. Vastasin arviolta kymmeneen suomi24 ilmoitukseen ja pääsin kolmille treffeille. Kaksi tapasin yhden kerran, yhden kolme kertaa mutta ei siitä senkummempaa tullut. Kerran tavatuista toiseen en oikein innostunut ja toinen oli hiinä ja hiinä, nainen ajatteli samoin. Todella kauniit kasvot oli mutta oli päässyt lihomaan pahasti.

Kolmannen tapasin useammin ja joka kerta nainen oli tapaamisen lopussa jo ihan sulaa vahaa. En vain selvin päin saanut koskaan tehtyä sitä kähmintäaloitetta ja sitten joku sen vei -> sain kenkää. Hetken se harmitti, mutta vaikka ulkonäkökriteerit täyttyivät ja nainen tuntui ihan mukavalle, se oli liian erilainen kuin minä ja vähän tyhmähkö.

Yhtään naista ei tarttenut käännyttää kuvan takia. Kirjoittelin pääosin kuvallisille ilmoituksille.

Yksi nainen jopa vastasi mun ilmoon ja vaihdettiin kuvat. Jostain syystä ei kumminkaan lähtenyt treffeille. Ei ollut kuvasta kiinni kun se sitä aluksi kehui ja jatkoi kirjoitteluakin, ilmeisesti joku veti välistä tai luuli minua varatuksi (yleensähän ne eivät enää kirjoita jos se on kuvasta kiinni).

Vastasin myös yhteen cityn ilmoon, laitoin samantien kuvan viestin mukaan. Sain pari vkoa myöhemin vastauksen ihan täysikokoisen valokuvan keran, yllätyksekseni valokuvasta paljastuikin varsin kaunis ja hoikka tyttö. Nyt pitäisi saada se vielä väännettyä treffeille, olen aivan varma että se näyttää livenä vielä paremmalta ja pääni on sitten ihan satavarmasti pyörällä. Ja siihenhän se tietenkin sitten tyssää ;)

Kyllähän tuolla netissä pyörii paljonkin hyvännäköisiä sekä ihan normaaleja naisia. Aika moni, eli noin kolmasosa, vielä tuntuisi lähtevän minun kanssani treffeille. En tietenkään kirjoittele millekään ultimate-babeille, kirjoittelen pääasiassa sellaisille, jotka ovat ulkonäöltään samaa tasoa kuin exä.

Ajattelin nyt sitten keskittyä enemmän todelliseen maailmaan, kun kaverit ovat heränneet baareiluun ja on taas aikaa kulkea naisia metsästämässä. Koko nettiprojekti alkoi siitä syystä että syksymmällä kaikki kaverini olivat talvihorroksessa eikä minulla ollut oikein aikaakaan käydä baareissa. Palataan nettiin sitten jos/kun työkiireet pakottavat ottamaan viikonloputkin työkäyttöön.

Sain noista nettitreffeistä sen verran naiskokemusta ja itseluottamusta, että baarissakaan ei ole enää yksin tarvinnut olla. Vuosien seurustelu rapautti pahasti naistennauratuskykyni, pari kk sitten edelliset treffit jonkun muun naisen kuin exän kanssa ovat kuuden vuoden takaa.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän lienee vain salary.comin tempaus saada edes jotain julkisuutta. Räväkät luvut saanevat aikaan otsikoita.

Mikko Moilanen kirjoitti...

Vau mikä tutkimus!

Seuraavaksi pitää tutkia, että mitä men-under-the-bridge -miesten kuuluisi saada, mutta minkä jäävät saamatta.

Ehkä voisi kertoa naisille myös päivähoitopaikoista, joihin voivat viedä lapsensa siksi aikaa kun ovat rehellisessä ansiotyössä. Voisi myös kertoa kodinhoitajista, jotka antavat naisille mahdollisuuden katsoa, että millaiseksi työmarkkinat arviovat naisen työpanoksen.

Toisaalta voisi tutkia, että kuinka paljon tumppu von lumpun kuuluisi saada huushollinsa kunnossapidosta ja työskentelystä vapaalla markkinoilla siittäjänä, joka on muuten erittäin epäkiitollinen ammatti, koska MIES ei saa mitään palkkaa vaikka käyttää huomattavasti aikaa ja resursseja siittämisyritysten luomiseen.