maanantaina, toukokuuta 02, 2005

Prostituoitujen omia kertomuksia

Sihteeriopistolta löytyy prostioitujen omia kertomuksia suhteestaan prostituutioon. Miten prostituutio muuttaa tytön elämää?

Tyttö 1: Mun mielestäni prostituutio ei välttämättä muuta itse elämää mitenkään merkittävästi. Riippuu toki siitä, millaista kenenkin elämä on ollut aikaisemmin. Mä en koe varsinaisesti elämäni muuttuneen. Päämäärät ja unelmat ovat samoja, kuin aikaisemminkin, kuten myös harrastukset ja mielenkiinnonkohteet.

Sen sijaan olen saattanut itse muuttua. Jonkun mielestä olen ehkä muuttunut huonompaan suuntaan, kun taas jonkun toisen mielestä parempaan. En enää välitä mitä muut ihmiset ajattelevat minusta, vaan hyväksyn itseni. Sen myötä minun on tullut helpommaksi myös hyväksyä toiset ihmiset ja kaikkien erilaisuus. En ajattele enää asioista yhtä sinisilmäisesti ja mustavalkoisesti, kuin joskus aikaisemmin. Tämän suhteen toki on vieläkin varaa kasvaa?

En usko olevani kylmempi, tai kovempi, kuin aikaisemminkaan. Miehistä pidän yhtä paljon, kuin ennen, jollen jopa enemmän. Vaikea sanoa tulevasta, mutta en ainakaan uskoisi jatkossakaan suurempia muutoksia tapahtuvan. Olen nyt kaksi vuotta tehnyt "päätyökseni" ja sitä ennen toiset kaksi satunnaisesti.


Tyttö 2: Prostituutio muuttaa elämää monella tavalla, ainakin omalla kohdallani se on muuttanut. Päinvastoin oikeastaan vain hyvään suuntaan Tärkeintä on olla sinut valintansa kanssa sekä kantaa seuraukset läpi elämän, vielä senkin jälkeen kun on jo lopettanut hommat. Itse olen ollut sinut valintani kanssa jo vuosia. Mun on aika vaikeaa ymmärtää jos alalle on ryhdytty vain saadakseen perustoimeentulon tai koheltaakseen, syrjäytyminen ei ole kaukana jos elämässä ei mitään muuta ole kuin huoraaminen. Vaikka mitään muuta konkreettista ei olisikaan ts. töitä tai opiskelua, pääasia että on silti jotakin vastapainoa keikoille.

Tyttö 3: Mun kuvaa miehistä tämä ala ei ole muuttanut, mutta miesten kuvaa musta kylläkin. Ja se tapahtuu normaalisti noin 5 sekunnissa sen jälkeen kun on maininnut saavansa rahaa seksistä. Eli vähemmällä pääsee, jos jättää mainitsematta. Ihmisillä on todella kovat ennakkoluulot ja asenteet.

Omasta puolesta voin sanoa, että pidän siitä mitä teen. Ja aikaisemmin tein ihan samaa. Metsästin miehiä milloin milläkin ilmoituksilla, vain seksin takia... Mutta ihmisten silmissä sama toiminta muuttuu pahaksi, likaiseksi ja rikolliseksi siinä vaiheessa, kun raha tulee mukaan.


Pidätkö aidosti seksistä asiakkaan kanssa?

Tyttö 1: Hyvin harvoin seksi asiakkaan kanssa vastenmielistä on. Vaikka se on monella tavalla erilaista, kuin seksi vakisuhteesa. Harvoin se on kuitenkaan sitä, että toivoo sen loppuvan mahdollisimman pian. Eiköhän jokainen asiakas itsekin huomaa tuntuuko myös palveluntarjojasta hyvältä.

Tyttö 2: Harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta pidän aidosti seksistä asiakkaan kanssa. En muuten tekisi tätä hommaa. Orgasmin saan helpommin asiakkaan kanssa kuin seurustelukumppanin kanssa.

Tyttö 3: Kukapa siitä tykkää että joku hikinen ja haiseva mies ähkii päällä, mutta eikö jokaisessa duunissa ole varjopuolensa? Kyse on kai siitä miten asioita pystyy kestämään. Suurin osa asiakkaista on kuitenkin mukavia ja siistejä herrasmiehiä. Eikä tarvitse toista kertaa ottaa epämiellyttävää asiakasta jos ei halua. Herrajumala sentään, seksihän on iloinen ja kaunis asia, miksi siitä halutaan väkisin tehdä niin rumaa... Sinulla on aikamoinen harhakäsitys jos luulet että työmmen on sitä, että makaamme hikisten äijien alla. Työmme on totisesti monipuolista, vaihtelevaa ja haasteellista ja jokainen päivä on erilainen. Jokainen asiakas on yksilö yksilöllisine tarpeineen ja mieltymyksineen. Ja edelleenkin, eikö joissakin avioliitoissa ole niin, että nainen suostuu seksiin vain miestä miellyttääkseen vaikkei itse nauti siitä vaan suorastaan inhoaa sitä. Siis huom. tämä ei kai niin yleistä, mutta sitä tapahtuu silti. Minulle itselleni veren näkeminen tai vanhusten hoitaminen ei soveltuisi.

Feministit eivät luonnollisestikaan anna arvoa prostituoitujen omille mielipiteille, koska feministit tietävät itse paremmin, miltä prostituoidusta tuntuu.

Ei kommentteja: