perjantaina, toukokuuta 13, 2005

Ehdottomasti Suomen parhaat blogit (ESPB)

Melko lailla epäluotettavista lähteistä on tietooni saatettu, että ensi vuonna aiotaan palkita Ehdottomasti Suomen parhaat blogit. ESPB -palkinnon tarkoituksena on varmistaa Ehdottomasti Suomen parhaiden blogien palkitseminen. Valintaprosessin laadun takaamiseksi valintajärjestelmä määritellään etukäteen mahdollisimman yksiselitteiseksi. Siten voidaan varmistaa, että jälkipuheille ei jää juurikaan tilaa. Ehdottomasti Suomen parhaat blogit valitaan seuraavien tarkkojen kriteerien ja poikeussäännösten(*) vallitessa:

Paras blogi: Parhaan blogin palkinnon saajaksi valitaan joku kalliolainen bloggaaja.
* Jos ehdolla ei ole yhtään kalliolaista bloggaajaa tai sopivaa kalliolaista bloggaajaa, raati valitsee kalliolaisen voittajan ehdokasasettelun ulkopuolelta.
** Jos kaikki kalliolaiset bloggaajat on palkittu jo muissa kategorioissa, voidaan parhaan bloggaajan palkinto myöntää jollekin kalliolaisen bloggaajan kanssa yhteisblogia pitäneelle bloggaajalle.


Paras erityisalablogi: Palkinto annetaan jollekin Kallion kaupunginosaa erityisnäkökulmasta käsittelevälle blogille. Blogissa voi olla vaikkapa kuvia Kallion kaupunginosasta.

Paras uusi blogi:
Palkinto annetaan parhaalle uudelle kalliolaiselle bloggaajalle tai parhaalle kalliolaisista koostuvalle uudelle bloggaajaporukalle.
* Jos ns. suuri yleisö on epähuomiossa unohtanut äänestää kalliolaisia bloggaajia ehdolle, valitaan voittaja ehdokaslistan ulkopuolisista uusista kalliolaisista bloggaajista.

Paras kolumni: Jos löydetään sellainen kalliolainen bloggaaja, joka kykenee kirjoittamaan yli 5 sanan mittaisia virheettömiä lauseita, hänet valitaan parhaiden kolumnien kirjoittajaksi.
* Parhaan kolumnin palkintoa ei kannata yhdistää ns. traditionaalisiin kolumneihin, koska niin vaativien kirjoitusten kirjoittaminen ei yksinkertaisesti onnistu keneltäkään kalliolaiselta.

Humoristisin blogi: Kalliossa asuu tunnetusti Suomen humoristisin blogiporukka. Blogipalkinnotkin sen jo kertovat. Kallion bloggaajatapaamisissa on erityisen hauskaa ja todistetusti 13 tuopin jälkeen kaikkia naurattaa, vaikka juuri kukaan ei muistakaan, miksi. Hauskin kalliolainen bloggaaja on Mitvit, joka on hauska muulloinkin kuin pudottaessaan juovuspäissään housut nilkkoihin. Mitvit on hauska jopa sammuneena ja varsinkin sammuneena.

Tuomaristo: Tuomaristo koostuu kalliolaisista bloggaajista, heidän sukulaisistaan sekä heidän tyttö- ja poikaystävistään. Tuomareiksi valitaan mieluiten ESPB-palkintoon ehdolla olevia kalliolaisia bloggaajia, koska ehdolla oleminen osoittaa, että heidän asiantuntemuksensa blogien suhteen on paras mahdollinen. Valinnan ajaksi ehdolla oleva kalliolainen bloggaaja jäävää itsensä laittamalla sormet korviin ja hokemalla kovaan ääneen: "olen jäävi, olen jäävi..."

Ei kommentteja: