torstaina, huhtikuuta 14, 2005

Sosiobiologiaa humanisteille ja muille vasta-alkajille

Hogamous, higamous;
Men are polygamous.
Higamous, hogamous;
Women monogamous.

Lukemista (pdf)
Humanistien sosiobiologiaa koskeva asenneongelma saattaa samalla olla oire vakavammastakin sairaudesta, joka onkin päällimmäinen syy tämän pamfletin kirjoittamiseen.
Miesliikkeitä:
Kriittisen miestutkimuksen virrassa näkee profeministimiehiä. He seilaavat akkavirrassa ja hoilaavat miehisiä lauluja. Moni nyt ihmettelee, miksi puhun miehisistä lauluista, enkä väitä heidän laulujaan naisten virsiksi? Mielestäni he ovat vain uusi sovellus perinteisestä miehisestä herrasmiesmyytistä. Herrasmies ei puhu naisista pahaa sanaa, hän avaa kiltisti oven ja antaa naisille suukon kämmenelle. Herrasmiehelle ihmiset ovat sivistyneitä tai sivistymättömiä. Naisia kritisoivat miehet ovat sivistymätöntä alakastia ? ovat vaikka asiastakin mies naista moittisi. Herrasmies vaikenee tyylikkäästi vaikka nainen haisee pahalle ja kiroilee. Mies ei tunteile.
Human mating strategies (pdf).
The empirical evidence for a sex difference in desire for short-term mating is extensive, supported by hundreds of scientific studies. When asked how many sex partners they would ideally like, men state that they would like 18 in their lifetime, whereas women average around 4.5, as shown in Figure 4 (Buss & Schmitt, 1993).
Peliteoreettinen ongelma:
Kaiken kaikkiaan parinvalinta (kuten koko evoluutiokin) on peliteoreettisen päätöksenteon ongelma, ottaen huomioon epäileväiset ehdokkaat ja vihamieliset kilpailijat, eikä vain optimaalisen vihjeiden yhdistelemisen ja rationaalisen sosiaalisen arvioimisen ongelma. Eläimet kohtaavat mahdollisia parittelukumppaneita populaatiossa jollain tuntemattomalla viehättävyyden, hedelmällisyyden ja elinvoiman tilastollisella jakautumalla. Ehdokkaat ilmestyvät arvaamattomasti ja usein peruuttamattomassa järjestyksessä. Jotkut ehdokkaiden piirteet pystyy arvioimaan välittömästi, halvalla ja luotettavasti; jotkut piirteet voi löytää vasta pitkien, kalliiden ja molemminpuolisten kosintamenojen kautta. Ehdokkaat poikkeavat myös tuntemattoman määrän verran populaatiolle tyypillisistä kumppanipreferenssien joukosta. Lisäksi oma viehättävyys ja arvo selviävät tavallisesti vain epäsuorasti. Ja kilpailijan strategiat ja vetovoima on vielä vaikeampaa selvittää.

Hukkuneena tähän epätietoisuuden suohon: huijaukseen, kilpailuun ja ujouteen, sinun täytyy yrittää yhdistää geenisi parhaimpien geenien kanssa, jotka voit saada, ja yhdistää vanhemmuustaitosi ja -voimasi hedelmällisimmän ja elinkelpoisimman kumppanin kanssa, jonka voit löytää.

Ei kommentteja: