lauantaina, huhtikuuta 02, 2005

Naisvihaajien temmellyskenttä?

Sara Lindstöm T/Lehti 2/2005 s.29
"Suomalaiseen blogimaisemaan kuuluu eräs sangen hämmentävä seikka: sukupuolten sota, tai tarkemmin sanoen nuorten vihaisten miesten ristiretki naisia vastaan.

Suomen blogilistaa(www.pinseri.com/bloglist) selatessa ei voi olla kiinnittämättä huomiota siihen, että varsin monen blogin keskeinen tai ainoa aihe on parisuhdemarkkinoiden vinoutuneisuus. Blogimaailmassa on syntynyt peräti niin sanottu seksuaalinen markkina-arvoteoria, joka on näennäistieteellisesti selittävinään, miksi naista ei heru. Seksuaalinen markkina-arvoteoria nayttää olevan blogimaailman kestoaihe ja loputon innostuksen lähde.

Sukupuolisotaa käyvistä blogeista maineikkain lienee ihmissuhteet(ihmissuhteet.blogspot.com). Siitä ja sen kommenttiosastosta on muodostunut todellinen sukupuolipoliittinen taistelukenttä. Tekstejä lukemalla ilkeämielinen karikatyyri sosiaalisesti rajoittuneista nörteistä ei ainakaan heikkene."
Muutama huomio:
  1. Me emme ole nuoria, vihaisia tai ristiretkellä naisia vastaan. Tasa-arvo on tavoitteemme ja siihen pääsemme muuttamalla yhteiskunnallisia rakenteita tasa-arvoa edistävään suuntaan.
  2. Markkina-arvoteoria ei erityisemmin selitä sitä, miksi naista ei heru. Se tuo toki esiin vallitsevan epätasa-arvoisen astetelman parisuhdemarkkinoilla. Olisi myöskin mielenkiintoista tietää, mitä näennäistieteellistä markkina-arvoteoriassa on. Eikä MAT ole syntynyt blogimaailmassa.
  3. Entäs sitten ilkeämielinen karikatyyri nörteistä? Miksi tasa-arvo-oikeuksiaan puolustavista nörteistä on tarpeen luoda ilkeämielinen karikatyyri? Eikö pikemminkin pitäisi kuunnella, mitä ongelmia heillä on ja sitten korjata ne? Vai toimiiko homma niin, että nörttejä ja heidän tasa-arvo-oikeuksiaan yritetään kyykyttää luomalla heistä ilkeämielisesti negatiivinen kuva? Tärkein tehtävämme ehkä onkin muuttaa tuollaisten julmureiden (kuten Sara) asennetta nörttien tasa-arvo-oikeuksia kunnioittavaan suuntaan.
Naisviha-blogi:
'Kun nainen saa orgasmin miehen kanssa, hän vain tekee yhteistyötä patriarkaalisen systeemin kanssa erotisoiden oman sortamisensa...'
- Sheila Jeffrys

'Kaikki miehet ovat raiskaajia ja se on kaikki mitä he ovat.'
- Marilyn French

'Kaikki seksi, jopa vapaaehtoinen seksi avioliitossa olevan parin välillä, on väkivallanteko naista kohtaan.'
- Catherine MacKinnon

Ei kommentteja: