maanantaina, helmikuuta 07, 2005

Ota itsellesi kotimies

Tiina Kaarelalle eivät kelpaa selitykset kotitöiden tekemättömyydestä.
- todistetaan, että naiset ovat itse valinneet osansa elleivät suorastaan kaapanneet kotityöt (mies siis on se uhri)

- todistetaan, että tilastoa vääristää se, että naiset ovat kotona hoitamassa lapsia (eihän sitä sitten palkkatyössä käyvä mies mitenkään tasoita) eikä nähdä että tämä on nimenomaan osa ongelmaa

- ei nähdä, että perheet eivät tee valintojaan vapaasi, vaan päätöksiä ohjaa sukupuolijärjestelmä kodin ulkopuolellakin (miehet eivät käytä hoitovapaita siksi, että heillä on parempi palkka, että kotiin jääminen voi haitata uraa jne.)

- naiset sanoutuvat irti feminismistä ja vakuuttavat valitojensa olevan heidän omiaan ja että he ovat etuoikeutettuja kun saavat pestä miehensä paitoja ja tehdä ruokaa, kotona olo on itseasiassa pelkkää laiskottelua (baarissa sitten puhutaan ystävättärille muuta).

- kieltäydytään näkemästä asian yhteiskunnallisia suhteita.
Tiinan pitäisi kyllä itse nähdä, että ongelman ydin on juuri naisten omissa valinnoissa (jos tuossa jokin ongelma on).

1. Miksi ihmeessä naiset eivät valitse puolisokseen sellaista miestä jo alunperinkin, jonka he tietävät olevan innokas kotitöitten tekijä? Valinnanvaraa löytyy varmasti.
2. Miksi naiset eivät valitse köyhiä ja työttömiä miehiä puolisoikseen? Tunnetusti lesbopariskunnissakin se köyhempi osapuoli joutuu tekemään suurimman osan kotitöistä.
3. Jos naiset haluavat, että miehet tekevät puolet kotitöistä, naisten pitää luovuttaa puolet kotitöihin liittyvästä vallasta miehille. Näyttäkää minulle tuollaiseen vallanluovuttamiseen kykenevä nainen, niin minä näytän teille lentävän norsun.
4. Sukupuolijärjestelmä = naisten omat valinnat ja etuoikeutettu mahdollisuus jäädä kotihenkilöksi.

Miehet rahan perässä:
It wasn't until her engagement party that Genine Drozd realized her fiance was a little too interested in her paycheck. "I'm going to quit my job next year and just hang out," Ms. Drozd says she overheard her fiance, then 24, an accountant, boasting to friends. Ms. Drozd, who at 21 already had a successful career as a public-relations manager, says the notion nauseated her. "At that exact moment I felt like I was going to throw up. I looked at him and thought, 'Who are you?'" She soon broke off the engagement.

Many women are surprised to find their earning power has become a magnet for the opposite sex.

Some women are wary of being trapped in the breadwinner role themselves. Some want the companionship of men who are as ambitious as they are. Others want the freedom to stay home with their children some day.
Tämä episodi selittääkin mainiosti sen, miksi miehet eivät tee kotitöitä: naiset eivät suostu elättämään kotimiehiä.

Ei kommentteja: