maanantaina, helmikuuta 14, 2005

Naissovinismin nousu ja tuho

Olmi kirjoittaa:
Millä oikeudella naiset tekevät tuon, eli houkuttelevat miehet suhteeseen notkealla vartalolla ja laitetulla naamalla? Sitten kun mies on saatu kiinnitettyä avioliittolupauksella ja asuntolainalla, muututaan verkkareihin verhotuiksi läskimooseksiksi ja aletaan leikkiä äitiä oikein vitosvaihde silmässä.

Miehet ja naiset OVAT erilaisia, vaikkakin molemmissa sukupuolissa esiintyy kaikkia näissä keskusteluissa mainittuja ominaisuuksia. Mitä helkkarin järkeä on feministin hakata päätä seinään ja väittää, että naiset ovat aivan yhtä hyviä sanotaan-nyt-vaikka vitsien kertomisessa, kun tosiasia on, että miehet ovat hauskempia. Ja miestiedemiehiä ja -matemaatikkoja on enemmän. Miesmekaanikkojakin on enemmän, samoin miesjohtajia. On aivan naurettavaa ja sukupuoliominaisuudet kieltävää väittää, että kaikki tämä johtuu patriarkaalisesta yhteiskunnasta ja naisten ikiaikaisesta sorrosta.
Parantaako ikä miesten kysyntää?
Nuorempana totuin tulemaan torjutuksi sillä perusteella, että olen "ihan kiva, mutta vain ystävänä" tai "en tarpeeksi kiinnostava", jne... Minulla ei ole mitään tarveta kiusata itseäni ja toisia ihmisiä. Niinpä sitten vähitellen luovutin ja totesin kohtaloni olevan yksineläminen.

Ikää on nyt 35 vuotta ja yllättäen olen huomannut naisten alkavan kiinnittää minuun (positiivista) huomiota. Tämä saa minut ymmälleni, en ole tottunut moiseen, enkä oikein tiedä miten reagoida. En ole enää yhtä timmissä kunnossa, kuin nuorempana, vatsa on kasvanut ja tukka kadonnut. Vähän vaivojakin on tullut. Luulisi siis, että olisin vielä vähemmän kiinnostava, kuin nuorempana. En ainakaan ole huomannut, että perusluonteeni olisi muuttunut. Kokemusta ja näkemystä on tietysti tullut iän myötä. Iän ja työnteon myötä on tullut myös unelmieni omakotitalo, uusi auto, osakkeita ja asemaa uraputkessa. Näillä seikoilla ei kai ole mitään tekemistä lisääntyneen kiinnostuksen kanssa?

Ihmettelen siis, miksi naiset alkavat nyt osoittaa kiinnostusta minuun? Miksen kelvannut nuorempana ja nyt olisinkin kiinnostavampi? Mielessäni häilyy epäilys siitä, onko kukaan kiinnostunut minusta itseni takia (kun ei aikaisemmin ollut) vai vain ulkoisten seikkojen takia.
Edistyykö tasa-arvo kotihenkilöydessä, vai...?
Looking after a home does not make you any less of a man : A study reveals that today's young graduates are seeking compliant men who will rein back their own careers to look after the children.

Women across Britain are seeking a new model man who is compliant, does the housework, is considerate in bed and will cut his career to tend the children. Meet the Stepford Husband.

The trend showed a number of men who were floating between jobs and felt their role was to keep their partner or wife happy.
Etsi kolme virhettä tekstistä.
  • Kotimies on vähemmän maskuliininen kuin uramies, siitä ei pääse minnekään, mutta se hinta on naisen luonnollisesti maksettava, jos hän ei halua itse jäädä kotiin.
  • Miehen on "luovuttava urastaan", mikä viittaa siihen, että miehellä täytyy olla ura - pelkkä kotimieheys ei riitä.
  • Miltä kuulostaisi, jos sanomalehtiartikkelissa kerrottaisiin ylistävään sävyyn, että "miehet ovat alkaneet etsimään suostuvaisia naisia, jotka jäävät kotiin jättäen oman uransa sivummalle hoitaakseen lapsia. Lukuisat naiset kokivat, että heidän roolinsa oli pitää partneri tai mies tyytyväisenä".
Kun nainen toimii sovinistisesti, se on hienoa ja vapauttavaa, mutta kun mies tekee niin, niin kyseessä on patriarkaatin sorto?

Ei kommentteja: