maanantaina, tammikuuta 10, 2005

Elämä maskuliinisen naisen kanssa on yhtä helvettiä

Artikkeli Elleissä: (Maskuliininen nainen = Feministi, "vahva nainen")
Maskuliiniset naiset ovat yleensä hallintapakkoisia, heillä on yletön kilpailunhalu ja he ovat aggressiivisia. Hallintapakkoaan he eivät myönnä ja kilpailunhalusta ja aggressiivisuudestaan he ovat ylpeitä. He ovat ylpeitä myös vahvuudestaan. Sitä he julistavat taukoamatta, koska vahvan ihmisen tunnistaa siitä, että hän karjuu vahvuuttaan. Heillä on myös voimakas tunne siitä, että miehet pelkäävät vahvoja naisia. Ei mikään ihme.

Lapset, eläimet ja palvelijat - pohjimmiltaan ne kaikki haluavat rajoja. Lapset haluavat rajoja vanhemmiltaan, eläimet ja palvelijat isännältä. Samaan kategoriaan voisi lisätä maskuliiniset naiset. He haluavat rajoja Mieheltä, joka on yksi Isännän ilmentymä. Tässä on eräs vastaus Freudin kuuluisaan "mitä nainen haluaa?" -kysymykseen.

Maskuliininen nainen nauttii vallasta ja kontrollista, mutta vain työelämässä, politiikassa ja yritysmaailmassa. Parisuhteessa hän haluaa olla yleensä naaras; Miehen ottama, suojelema, heikko, pieni, avuton, käskettävänä, mutta jotenkin hellästi, ei mustelmilla hellan ja nyrkin välissä.

Mutta kun niitä Miehiä ei vain tunnu löytyvän mistään, ei ainakaan maskuliinisen naisen mielestä. Kaikkialla vain homoja ja marjanpoimijoita. Ehkä Mies onkin vain maskuliinisen naisen fantasia. Ja toisaalta: jos Mies olisi olemassa, minkä ihmeen takia hän haluaisi olla niin ongelmallisen naisen kanssa?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

http://plaza.fi/ellit/ihmissuhteet/parisuhteessa/miehen-mitta-ja-paistinlasta

Hyvin olet tuolta kopsannut koko jutun...