lauantaina, joulukuuta 25, 2004

Miesorjuuden purkua

kevyesti:
"- nuoret miehet puolustavat vanhempien miesten henkeä ja heidän johtoasemaansa hengellään,
- nuoret miehet osoittavat kunnioitusta vanhemmille,
- nuoret miehet joutuvat taistelemaan oman paikkansa vanhempien miehittämässä rakennelmassa ja usein häviävät.

Yhteisön kannalta tällaisten sääntöjen muotoutuminen on ollut eloonjäämistä parantavaa, JOS miehet ovat fyysisesti ja psyykkisesti aggressiivisempia ja vahvempia"

Kun noita mainitsemiasia sääntöjä tarkastellaan, niin huomataan, että alistetussa ryhmässä olevat eivät ole olleet mitenkään yksiselitteisesti vahvempia. Että mustat orjat olisivat vahvempia kuin valkoiset isännät tai nuoret miehet vahvempia kuin vanhat miehet.

Sääntöjen muotoutumisen perustana onkin lähinnä valta-asema. Jos kuvitellaan, että miehillä ei olisi seksuaalista halua naisia kohtaan, niin epäilemättä "heikon kääpiörodun ihmiset" olisivat paskasakkia, joka tekisi kaikki vaaralliset hommat ja olisi todellakin alistetussa asemassa.

kevyesti:
"Sama lopputulos voidaan siis selittää
- Vilarmaisesti naisen oveluudella ja/tai
- miehen olemuksella, jossa voimankäyttö ja kilpailu ovat vahvoja piirteitä ja/tai
- vanhojen miesten (tai YTMmien) eduilla."

Itse selitän tilanteen naisten korkeammalla seksuaalisella markkina-arvolla.

Sexual Economics:
Waller ja Hill (1951) esittelivät "vähimmän kiinnostuksen periaatteen", jonka mukaan se vaihdon osapuoli, joka haluaa vaihtoa vähemmän, saa tuon pienemmän halunsa takia itselleen valtaa. Eli kun miehet haluavat enemmän seksiä, niin naiset saavat sitä kautta valtaa, mikä pakottaa miehet antamaan naisille muita hyödykkeitä seksin saamisen ehtona.
kevyesti:
"Erityisesti minua kiinnostaa, miten siis miehen roolin orjuudeksi kokevat miehet ovat purkamassa tilannetta."
Eräs oleellinen tapa on kasvatus ja opetus. Miehille pitää opettaa jo pienestä pitäen heidän oikeutensa tasa-arvoon. Miehiä ei saa sosiaalistaa naisten palkattomiksi henkivartijoiksi. Se pitäisi kieltää rakenteellisena väkivaltana. Miehiä ei saa sosiaalistaa tekemään "miesten töitä"

Miesorjuuden pohja on kuitenkin naisten suuremmassa seksuaalisessa markkina-arvossa, jonka kautta saatuja perusteettomia etuja tulisi rajoittaa lainsäädännöllä. Samalla tavoin kuin miesten fyysisen valta-aseman käyttöä on rajoitettu lainsäädännöllä.

Ei kommentteja: