perjantaina, marraskuuta 05, 2004

Onko presidentin älykkyydellä väliä?

Steve Sailerin pari kirjoitusta: Onko Kerry muka älykkäämpi kuin Bush ja onko presidentin älykkyydellä ylipäänsä väliä.
The Bell Curve came to an agreement during a discussion in 2000 that IQ probably explains about as much of the variance in success of Presidents as it has been measured to do for salesmen: 16%.

Liberals tend to believe two things about 1) IQ: bullet First, that IQ is a meaningless, utterly discredited concept. 2) bullet Second, that liberals are better than conservatives because they have much higher IQs.

According to British psychometrician Chris Brand, the military adage that if a leader is more than 30 IQ points smarter than his average follower, he will have trouble communicating effectively.
Tuohon viimeiseen kohtaan voisi kommentoida, että koska minä pystyn kommunikoimaan ainakin joitten lukijoiden kanssa onnistuneesti, niin ilmeisesti älykkyysero ei ole 30 pojoa suurempi - suuntaan tai toiseen.

Kommenttiosastolla ollaan keskusteltu ahkerien nörttien naisettomuudesta. Arawn kommentoi asiaa seuraavasti:
Minusta on ihan ok, jos joku haluaa raataa 24h/7vrk. Minusta on oikein, että siitä palkitaan, jos hän raataa sen töissä (eikä esim. keräile postimerkkejä 24h) ja osaa hommansa. Mutta minusta ei ole oikein valittaa, että sellaisella ihmisellä ei ole parisuhdetta. Jos tämä on syyllistämistä, ei voi mitään. Mutta miten asia sitten pitäisi korjata?
Asiassahan tullaan taas siihen epäkohtaan, että jos mies ei kuulu siihen miesten lahjakkaimpaan osaan, joka tulee juttuun naisten kanssa luonnostaan, niin mies joutuu tekemään hurjasti töitä päästäkseen naisten suosioon ja saavuttaakseen parisuhdemarkkinoilla sellaisen aseman, että valinnanvaraa löytyy edes jonkin verran. Ja tuo työmäärä olisi sitten pois nörtteyteen panostamisesta. Pärjätäkseen nörtiydessä miehen pitää yleensä olla enemmän tai vähemmän introvertti, joten varsinkin sosiaalisten taitojen harjoitteluun tulisi satsata oikein tosissaan.

Naisille kumppanin hankkiminen on sitä vastoin paljon helpompaa, kun tarjokkaita löytyy yllin kyllin, vaikka asiaan ei käyttäisi vaivaa juuri yhtään. Varsinkin jos kyse on naisnörtistä, niin miehiä riittää kuin pipoa. Tasa-arvon kannalta työelämässä ja elämässä yleensäkin ei ole oikein, että miehen pitää satasata kauheasti jokaiseen osa-alueeseen iso työpanos, mutta että naiset pääsevät helpommalla. Miehille käy helposti niin kuin tälle nörtille on päässyt käymään.

Lasten hupivehje.

Gynegologitapaaminen.

Ei kommentteja: