torstaina, marraskuuta 04, 2004

Kotitöitä

Cityssä keskustellaan, miten miehen saa tekemään kotitöitä:
- Poikaystäväni on aivan toivoton tapaus. Häntä ei saa millään tekemään kotitöitä.

- Kyllä se on miehestä kiinni! esim itse teen kotitöitä siinä missä muutkin..! Täytyy myöntää vaikken haluaisi mutta poikaystäväsi on laiska!
Itsekin uskoin joskus minäkuvaani liittyvänä asiana, että olen laiska, kun kotityöt eivät kiinnosta. Nyt kun olen ollut hyvin ahkera, niin huomaan, että että en ole ollut laiska, vaan että kotityöt ovat aika turhanpäiväistä työtä, joka vie aikaa peremmalta tekemiseltä. Eivät kotityöt ole absoluuttisesti turhanpäiväistä työtä vaan siten turhanpäiväistä, että jos niillä ei saa luotua elämäänsä lisäarvoa, niin niitten tekeminen on aika epäjärkevää.
- Valitettavasti et voi tehdä mitään. Hänen sotkunsietokynnyksensä on korkeammalla kuin sinun. Sinä kärsit ensin, kun pölyvuoret alkavat uhata idylliänne. Ainoa keinosi on antaa periksi ja siivota silloin, kuin sinusta tuntuu siltä. Kaikki miehet eivät ole samanlaisia, vaan tämäkin on ihan sukupuolesta riippumaton piirre.
Niin, miehiä on kahdenlaisia: Niitä jotka tekevät kotitöitä ja niitä jotka eivät niitä tee. Jos nainen haluaa itselleen kotitöitä tekevän miehen, niin hänen kannattaa jo valintavaiheessa katsoa, mikä miehen kotityötinto on. Ai niin, naisethan sanovat, että sitä ei voi tietää mistään etukäteen, kuten ei väkivaltaisuutta tai pettämistaipumustakaan.
Ja juu, hänen siisteystasonsa kävi kyllä aika hyvin selville jo hänen omasta kämpästään. Ei tullut yllätyksenä. Ja olen kyllä muutenkin tottunut, isäni on samanlainen laiskamato.
Ahaa, eli miehen siivoattomuus oli täysin odotettavissa oleva piirre. Mikä pointti on sitten ottaa tuollainen mies ja alkaa jäkättämään siivoamisesta urakkaluonteisesti. Jos kerran nainen tiesi minkä valitsi, niin mieksei sitten tyydy valintansa seurauksiin. Ainahan miehissä on vikoja ja naisen pitää vain valita, millaista vikaa hän mieluiten miehissä sietää.
Kokeile jotain behavioristiseen teoriaan pohjautuvaa mallia. Toivomasi reaktio on, että miehesi tekee kotitöitä. Sinun on keksittävä sopiva ärsyke, (niin ikään porkkana) jonka avulla miehesi todella motivoituu moisiin hommiin.
Mitä ihmettä? Mitä järkeä tuollaisissa suhteissa on. En minä ainakaan jaksaisi ruveta mihinkään behavioristisiin projekteihin muuttaakseni naista. Onko tämä ajattelu naisten arkipäivää?
Se jota sotku häiritsee, siivoaa. Eikä sitten valita tai ryhdy säälimään itseään marttyyriasenteella.
Tuossa asenteessa on ns. munaa. Valittaminen ja marttyrisoituminen pois ja hommiin.
No kysy siltä välittääkö se susta paskan vertaa kun ei ole halukas edes auttamaan, kun ne kotityöt ei nyt niiiiiiiin vaativia ole. Tai mene siivouslakkoon. Laita kovat peliin, että jätkä on niin ja niin paljon aikaa hoitaa joku tietty määrä hommia, tai suhde oli siinä.
Tuo se piristää, kun jaksaa kiristää. Ennuste on tosi hyvä tuolla taktiikalla. Nih.
...ja kuten muistamme, naisen seksuaalinen vire on kokonaisvaltainen tunne johon vaikuttaa myös se, onko koti puhdas ja toivotut kotityöt suoritettu.
Eikö olisi selvempi maksaa suoraa käteisellä, kuten Thaimaassa?
Nää on taas niitä asioita, jotka olisi kannattanut tarkistaa ENNEN kuin päästit laiskan löysäperseen saman katon alle. Miksi ihmiset eivät malta tutustua toiseen, ennen kuin edes harkitsevat niin radikaalia tekoa kuin yhteen muuttamista!
Kun ilmeisesti olet jo opettanut paskamahallesi, että olet hänen työjuhtansa, joka kuuraa lattioita vasten tahtoaan, MUTTA SILTIKÄÄN ei jätä häntä, niin keinot ovat vähissä. Äijä vaihtoon tai lopeta ininä ja siivoa. Muita mahdollisuuksia sulla ei ENÄÄ ole.
Hyvin sanottu.
Voin auttaa vain kertomalla mitä EI kannata tehdä. Tai kannattaa oman mielenterveyden vuoksi mutta pätkääkään ne toimet eivät perusongelmaan auta. Kostotoimenpiteet ovat turhia. Mies ei havainnoi ongelmaa vaikka astiat ja puhtaat vaatteet loppuisivat, ainoa hätkäyttävä seikka on pölyn kerääntyminen tv-ruudun peittäväksi massaksi.
Tuo on muuten totta. Kosto ja kiristys eivät auta...ainakaan mitään positiivista luovalla tavalla.

Kysymys ja vastaus.

Ei kommentteja: