lauantaina, lokakuuta 02, 2004

Mies jolla kävi flaksi

Tatu Vanhanen oli eilen televisiossa selittelemässä sanomisiaan. Ohjelmasta selvisi, että Tatu on ollut joskus varsin merkittävä henkilö keskustapuolueessa ja kysytty poliittisena kommentaattorina. Muistelen, että Matti-poika oli suimistunut siitä, että toimittajat olivat menneet haastattelemaan hänen höperöä isäänsä, mutta ohjelmassa Tatu vaikutti kaikkea muuta kuin höperöltä, eli varsin terävältä. Tatu väitti, että hänen puheissaan ei ollut rasismia ja eräs hänen yhteiskunnallisesti hyvinä pitämistään tavoitteista oli rotujen sekoittuminen.

Tatun argumentti rotujen välisille älykkyyseroille oli se, että jos eri rodut ovat asuneet erillään kymmeniätuhansia vuosia, niin olisi hyvin ihmeellistä, ellei suorastaan mahdotonta, että noiden rotujen älykkyydet pysyisivät samansuuruisina. Eli kysymys ei ole siitä, ovatko rodut yhtä älykkäitä vaan lähinnä siitä, kuinka suuret ovat älykkyyserot rotujen välillä: olemattoman pienet vai merkittävän suuret?

Elleistä löytyy mies jolla on käynyt flaksi.
Aikaisemmat ongelmani ihmissuhteissa katosivat kuin pilvet taivaalta haettuani maailman ihanimman naisen Thaimaasta. On nätti ja pieni kokoinen söpöliini. Aikaisemmin jouduin alistumaan Suomalaisten naisten vaatimuksiin siitä millainen "miehen" pitää olla ja niitä toteuttaessani ajauduin täysin väärille raiteille. Nyt on kotona asiat mallillaan; minä olen mies talossa ja hän on nainen. Nainen hoitaa kodin ja ruuanlaiton, minä käyn töissä.

Kun tulen töistä kotiin, vaimo tulee ensimmäiseksi iloinen hymy kasvoillaan minua vastaan, tervehtii ja kumartaa! Siis, kumartaa minua, miestään! Kengät otetaan jalasta ja mies ohjataan olohuoneeseen rentoutumaan sohvalle jossa odottaa avattu virvoitusjuomapullo. Eikä tässä kaikki. Ruoka valmistuu odottaessa ja se tarjoillaan sinulle, vaimo syö jälkeenpäin tai jos tarjoilultaan ehtii, niin siinä sivussa.

Seksi. En ole nauttinut elämästä näin paljon yhdenkään naisen kanssa. Ei pelkästään se antamisen ilo joka tällä Thainaisella on, vaan myös se palveluhalukkuus jota hän miestään kohtaan osoittaa on jotain aivan muuta kuin ne ainaiset vaatimukset tyydyttää lahnana makaava suomineito. Toiset miehet? Heh. Tälle naiselle ei tulisi mielenkään vilkaista muita miehiä, mitä häneen tulee he ovat vain statisteja meidän elämässämme ja minä olen hänen maailmansa keskipiste. Ja se on ihanaa!
Harvoin kuulee noin romanttisia ja onnellisia kuvauksia miehiltä heidän avioliitoistaan. Toisen onni herättää tietenkin myöskin kateutta, mutta ei kai sitä voi pohjimmiltaan kuin olla iloinen miehen puolesta. Tarinasta ei selviä, että vaimo olisi mitenkään tyytymätön osaansa ja vaimon iloisesta hymystä päätelllen voisi ajatella, että hän on päinvastoin tyytyväinen. Ja vaikka vaimo olisi vain kohtuullisen tyytyväinen, niin siltikin avioliiton kokonaisonnellisuus olisi selvästi keskivertoa korkeammalla.

Miten sitten naiset reagoivat tuollaisen romanttiseen tarinaan? He ovat varmaan iloisia, kun suomalainen mies on kerrankin löytänyt itselleen kunnollisen vaimon. Vai miten se menikään...
- Sinun kaltaiset äijät saakin painua muihin maihin hakemaan kotiorjan itselleen,-tervemenoa vaan kaikki muutkin ko.äijän kaltaiset idiootit!"Vaimosi" on ilmeisesti katuhuorana toiminut siellä Thaimaassa!:)

- Hyvä sulle, kun rahalla saat. Muuten jäisit raukka kokonaan ilman.

- Öörks! Niin se laatta meinasi lentää vallan kun luin jonkun sian alistavaa kuvaelmaa vaimoraukastaan!

- Naisesi on kotoisin Thaimaan pohjoisosista, eikö vain? Hänen lähtökohtansa ovat olleet sellaiset, että hänen ainoa mahdollisuutensa on ollut ryhtyä baaritytöksi. Olet ostanut hänet sieltä itsellesi.

- Minä ainakin olen onnellinen, että tämmöiset miehet eivät juoksentele perässäni, vaan saan aivan rauhassa keskittyä oman maamme valioyksilöihin = ), miehiin, joilla on älyä, herkkyyttä ja rakastamisen taito...

- Voi v.... u.Taidat todella olla SUURI KUSIPÄÄ!!!! Säälin sun thaityttöäsi sydämeni pohjasta!
Noista suomalaisnaisten kommenteista varmaan selviääkin pääpiirteittäin, miksi kyseinen mies tuntee olonsa nyt onnellisemmaksi kuin aikaisemissa liitoissaan. Mistä tuollainen vihan määrä onnellista miestä kohtaan voi johtua? Mies ei kerro mitenkään alistavansa naista, vaan hänen vaimonsa on ilmeisesti kasvanut kohtelemaan miestään noin hienosti. Naiset nostavat esiin välittömästi spekulaatiot siitä, että vaimo on entinen katunainen ja että hän ei rakasta miestään vaan on lähinnä rahan perässä. Nuo spekulaatiot voivat olla oikeita ja tulkinnatkin paikansa pitäviä tietyssä diskurssissa. Noihin tulkintoihin sisältyy kuitenkin ajatus siitä, että suomalaisilla naisilla on hallussaan käsitys "oikeasta" rakkaudesta ja oikeanlaisesta suhteen laadusta.

Sinälläänhän on varsin mahdollista ja todennäköistäkin, että tarinan vaimo on onnellisempi elämässään kuin häntä verbaalisesti kaltoin kohtelevat naiset. Naisilla tuskin on ainakaan tietoa siitä, että vaimo olisi jotenkin epäonnellinen ja koska tarina ei kerro mitään sen suuntaista, niin sellaista on tuskin syytä olettaakaan. Kaiken kaikkiaan voisi sanoa, että reaktiot tuohon tarinaan kertovat enemmän kuin tuo tarina konsanaan.

Tutkimuksen mukaan miehiä ahdistellaan enemmän seksuaalisesti työpaikoilla kuin naisia.

Leasa Stonella on aika suuria raiskaustilastolukuja:
Leasa Stone, a counselor with the Southeast Missouri Network Against Sexual Violence. On a yearly average, one in four women will be raped, Stone said. The same number applies to children. One in every six to eight men will be raped, usually by another man, and generally after being surreptitiously given a date rape drug.
Paita ylös! Satelliitti tarkastaa rintasi!

Ei kommentteja: