keskiviikkona, syyskuuta 29, 2004

Patriarkaalisuus rulettaa naistenkin mielestä

Naiset ovat parisuhteessa miehiä vaativampia:
Miehet ja naiset arvostavat parisuhteessa pääosin samoja asioita. Naiset tosin arvostavat niitä enemmän eli ovat vaativampia. Eniten vaatimukset eroavat puolison hellyydessä ja alkoholinkäytössä. Naisista 67 prosentin mielestä hellyys on erittäin tärkeätä ja hillitty alkoholinkäyttö 63 prosentin mielestä. Miehillä vastaavat luvut ovat 49 ja 48. Naiset vaativat puolisoltaan selvästi miehiä enemmän myös luotettavuutta, perheen parissa viihtyvyyttä ja tasa-arvoisuutta. Paristakymmenestä vaihtoehdosta miehet arvostavat naisia enemmän vain samanlaista makua ja puolison ulkonäköä.

Puolison luotettavuus, aviollinen uskollisuus ja ehdoton rehellisyys ovat suomalaisille tärkeimpiä asioita parisuhteessa. Vuoden 1990 jälkeen entistä tärkeämmiksi asioiksi ovat muuttuneet uskollisuuden lisäksi tasa-arvoisuus ja sukupuolinen kyvykkyys.
Naisten väkivaltaisuus ei johdu itsepuolustuksesta
Tuore väitöstutkimus ei tue yleistä käsitystä, jonka mukaan naisten väkivaltaisuus olisi seurausta heihin itseensä kohdistuneesta väkivallasta. Naisten väkivaltaisuus on mielletty usein itsepuolustukseksi. Tutkimuksen mukaan etenkin lievemmissä tapauksissa naisten motiivit liittyvät usein henkilöiden välisiin ristiriitoihin ja alkoholiin.
Naisten suosikki on dominoiva patriarkaalinen mies:
On the one hand, women say they want men who are emotionally intelligent, sensitive, flexible, who enjoy sharing equally and are fun to be with. But these same women are swooning over a fictional character who is the epitome of the dominant patriarchal male. No wonder men are confused.
Kissin Gene Simmons ei lämpene ajatukselle avioliitosta.

Naiset ehkä miehiä nopeampia vuonna 2156. Onkohan hormonien käyttö otettu huomioon tuossa tutkimuksessa?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Wash your curly hair at the very least two days in a week.
Right away register your GHD curly hair straightener concerning the GHD
webpage so that you just can enact the 2-year ensure as well as to look at to make certainyours is genuine.
The product should be one that is made for your type of hair, whether it be dry, oily, curly or straight.


Feel free to visit my website: hair products