tiistaina, elokuuta 24, 2004

Tavallinen mies

Usein kuulee käsitteen "Tavallinen mies". Itsekin sitä paljon käytän. Miltä tuo tavallinen mies sitten näyttää? Entä miltä näyttää tavallinen nainen? Jos voitaisiin laittaa kaikki hemmot ja helunat jonoon tasojärjestykseen, niin sieltä olisi helppo poimia keskiväliltä vaikkapa sadan porukka ja näyttää sormella, että tuossa noin, tuossa on ulkonäöltään tavallista porukkaa!

Oma hypoteesini on ollut, että naisten käsitys tavallisesta miehestä ei tarkoita millään tavoin ulkonäöltään keskivertoa miestä. Kun naiset sanovat, että heille kelpaa tavallinen mies, niin totuus vaikuttaisi usein olevan, että tavallinen tarkottaa heidän kielenkäytössään tavallisesta paljon ylöspäin poikkeavaa heppua. Toisaalta, hypoteesini oikeellisuudesta ei ole mitään takuita. Entäs sitten miehet, kelpaako heille tavallinen nainen?

City-lehden keskustelussa käsitellään aihetta, ja hypoteesini saakin sieltä jonkin verran vahvistusta. Ensin mies esittelee irc-galleriasta löytämiään miehiä, joita hän luonnehtii tavallisiksi. Konsensus noiden miesten tavallisuudesta on aika rikkumaton. Toisaalta, aika yleinen on konsensus naistenkin keskuudessa siitä, että nuo miehet eivät ole kauhean vetovoimaisia muutamaa komeinta poikkeusta lukuunottamatta. Näin miehiä kommentoidaan:
- Tos on ihan kohtuunäköinen: http://irc-galleria.net/view.php?nick=pumpkin Ja toi vika jätkä vois reisistä päätellen olla ihan treenattukin tyyppi. Ei saa tarkemmin selvää. Pitäis nähdä livenä. Loput aika etovia, joille en antais heikoimpanakaan hetkenä.

- Tavallisen näköisiä mutta ei silti välttämättä mun tyylisiä muuten. Kaksi tuossa sellaista jotka voisivat ehkä olla treffattavia tapauksia, jos nyt siis ihan puhtaasti ulkonäön perusteella lähdetään ihmisiä järjestykseen rankkaamaan.

- Hmm. Jos pelkän kuvan perusteella lähtisin tapailemaan poikaa, niin todennäköisesti nämä pojat jäisivät väliin. Jos myös tapaisin nämä pojat bilettämässä, en heihin todennäköisesti tutustuisi. En ole tarkoituksella nyt ilkeä, uskon vain, että jos seuraa tosiaan tarkoituksellisesti hakee, niin kriteerit saattavat alkaa juuri ulkonäöstä ja olla aivan erilaiset kuin ns. luonnollisella (juu;))ihastumisella. Jos taas tapaisin jonkun näistä esimerkiksi koulussa, työpaikalla tms. ja tutustumisen jälkeen ihastuisin häneen, ei ulkonäöllä olisi ollenkaan niin suurta vaikutusta.

- Voisin melkein kertasilmäyksellä sanoa, että en kiinnostuisi yhdestäkään. En osaa selittää miksi, ei sillä, että he olisivat mitenkään erityisen rumia, taikka heissä olisi jotain vikaa, mutta näin se vaan menee, että joku miellyttää silmää, joku ei.

- Pelkän ulkonäön perusteella jos lähtisin arvioimaan, niin en ehkä kiinnostuisi kenestäkään heistä.

- Mielestäni erittäin mielenkiintoinen ketju pitkästä aikaa ja avasi ainakin omat silmäni. Ketjun aloittajan laittamat kuvat ovat tosiaan ihan tavallisen näköisiä suomalaisjölliköitä ja aika kamalia. Olen jotenkin arvioinut tavallisen näköisen suomalaismiehen komeammaksi. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Enhän edes huomaa kuin komeammat yksilöt. En luultavasti edes huomaisi kadulla yhtäkään ketjun aloittajan esimerkeistä. Heitä ei siis ole minulle olemassa. Bongaan vain parhaat. No niin, olikin aika herätä todellisuuteen. Siihen todellisuuteen, minkänäköinen on keskiverto suomalainen mies.
Sitten keskustelun naiset esittelevät keskustelun kolmos- ja nelossivuilla omia käsityksiään tavallisista miehistä. Omaan silmääni näyttää siltä, että naisten valitsemat tavalliset miehet ovat ainakin pari pykälää komeampia kuin miehen valitsemat tavalliset miehet. Oikeastaan kaikissa noissa naisten valitsemissa miehissä oli ainakin tiettyä alfa-mies potentiaalia ja jonkinlaista pilkettä silmäkulmassa.

Millaiselta lukijoiden mielestä näyttää tavallinen mies? Olivatko naisten ehdotukset lähempänä tavallista miestä kuin miehen ehdotukset? Onko lukijoilla omia ehdotuksia esittää mahdollisimman tavallisiksi miehiksi? Tässä minun kandidaattejani tavallisiksi miehiksi: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

Ei kommentteja: