maanantaina, elokuuta 23, 2004

Baumanin höpinöitä

Tylsyyden maksimoimiseksi, lainataanpa vaikka Zygmunt Baumania:
Asioiden omistaminen tarkoittaa vapautta päättää, mitä täytyy tehdä niiden, jotka eivät omista - itse asiassa se tarkoittaa valtaa päättää toisten asioista...Omistajuus tarjoaa valtaa vain, mikäli mikäli ulkopuolelle jätettyjen tarpeet vaativat omistettujen esineiden käyttämistä.

Kilpailun ajatuksen ydin on ja kilpailuun perustuvan toiminnan perusoletus on näkemys siitä, että kaikkien halua ei pystytä tyydyttämään, minkä vuoksi molemminpuolisen inhon ja vihamielisyyden on pysyvästi leimattava voittajien ja häviäjien välisiä suhteita...Voittajat syyttävät häviäjien epäonnistumisista heidän luontaista alemmuuttaan...Kun häviäjät määritellään näin, heidän murheiltaan kielletään oikeutus.

Koska on hyväksytty, että heidän kurjuutensa on aiheutunut heidän omista puutteistaan, he saavat syyttää vain itseään ja heillä ei ole oikeutta vaatia osaansa voitosta, ei varsinkaan voitokkaille langennutta osaa...Kilpailun uhrien panetteleminen on eräs tehokkaimmista keinoista vaientaa ihmisen toiminnan vaihtehtoinen vaikutin: moraalinen velvollisuus

Moraalinen asenne ilmenee haluna ottaa huomioon toisten tarpeet, ja johtaa myöhemmin itserajoituksiin ja luopumiseen henkilökohtaisesta hyödystä...Moraalisten syiden motivoimassa toiminnassa toisten tarpeista tulee päätösteni tärkein mittapuu.
Eikä siinä vielä kaikki, tässä tulee lisää...
Ennakkoluulo tarkoittaa, että kieltäydytään kertakaikkiaan uskomasta, että vihollisella voisi olla hyveitä...Vihollisiksi julistettujen kaikki teot tulkitaan niin, että heitä mustamaalataan entisestään ja heillä epäillään olevan alhaisia motiiveja...Ennakkoluulot kehottavat ihmisiä hyväksymään oman asian ajamisessa käytettävät keinot, vaikka he eivät koskaan suostuisi pitämään niitä oikeutettuina ulkoryhmän tavoitteita ajatellen.
Esimerkki puolueettoman tutkimuksen suorittamisesta:
I like my job, says the lap dancer. No you don't, says the feminist helping city try to shut clubs.
Miksi naiset työpaikoilla ovat toistensa kravateissa kiinni?
Female liberation, at work and socially, appears to have come at a price. A study by Northumbria University found that women turn into female misogynists at work because they feel they have to conform to the dominant male culture. The psychotherapist and writer Susie Orbach said women feel undermined by women competing against them: "Women feel betrayed when other women are competitive because competition is not something women are brought up to do.
Eri alan opiskelijoiden kuvauksia:
- Kauppatieteilijä/Teekkari(mies): Kauluspaita, suorat housut, lyhyet hiukset, silmälasit.

- Humanisti/yhteiskuntatieteilijä(nainen): - Marimekko-kirpputori -linjaa, ei missään nimessä H&M tms.

- Hallintotieteet: Kaikki opiskelijat näyttävät iästä riippumatta 35-vuotiailta pankkivirkailijoilta.

- Matematiikka: naiset näyttävät miehiltä ja miehet naisilta.
Oikeussalissa sanottua...

Ei kommentteja: