tiistaina, heinäkuuta 20, 2004

Ärsyttäviä sanontoja

Ärsyttäviä suomenkielisiä sanontoja Ilta-Sanomien keskustelusta poimittuina:
- Englannista väännetty "pitkässä juoksussa" on aivan kammottava!

- Ärsyttävin suomalainen hokema on mielestäni "aikuisten oikeesti".

- Sisäänhengityksen aikana puhuminen ärsyttää. Tai oikeastaan se kuulostaa aika hupaisalta. Itsekin harrastan sitä ja inhoan itseäni.

- Tahan sarjaan voi viela lisata "kieli poskessa", jonka luin vuosi sitten lyhyen Suomen vierailuni aikana lehdesta kolme kertaa.

- Mutta äärettömästi minua ärsyttää netissä ja tekstiviesteissä x:t ks:n korvikkeena.

- Ei taida purjehtimisestä tietää mitään se, joka "reivaa laivan suuntaa oikealle": reivaaminen kun on purjepinta-alan pienentämistä eikä suunnan muuttamista.

- Eniten häiritsevät euron väännökset erkki, eukko, eke, eku ja mitä niitä lieneekään. Samoin 'mummon markka'.
Miksi miehen pitää olla pitkä, kysytään City-lehden keskustelussa:
Pidempi mies on isompi ja yleensä muutenkin raamikkaampi kun nainen. Tämä luo turvallisuuden tunnetta. Simple.
Turvallisuuden tunnetta mitä vastaan? Eikös se koti ollut naisille se kaikkein vaarallisin paikka? Olisi virkistävää kuulla naisen suusta seuraavat sanat: "Otin 153 senttisen ja 43 kiloisen flegmaattisen nörtin itselleni mieheksi. Miksikö? Se luo elämääni turvallisuuden tunnetta. Yksinkertaista."

Suhteet ja kyynistymisen uhka City-lehden keskustelussa:
- Parisuhteet eivät näytä toimivan, ei minun eikä kenenkään muunkaan. Sen sijaan näen liiaksikin ympärilläni ns. suhderallia; ihmiset hyppelevät suhteesta ja panosta toiseen tunteen ja intohimon perässä. Seksi on ihanaa; jos sitä ei saa kumppanilta, etsitään uusi kumppani. Jos seksiä ei saa tarpeeksi kumppanilta, etsitään uusi kumppani. Joskus etsitään uusi kumppani ihan muuten vaan. Onhan se kovasti piristävää kokea intohimoa uuden ihmisen kanssa. Mutta hetkinen... oltiinkos tässä ihmisiä vai mitä? Onko inhimillisyys enää arvo ollenkaan? Mikä siinä seksissä on niin autuaaksi tekevää?

- Mä näen tän minäminäminäminä, ikuinen nuoruus ja ainainen nautinto -trendien seurauksena. Ajatellaan ainoastan omaa nautintoa ja miten sitä voisi saada mahdollisimman nopeasti ja helposti. Moraalilla niin väliä, kun päivän sana on itsekkyys. Parisuhteella niin väliä, kun aina löytyy uusi pantava. Lapsilla niin väliä, kun ne pärjää kyllä. Elämän sisältö ja päämäärä on hankkia mahdollisimman paljon huvia mahdolisimman vähällä vastuulla. Yksi pääsääntö on myös, että asioita on turha miettiä sen kummemmin. Jos se tuntuu hyvältä niin go for it. Mua inhottaa. Parisuhteessa ei olla valmiita kaivamaan esiin ongelmien syitä, käsittelemään niitä ja tekemään Työtä suhteen kehittämiseksi. Sehän olisi vaivalloista. Paljon helpompi lähteä vaan ryyppäämään ja jättää se nalkuttava akka jäkättämään yksikseen sinne.

- Jos jotain olen oppinut niin sen, että parisuhteen eteen pitää todellakin tehdä töitä. Eikä se todellakaan ole ruusuilla tanssimista. Jokaisessa suhteessa erilaisissa suhteen "alueissa" tulee ongelmia aina välillä olemaan, ei ne häviä vaihtamalla kumppania.
Kanojen kasvattama mies. Jonkun on täytynyt munia todella pahasti.

Ei kommentteja: