perjantaina, heinäkuuta 16, 2004

Lainattua kirjallista viisautta
Heikki Sarmaja:
Eniten jälkikasvua ovat saaneet sellaiset miehet, jotka ovat hurmaantuneet seuraaviin ulkoisiin ominaisuuksiin: nuoruus (monta synnytystä vielä edessä), kapea vyötärö (kohtu vapaana), pystyt rinnat (ei ole imetysten rasittama), matemaattisen keskiarvoiset kasvonpiirteet (ei geneettisiä ääripoikkeamia), virheetön iho (hyvä terveys). Naisen kauneus on siis kokonaan katsojan silmissä! Tarja Smura saisi seuraa missä vaan, naisen seksuaalinen rankkaus on pitkälti riippumaton sosiaalisista taustakytkennöistä. Kun Esa Saarinen astuu ulkomaille, on hän pelkkä rillipää nörtti.
Daniel Mocsny ( via Lovelacen testi ):
I I find that all the people I find sexually attractive happen to be women. If I loved a woman, and you could magically transport her mind and personality into a man's body, guess what? I would not want to have sex with the resulting person. And this would be entirely for physical reasons.
Olkoot nuo vastauksena vaikkapa tähän ATN:n kirjoitukseen.

Sari Näre:
Vanha käytäntö tukahduttaa tyttöjen aktiivisuus vastakkaisen sukupuolen silmissä on huoraksi leimaaminen.
Daniel Mocsny:
This is what I have labeled, somewhat humorously, as the "Female Sex Rationing Cartel." The gist here is that women can increase the value of their sexuality to men by reducing the supply, in a classic cartel behavior. To do that, women call each other "sluts" if they "give it away too cheaply".
Eli onko hutsuksi leimaaminen naislähtöinen metodi pitää kartelli kasassa, vaiko mieslähtöinen metodi alistaa naisia? Miksi miehet haluaisivat tukahduttaa tyttöjen seksuaalista aktiivisuutta? Eikö se toimisi heidän intressejään vastaan?

Outi Likitalo Lehtinen:
Tasa-arvon kolme eri variaatiota: 1. Miesten ja naisten yhtäläiset oikeudet. 2. Ihmisten mahdollisuudet toimia itseään koskevissa ratkaisuissa myös muiden kuin sukupuolestaan johtuvien seikkojen ohjaamina. 3. Tasa-arvo edellyttää naisten kokemusten pitämistä yhtä arvokkaina ja valideina miesten kokemusten kanssa.
Kirsti Lagerspetz:
Puolison pahoinpitelijöille on tutkimusten mukaan ominaista matala itsetunto, taipumus mustasukkaisuuteen, seksistiset asenteet naisia ja avioliittoa kohtaan sekä vallanhalu.
Miesten ja naisten välisiä suhteita parantaa, jos tasa-arvo voidaan nähdä yhteisenä asiana ja molempien etuna, lopulta itsestään selvänä. Sukupuolten tasa-arvo poistaa yhden sukupuolten välejä hiertävän aggressiivisen piirteen: Kummallakaan sukupuolella ei ole itsestäänselvää valta-asemaa toiseen nähden.
Entäs naisilla oleva seksuaalinen valta? Turhaumat tuon vallankäytön suhteen ovat aiheena monille väkivallanteoille? Ja toisella sukupuolella on itsestään selvä valta-asema toiseen nähden, niin eikö se vähentäisi aggressioita vieläkin vähemmäksi? Kun apinalaumassa toinen uros on selkeästi alistuva, niin apinoiden suhde on vailla aggressioita. Eikö aggression lähde ole usein juuri valtakamppailussa?

Enimmäkseen nimetön kirjoittaa:
MAT tarjoaa vastustamattoman loogisen teorian ihmisten pariutumisen tai pariutumattomuuden syistä, jota pintapuoliset elämän havainnoinnit tuntuvat tukevan. Sen viehättävyyttä ei ainakaan vähennä teorian luonnontieteilijämäinen kyynisyys ja teorian kritisoijien epätieteelliset ja tunneperäiset vasta-argumentit.
Blondivitsien lukeminen hidastaa blondien älyllistä suorituskykyä entisestäänkin.

Ei kommentteja: