keskiviikkona, toukokuuta 26, 2004

Sportman

Eräs kiinnostava mieskirjoittaja Elleissä on ollut Sportman. Jostain syystä hänen kirjoituksensa saavan naiset usein raivon valtaan, vaikka niissä pääasiallisesti esitelläänkin aika itsestäänselviä faktoja mm. sporttisen ja velttoilemattoman elämäntyylin puolesta. Tässä hiukan näytteitä Sportmanin tyylistä.

Naisen toive:
Mitä nainen haluaa parisuhteelta? Kun lapset on saatu, mies siirretään syrjään ja nainen on enää äiti. Onko miehellä enää silloin naista, jota haluta? Useimmilla miehillä vastaus on: ei. Nainen haluaa kodin ja turvallisen elämän, se vaan on meille meneville miehille usein liian vähän. Minulle turvallinen elämä merkitsee tylsää elämää. Pitää olla menoa ja jännitystä. Tietysti perhe tulee ottaa huomioon, mutta kyllä monet jutut jäävät sen perhe-elämän alle. Onko siis naisen toive se, että mies jämähtää kotiin ja alkaa hiljaiseksi hyssykäksi, joka kerää postimerkkejä? Sellainen mies olisi tietysti naisen ihanne, on aina kotona eikä ole potentiaalinen pettäjätyyppi. Vai onko sittenkin niin, että kun mies on alistettu ja pakotettu perhearkeen, vaimo näkee siinä naapurin vapaassa sporttisessa sinkkumiehessä todellisen namupalan?
Ikisinkkunainen:
Täällä moni nainen haukkuu ikisinkkumiehiä, etteivät vain itse haukkujat ole niitä ikisinkkunaisia, jotka eivät koskaan tule löytämään sitä kunnon miestä, toisaalta ehkä se on ihan hyvä. Ajatelkaa sitä miesraukkaa, joka luulee onnen löytyneen sellaisen naisen luota. Tarkennan ikisinkkunaisen profiilia: n.30vuotias, hyvin koulutettu uranainen, joka luulee olevansa taivaan lahja miessukukunnalle. Mutta miehet eivät tyhmyyksissään muka sitä tajua. Ja onhan se vielä niin, että naisella on kovemmat ulkoiset paineet perheen perustamiseen kuin miehellä. Mitä kovemmin biologinen kello tikittää, sitä suurempi on möly tälläkin palstalla. Kohteena ikisinkkumiehet, valitettavasti.
Naisen tulee olla...:
Naisen tulee olla sporttinen. Tarkoittaa sitä, että lenkkitossut ovat tärkeämmät kuin kotisohva ja jääkaappi. Naisen tulee olla kykenevä pitkiin analysoiviin keskusteluihin. Naisen tulee olla kiinnostunut ulkonäöstään, siten, että ei kulje viikkoa samoissa vermeissä ja kampaa hiuksensa joka päivä ja tuoksuu hyvälle.
Naisen tulee olla kiinnostunut politiikasta ja yleisistä asioista. Naisen tulee pystyä tulemaan toimeen karuissa olosuhteissa, esim. korpivaelluksilla. Naisen tulee olla kiinnostunut omia rajoja mittaavista harrasteista. Naisen tulee olla kohtalainen kokki. Tarkoittaa, että osaa keittää muutakin kuin perunat. Naisen tulee pystyä pitää koti järjestyksessä. Naisen tulee pitää lapsista. Naisen tulee pitää minusta. Naisen tulee olla nainen.
Naisen elämän alamäki:
Jos nyt ajatellaan nuorta naista, sanotaan alle kaksvitosta, niin sellainen yleensä huolehtii ulkonäöstään, käy salilla, bodypumpissa, on tietoinen ympäröivästä maailmasta ja harrastaa extreme juttuja. Siis on sporttinen ja hyvännäköinen. Mitä sitten tapahtuu, kun tällainen lähes täydellinen pakkaus löytää elämänsä miehen? Kaikki omat jutut jää ja alkaa se elämän alamäki. Ensin jää harrasteet ja sen myötä alkaa tolkuton lihominen. Perse leviää ja on kuin seitsemän leivän uuni parissa vuodessa. Hiukset rasvoittuvat ja verkkarit kelpaavat kaupungin keskustaan ja lähipubiin. Tämä on tosiasia, sillä olen nimenomaisia tapauksia seurannut viimeiset 15-vuotta. Miksi miehen löytyminen lopettaa itsestä huolehtimisen? Onko niin, että ei tarvitse enää näyttää parastaan, kun se äijä on jo siinä? Tämä on varmasti syy. Mutta ei pidä sitten ihmetellä, jos mies vieraissa käy. Kyllä se pitkälti on naisten omaa syytä.
Sportmanin saama palaute on usein aika tulikivenkatkuistakin.

Isän merkitys on avain lapsen hyvään kehitykseen eronkin jälkeen.

Äidin raskaudenaikainen aspiriininkäyttö voi viedä syntyvältä pojalta seksihalut.

Kiinanalainen mies ihmettelee, miten hänen kaunis vaimonsa synnyttää niinkin ruman lapsen ja epäilee uskottomuutta. Paljastuu, että ennen miehen tapaamista nainen on käynyt kauneusleikkauksessa. Mies ottaa eron ja haastaa vaimon oikeuteen.

Ei kommentteja: