sunnuntaina, toukokuuta 30, 2004

Feminismin kaksinaismoraali pois!

Janne Vainio analysoi feminismin kaksinaismoraalia ja Birdyn kirjoituksia man-listalla seuraavasti.
- Erittäin vahingollinen piirre feministiskaksinaismoraalisessa asenteellisuudessa, että ei ole kuin yksi mahdollinen (täysin koneellinen ja automaattinen) tapa "keskustella" ainakaan miesten kanssa: aina, jos mies esittää millaisen hyvänsä vasta-argumentin (olipa sitten kyseessä vaikkapa niinkin "vieno" vastalause kuin vain oikaisu, että "en sanonut sitä mitä luulit minun sanoneen"), niin tämä luokitellaan "patriarkaalisen neuvomisen ja holhoamisen" yritykseksi. Jos edes olkinukkea ei saa järjellisesti kumota ilman tätä, niin siinä tapauksessa keskustelu tulee mahdottomaksi.

- Minä en ole nähnyt Hapulissa mitään muuta vikaa paitsi täsmälleen juuri hänen keskustelumenetelmänsä (tai oikeammin sanottuna argumentaation täydellisen puuttumisen). Hänen keskustelumetodinsa (joka paikoitellen käy ilmi myös hänen teksteissään) on se, että jos joku on eri mieltä mistä tahansa pienestäkin asiasta, niin häneltä tulee ensin valtavana ryöppynä täysin mielikuvituksellisia olkinukkesyytöksiä (siis ei vain muutamaa, vaan muutama kymmenen) siitä, mitä kanssakeskustelija mukamas on väittänyt ja mitä tämän "on pakko ollut tarkoittaa"; sen jälkeen, jos kanssakeskustelija yrittää huomauttaa siitä että kyse on virhetulkinnasta, hän syyttää kanssakeskustelijaa siitä, että tämä on sortunut "patriarkaaliseen neuvomiseen ja holhoamiseen" ja että on muka kyse siitä että "taas kerran naiselle yritetään sanella kaapin paikka"...

- Vasta siinä vaiheessa, kun jokin profeministiryhmittymä saa listattua edes jotkin väljät reunaehdot ja VAATIMUKSET sille, mitä olisi "järkevä feministinen yhteistyö", voisin kokea olevani profeminismistäni enemmän ylpeä kuin että se olisi minulle sellainen häpeän aihe jota se on toistaiseksi valitettavasti ollut.

- Yhtenä reunaehtona tulisi mielestäni olla, että ne feministit, jotka odottavat voivansa jotenkin hyötyä yhteistyöstä miesten kanssa, sanoutuvat tiukasti irti sellaisista kulttifasistisista "feminismi"-ilmiöistä, joita esimerkiksi Birdyn surullisen kuuluisat ja laajahkoa mainetta saaneet menettelytavat edustavat. Toisin sanoen, feministeiltä pitää mielestäni VAATIA, että he yksiselitteisesti tuomitsevat sellaisen leimaavan kommunikaatiotavan, joka tosiasiassa haittaa miesten mahdollisuuksia sukupuolijärjestelmän muutoksiin, ja jota jotkut myös "feminismin" nimikkeellä siitä huolimatta levittävät.

- Asettaisin yhdeksi välttämättömäksi kriteeriksi "feministien kanssa tehtävälle yhteistyölle" sen, että FEMINISTEJÄKIN PITÄÄ VELVOITTAA SITOUTUMAAN NOLLATOLERANSSIIN SUHTEESSA KAKSINAISMORAALIIN - aivan kuten minäkin olen sitoutunut. Ne feministit, jotka rikkovat tätä sääntöä, pitäisi sitten raakata mustalle listalle - aivan kuten minä toisaalta raakkaisin armotta mustalle listalle myös kaikki ne sovinistit, joille tämmöinen sääntö ei syystä tai toisesta kelpaa.
Rikkaitten miesten kannatttaa hakea ero mieluummin Saksassa kuin Lontoossa.

Joka 75:s mies Usassa on vankilassa.
An estimated 12 percent of all black men in their 20s were in jails or prisons, as were 3.7 percent of Hispanic men and 1.6 percent of white men in that age group.
Salapukuiset poliisit nappaavat alusasujen tirkistelijän. Maksimirangaistus napattua kuvaa kohden on 20 vuotta vankeutta. Ei ihme, että Usan vankilat pullistelevat. Eikö poliisella ole parempaa tekemistä?

Ei kommentteja: