maanantaina, huhtikuuta 12, 2004

Snooker

Eilen ostoksilla käydessäni kuulin sivukorvalla, että joku peli oli juuri menossa jatkoajalle. Ajattelin, että lätkäähän sen täytyy olla ja huomasin, kuinka äijäkulttuurin viimeisetkin rippeet olivat valumassa yhä etäämmälle imagostani. "Ei, hyvä herra, en tiedä mikä peli siellä on menossa, kun olen koko päivän lukenut Cosmon ihmissuhdepalstaa." Pelkäsin, että myyjänä toiminut vanha mummo alkaa juttelemaan minulle pelistä, niin kuin hän jutteli edellisen asiakkaan kanssa. Mitä olisin siihen sitten valehdellut? Jos mummo olisi havainnut, että olen lätkästä aivan ulkona, häpeän puna olisi levinnyt kasvoilleni mummon säälivän katseen alla.

Olin kyllä menossa juuri katsomaan toista raavaiden miesten lajia, snookeria. Se on oikeastaan aika jännä laji, kun siinä on kaikenlaisia taktisia kuvioita, eikä pelkästään pallojen pussitusta. Puolustuslyönnit ovat varsin ratkaisevassa osassa. Ihmettelin kyllä snookeria katsoessani, miksi pelaamassa oli vain miehiä? Taasko naisia sorsitaan? Katselin sitten maailman rankinglistaa, enkä löytänyt sieltäkään naisia. Etsin sitten netistä ja tämä artikkeli sattui silmääni. Päästäisivät nyt ihmeessä naisetkin pelaanmaan miesten kanssa. Snookerissa ei tarvita paljoa voimaa ja kun muistetaan, että naiset ovat kaikessä vähintään yhtä hyviä kuin miehet, niin heillähän luulisi olevan mainiot mahdollisuuden miestenkin kisoissa.

Joskus aikaisemmin luulin, että naiset eivät tyhmyyttään pärjää miehille älylajeissa(kuten shakissa) edes fyysisten lajien vertaa, mutta lukijani valistivat minua, että ei se siitä johdu, vaan siitä, että naisilla on parempaakin tekemistä kuin puupökkelöiden tuuppaaminen. Olen myöskin etsinyt "oikeita" feministejä ja naistutkijoita vastaamaan perusteellisesti kysymyksiini, mutta sitten kuulin, että heillä on tärkeämpääkin tekemistä konferensseissaan, eikä aika riitä kaikkeen epäoleelliseen. Ehkäpä snookerinkin naispuutos johtuu siitä, että naiset eivät viitsi vaivautua mihinkään niin triviaaliin, kuin mitä pallojen pussitus on. Luultavasti naiset pärjäisivät snookerissa ihan siinä kuin miehetkin, mutta jostakin ihmeen syystä naiset ovat yhtä hyviä tai parempia kuin miehet vain ei-mitattavissa huippusuorituksissa, kuten politiikassa tai johtajina. Mittalaitteitten tultua paikalle naisten erinomaisuus jotenkin vain katoaa, kuin selvänäkijöiden lahjat Skepsiksen testitilaisuudessa.

Kalamuki ihmettelee, miksi ihmiset käyttävät edellenkin niin paljon Exploreria. Tämäkin blogin lukijoista yli 70 prosentillanäyttäisi olevan Explorer. Minulla ei ole sen kummempia antipatioita kyseistä selainta kohtaan, mutta miksi käyttää sitä, kun parempiakin on tarjolla. Firefox toimii suunnilleen samoin kuin Explorer(paitsi nopeammin), mutta popuppeja ei ole ollenkaan, vaikka surfailisi por... poronhoitosivuilla kuinka paljon. Eikä spywaresta tai selainkaappauksista ole ongelmaa. Asennuskin onnistuu ihan suorin vedoin. Tabbed browsing on parempi ominaisuus kuin arvaattekaan, kun sillä saa kaikki yhteen aihepiiriin liittyvät ikkunat auki yhdellä kliksautuksella. Firefoxin nopeuden, popupittomuuden ja tabbed browsingin ansiosta aikaa säästyy himosurfaajalta julmetusti. Kuka lukijoista tunnustaa vielä käyttävänsä Exploreria ja miksi?

Kursoria porkkanaksi luuleva jänis.

Varma homoustesti.

Ei kommentteja: