keskiviikkona, huhtikuuta 14, 2004

Mieluummin huora kuin akateeminen

Kuvittele yhteiskunta, jossa huoran ammatti olisi ylevin ja akateeminen ammatti halveksittavin:
"Miksi teet tämän? Olen kuullut, että naiset, joilla on huumeaddiktio tekevät näin. Miksi haluat olla ihmisten kanssa noin intiimisti? Sinulla on hyväpalkkainen työ, voit määritellä työtuntisi ja taksasi oman mielesi mukaan. Sinun palveluksiasi tarvitaan, menit minne tahansa. Miksi vaihtaisit sen työhön, jossa et voi suunnitella omia aikataulujasi, jossa päiväsi ovat pitemmät ja palkka pienempi?

Olet lisäksi ammatissa, jossa auttaa ihmisten tarpeita. Voitko sanoa samaa akateemisesta ammatista? Sille on vähän käyttöä ja vielä vähemmän kysyntää. Joudut etsimään ympäri maata ihmisiä, jotka maksaisivat sinulle. Olet niin epätoivoinen saadaksesi työtä, että päädyt heidän hyväksikäytettäväkseen. He antavat sinulle ainoastaan osa-aikatöitä ilman työsuhdeturvaa. Kuinka voit luopua työstäsi jonkin niin alentavan takia ja miltä sinusta tuntuu feministinä tulla objetivoiduksi tuolla tavoin?"

Stereotyypin mukaan parittaja riistää katuprostituoituja ottaen tuotot hänen töistään. Parittaja-prostituoitu suhde on kuitenkin dynamiikaltaan tyypillinen kapitalisti-työntekijä suhde, jossa työnantaja maksaa työntekijälle niin vähän kuin mahdollista.

Akateemisuudessa uhraat tuoton kunnian edelle - prostituutiossa teet päinvastoin. Saatat olla korkeakoulutettu jetsethuora, joka lentelee ympäri maapalloa ja tienaat tuhansia dollareita tunnissa, mutta jos sanot sen vanhoille koulukavereillesi, he pitävät sinua vain huorana, jota parittaja riistää.
Miten donitsi leikataan kolmella suoralla leikkauksella 13 osaan.

Kuinka keskustella kreationistin kanssa olematta tylsä?

Pari esimerkkiä huonosti tehdyistä sivuista.

Ei kommentteja: