lauantaina, maaliskuuta 27, 2004

Nirsot nykynaiset

Miranda Devine kirjoittaa artikkelissaan nirsoista nykynaisista:
Esimerkki suhdeneuvontakolumniin tulleesta naisen viestistä: "Olin mahtavilla ensideiteillä erään miehen kanssa. Kun otimme yhteisen taksin eri osoitteisiimme, niin mies laittoi taksissa turvavyön päälle. Tiedän, että se on järkevää ja tunnen itseni idiootiksi sanoessani näin, mutta kiinnostukseni miestä kohtaan lopahti siihen paikkaan. Onko hän liian nössö minulle, vai olenko vain tullut hulluksi?"

Asiaan perehtymättömälle tapaus saattaa vaikuttaa huvittavan pikkumaiselta, mutta tuo on ollut todellisuutta tyttöjen chateissa jo vuosikausia. Eräs nainen tapailee vain merkkiautoilla ajavia miehiä, toinen lemppasi miehen heti, kun tämä ilmestyi hänen ovelleen vääränlaisessa vyössä.

Yvonne Allen, joka on pitänyt deittitoimistoa 30 vuotta kertoo, että valikoimat ja mahdollisuudet ovat nykyään niin suuret, että vaatimukset nousevat helposti pilviin ja hyvin pinnallisiksi. Hän joutuu välillä kehottamaan naisia katsomaan peiliin.

Australiassa on 25- 34 vuotiaitten ryhmässä 727,000 koskaan avioitumatonta miestä, verrattuna 568,000 naiseen. Eli "tavaraa" kyllä riittää naisille otettavaksi. Naiset ovat kuitenkin edelleen hypergaamisia, eli haluavat itselleen vähintään omaa tai vielä mieluummin ylempää sosiaalista tasoa tasoa edustavan miehen.

Koskaan naimattomien 25- 34 vuotiaiden naisten määrä nousi vuodesta 1986 vuoteen 1991 Australiassa kaksinkertaiseksi 40 prosenttiin. Etelä Sydneyssä, Manolo Blahnik tyylin mekassa, luku on 69 prosenttia.

Kun naiset nostavat rimaa, miehet muokkautuvat sen mukana. 1990-luvun alussa tulivat uuden ajan herkät miehet, mutta he olivat liian nynnyjä. Sitten tulivat metroseksuaalit, jotka olivat herkän miehen koppavia versioita. Se olikin oikea resepti sukupuolten väliseen harmoniaan. Tulevan sukupolven naiset ovatkin sitten valikoivampia kuin koskaan...

Ei kommentteja: