tiistaina, maaliskuuta 09, 2004

Koulutus heikentää naisten parisuhdekelpoisuutta

Keskisuomalainen kertoo, että naisjohtajat ovat muita naisia useammin lapsettomia. Yksityisten yritysten naisjohtajat päätyvät muita useammin eroon. Miehillä koulutus tuntuu lisäävän menestystä parisuhdemarkkinoilla. Mitä enemmän miehellä on koulutusta, sitä todennäköisemmin hänellä on vaimo.

Mitä enemmän mies tienaa, sitä enemmän todennäköisemmin vaimo on kotona. Kaikista vaimoista kotona on 7 prosenttia, yli 120 000 euroa ansaitsevien miesten vaimoista kotona on 12 prosenttia ja yli 180 000 euroa ansaitsevien miesten vaimoista 16 prosenttia. Elikkä, jos nainen haluaa jakaa kotityöt tasan, niin hänen ei kannata valita itselleen hyvin ansaitsevaa miestä. Naisten kannataisikin valita mieluummin vähemmän ansaitsevia miehiä, jotta kotityöt jakaantuisivat tasaisemmin.

Keskisuomalaisessa haatatellaan myöskin avoimesti feminististä Haarakiila-yhtyettä: Bändin jäsen Elina Vartiainen kysyy tuohtuneena:
"Miten joku voi vielä uskotella, että meillä on tasa-arvo, kun katsoo esimerkiksi väkivaltatilastoista, kuinka paljon naiset joutuvat väkivallan uhreiksi?
Ehkäpä kannattaisi tutustua niihin väkivaltatilastoihin, ennen kuin menee sanomaan tuollaista. Ellei sitten tarkoita, että miehet ovat epätasa-arvoisessa asemassa. Vartiainen jatkaa:
"Naisten mieltäminen emotionaalisesti herkemmiksi on mielestäni esimerkki tyypillisistä sukupuolirooleihin liitetyistä kliseistä, joita en jaksa kuunnella."
Lapseton_koiraton kirjoittaa kommenttiosastolla:
"Miksi nainen jatkaa parisuhteessa väkivaltaisen miehen kanssa?"
On totta, että hyvin usein perheväkivallan uhrilta kysytään: "Miksi et lähtenyt?" Kysymys on mielestäni siinä mielessä pseudofiksu, että minkäänlaisista rakkaussuhteista lähteminen ei ole niin helppoa, kuin mitä tuollainen kysymys antaa ymmärtää. Rakkaus, epätoivo, pelko jne ovat sellaisia tunteita, jotka laittavat ihmisen jatkamaan epätoivoisessakin suhteessa. Siksi en lähtisikään kauheasti syyllistämään perheväkivallasta uhriutuneita ihmisiä.

Itse kohdistaisin kritiikin kärjen treffailuvaiheeseen, jossa naisten olisi paljon helpompi syrjiä väkivaltaisia piirteitä tai väkivaltaisuuden kanssa korreloivia piirteitä omaavia miehiä. Naiset voisivat laittaa yhdessä tuumin väkivaltaiset miehet täydelliseen seksi- ja suhdeboikottiin. Jos naiset todellakin suosisivat kaikissa valinnoissaan kilttejä ja epäaggressiivisia miehiä, väkivallan määrä yhteiskunnassa romahtaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Valitse itsellesi joku nimimerkki, jotta keskustelujen seuraamisesta tulisi helpompaa. Älä laita ruksia kohtaan "Anonyymi".