tiistaina, helmikuuta 24, 2004

Pubiruusut kunniaan

Rivot puheet Miljonääri-Jussissa ovat herättäneet keskustelua. Iltalehti kertoo, että Jussi joutuu tekemään valintansa varsin rääväsuisten naisten joukosta:
"Tyttöjä luonnehdittiin myös "jälkiteineiksi baarihoroiksi", "juopoiksi ämmiksi" ja "pubiruusuiksi", jotka ovat luokkaretkellä MTV3:n kustannuksella. "Kuvottavaa katsella", yksi katsoja tiivisti."
Kauhistelu on mielestäni turhaa, sillä emme elä enää Juurakon Huldan ajassa, jossa kirkasotsaiset elovenätytöt käyttivät viatonta viehätysvoimaansa. Nykyajan naiset ovat suurelta osaltaan rääväsuisia pubiruusuja ja sen faktan kanssa meidän on vain tultava toimeen.

Subtv:n ohjelmapäällikkö Maaretta Tukiainen puolustaa ohjelmaa:
"On oltava niin, että myös naiset voivat puhua miehistä objektivoivasti. Ohjelmassa esiintyneiden tyttöjen mielestä ilmeisesti niin on sopivaa tehdä myös televisiossa. Miehet ovat aina saaneet puheissa käsitellä naisia, viimeksi oli julkista keskustelua naisuutisankkureiden valintaperusteista. Tämä on tyypillistä, naisia voidaan muka aina arvioida ulkonäön ja seksuaalisuuden perusteella, miehiä harvemmin."
Asiahan on lähinnä päinvastoin. Naiset voivat vertailla miehiä "kumman kaa" tyyliin ja kaikki pitävät noita juttuja hauskoina. "Olisitko mieluummin Hjalliksen vai Halmeen kanssa?" kertoo kysymyksenä, että kummatkin miehet ovat suunnilleen saman seksuaalimarkkina-arvon omaavia ja monille naisille karseita partneriehdokkaita. Jos miehet alkaisivat viljellä samanlaista huumoria televisiossa, niin tuomio olisi ankara.

Pubiruusut puhuivat ohjelmassa myöskin "sen" koosta ja sanoivat, että "sen" pitää olla iso. Jos miehet puhuisivat televisiossa "sen toisen" koosta ja sanoisivat, että sen pitää olla neitseellisen tiukka, eikä äidillisen väljä, niin miehiä pidettäisiin sikoina.

Oikeita mielipiteitä kirjoittaa samasta aiheesta ja viittaa Ilta-Sanomien keskusteluun, josta löytyy mm. tällaisia kommentteja:
- Uskomatonta! Mistä Mtv on onnistunut löytämään ohjelmaan noin aivottomia, suustaan ja moraaliltaankin siivottomia naisia, joilla jo kotikasvatus näyttää mättäneen pahan kerran. Amerikkalainen versiohan oli suorastaan tasokas näytelmä verrattuna tähän totaalisen alatasoiseen tekeleeseen.

- Nuorten naisten laatutaso on nykyään luvattoman heikko. Ruokaa ei osata laittaa, mutta rietastelun kirjossa ollaan sitten sitäkin valveutuneempia. Ei ole näistä naisista äideiksi.

- Amerikkalaisessa versiossa daamit olivat trimmattuja ja laitettuja, ja meillä Suomessa huonohiuksisia ja huonohampaisia, puhumattakaan tyylistä tai vartaloista....Tätä lisää!! Naurattaa vieläkin !
Petteri Ahomaa kertoo ohjelman leikkauksesta näin:
"Juuri enempää ei voi mitään ohjelmaa sensuroida kuin tuota jaksoa oli sensuroitu. Jätimme pois ihan kauheita juttuja, joita tytöt päästivät suustaan. En edes kehtaa sanoa niitä punastumatta."
Norjalaishuumori ei vaikuta kovin hauskalta ainakaan muutamasta esimerkistä päätellen. Kristopher Schau kysyy Alan Shearerilta, mitä Alan tekee peniksellään pissimisen jälkeen. Sama koomikko on aiemmin suututtanut eläinaktivistit käyttämällä kuollutta sikaa moottoriveneenä.

Ei kommentteja: