torstaina, helmikuuta 26, 2004

Läski-Ilta

Ajankohtaisen kakkosen läski-iltakin tuli sitten nähtyä. Keskustelu oli ihan mukavaa, mutta televisiokeskusteluille ominaisesti oleellisiin kysymyksiin ei saatu kunnon vastauksia, vaikka toimittajilla olikin tällä kertaa tavallista enemmän sitkeyttä. Miksi vanhemmat kasvattavat lapsestaan läskin? Eräs keskustelijoista totesi, että vastuu lapsen lihomisesta on vanhemmilla, koska ei voida olettaa, että lapsi osaisi tehdä oikeita valintoja syömisensä suhteen. Voivatko vanhemmat tehdä lapselleen paljon suuremman karhunpalveluksen kuin kasvattamalla tästä paksukaisen? Olisi ollut mukava nähdä ohjelmassa vanhempia - jotka ovat kasvattaneet lapsestaan paksukaisen - vastaamassa, millä oikeudella he pilaavat lapsensa tulevaisuuden?

Sinikka Mönkäreeltä kysyttiin kyllä, saavatko ihmiset olla niin lihavia kuin haluavat muiden kustantaessa heidän sairautensa, mutta sekin kysymys jäi puolittain ilmaan. Kolmas asia mikä tuollaisissa läskikeskusteluissa toistuu aina samana on se, että mukana olevat paksut naiset ovat ainakin omien sanojensa mukaan joko 1)laihduttavia/laihtuneita tai 2)oman painonsa hyväksymään oppineita. Missä ovat ne painostaan ja mässäilystään kärsivät ja häpeilevät naiset? Olisi kiinnostavinta kuulla niitä joilla ongelma on, eikä niitä, jotka ovat sen jollakin tasolla jo ratkaiseet.

Kutrikin oli mukana hyvällä panoksella. Ne jotka eivät Kutria tunne, niin voin kertoa, että hänet tunnetaan julkisuudessa ehkäpä parhaiten tavastaan käydä tirkistelemässä tämän blogin kirjoituksia. Tässä poimintoja Kutrin keskustelufoorumilta:
- Ohjelmasta jäi sellainen tunne, että läskit saavat pitää kilonsa. Tässä maassa on tärkeää se, että jokainen saa olla sellainen kuin haluaa, oli se sitten terveellistä tai ei. Mitään yhteistä punaista lankaa ei mielestäni löytynyt, vaan kaikki tuntuivat olevan tyytyväisiä omaan olemukseensa juuri sellaisena kuin se tällä hetkellä on.

- Se kaikkein lihavin nainen (tummat hiukset), joka sanoi että heillä syödään kotona ihan superterveellisesti eikä koskaan herkkuja ei vaikuttanut kovinkaan tyytyväiseltä ihmiseltä, kuten hän itse väitti. Hänellä oli usein tyhmeä ilme ja tuskastuneita mielipiteitä. Näytti aika negatiiviselta...oli vain pakko kommentoida, kun hän niin monta kertaa vakuutti olevansa niin onnellinen ja tasapainoinen, mutta minusta ei ihan siltä näyttänyt.

- Jos ihminen on tyytyväinen elämäänsä, ei sitä silloin tarvitse painottaa. Eli puhui potaskaa se pullukka.

- Olen tutkinut paljon ihmisten kehon kieltä, ja sen kropan asennot ja ilmeet viestitti äärimmäisen epämukavaa oloa ja huonoa mielialaa. Kyllähän sen asennekkin oli jotenkin inhottavan hyökkäävä. Ei siellä kukaan muu käyttäytynyt tuolla tavalla. Siinä oli siis esimerkki ihmisestä joka ei hyväksy kroppaansa.

- Onneksi Toloselle laitettiin jauhot suuhun sen laihdutuspillereistä! Ja kyllä, se tukeva tummahiuksinen täti oli tosi vastenmielinen, tuli mieleen joku pirttihirmu.

- Ne ohjelman lihavat keskustelijat kyllä selvästi pillastui, kun puhuttiin siitä, että ylipaino lisää tiettyjen sairauksien riskiä. Yleensäkin kaikki ylipainoiset vetää aina herneen nenään, jos jossain mainitaan, että ylipainolla on yhteyttä joihinkin sairauksiin.

- On ihan vanhempien oma syy, jos lapset eivät suostu syömään kuin tiettyjä ruokia tai juomaan muuta kuin pillimehua. Kyllä vanhempien kuuluu määrätä perheessä, eikä kysellä lapsilta, että mitä syödään.

Ei kommentteja: