torstaina, helmikuuta 12, 2004

Laihdutus ja irkkaus

Valkoinen tausta, mustat kirjaimet linkittää laihdutusartikkeliin ja kirjoittaa viisaasti samasta aiheesta:
"On muuten tietty ihmisryhmä (jonka jäsenet ovat miehiä ja lähes poikkeuksetta luonnostaan laihoja), joka sanoo aina laihdutuskeskusteluissa, että homma on yksinkertainen: "kuluta enemmän kuin syöt". Mitään muuta ohjetta laihduttamiseen ei heidän mukaan tarvita.

Ajatellaan, että meillä on laihdutusohje X ja laihdutusohje "kuluta enemmän kuin syöt". Nyt jos laihdutusohjeen X noudattaminen johtaa suurempaan määrään laihdutettuja kiloja, niin on selvää että X on parempi ohje. Vaikka "kuluta enemmän kuin syöt" olisi kuinka totta tahansa, sellaisenaan, niin ei ole mitenkään selvää, että se olisi hyvä ohje."
Loppujen lopuksi hyvä ohje on sellainen, jolla laihtuu ja jota pystyy noudattamaan. Ohjeita osaa antaa kuka vaan, niiden noudattaminen onkin sitten vaikeampaa.

Oikeita mielipiteitä on päättänyt lopettaa tupakoinnin ja irkkailun kertaheitolla. On hiukan outoa, että blogeissa on näkynyt aika vähän juttua irkkaamisen olemuksesta tai irkkikoukkuun jäämisestä, vaikkakin kumpikin lienevät varsin tuttuja ilmiöitä. Lukisin tuollaisia juttuja mielelläni. Ehkäpä irkkaaminen on jotenkin liian arkipäiväistä tai henkilökohtaista sitä paljon harjoittaville henkilöille.

Voisin kuvitella, että irkki on virtuaalinen versio sosiaalisesta todellisuudesta, jossa ihminen tuntee olevansa "oikeasti" elossa ehkäpä puuduttavan arkielämänsä sijaan. Mitä irkkaamisesta sitten jää lopulta käteen ja pitäisikö siitä jäädä jotain käteen? Jos nuori ihminen alkaa irkkailemaan yöt ja sitä jatkuu pari vuosikymmentä neljäänkymmeneen asti, niin onko "oikea" elämä päässyt solahtamaan jotenkin vaihvihkaa ohitse?

Iltalehdessä lukijat ovat raivostuneet Panu Rajalan nettipäiväkirjailutyylistä:
"Katri Helenalle on varmasti ollut nöyryyttävää Panun moukkamainen käytös. Kirjoittaa nyt avoimeen päiväkirjaan tarkkaa kuvausta vieressä istuvasta naisesta, vaikka oma vaimo on ihastuttava keski-ikäinen nainen!"
Testaa, millainen feministi olet?

Ei kommentteja: