keskiviikkona, helmikuuta 11, 2004

Kultainen Kuukkeli spekulaatioita

Nyt kun Kultaisen Kuukkelin ehdokasäänestys on alkanut, on aika aloittaa spekulaatiot voittajista. On muistettava, että voittajan on oltava paitsi hyvä, myös sopiva, sillä sitä tullaan referoimaan missikisoissa, eduskunnassa, EU:n huippukokouksessa ja saattaapa jopa Paavi lausua siitä sanasen.

Suurin ennakkosuosikki on Kysyn vaan, joka edustaa tasaisen varmaa huumorilaatua. Mutta, mutta tuo blogin nimi, josta minä huomauttelin jo Kysyn vaanin aloitellessa, on ongelma. Mitä tapahtuu Blogistanin maineelle, jos Kymmenen uutisten loppukevennys menee suunnilleen näin:
Pirjo: - Urpo, Suomen paras blogi on siis, Kysyn vaan!
Urpo: - Ole hyvä Pirjo, kysy vaan.
Pirjo: - Ei kun tarkoitan, että Kysyn vaan!
Urpo: - No, kysy sitten vaan!
Pirjo: (Ei he...tti, lähetys menee ihan harakoille, kun tuo p...leen Urpo ei tajua mitään...jotain on keksittävä...) - Suomen paras blogi on siis Kristittynä Maailmassa!
Monien mielestä Mitvit kirjoittaa mukavasti ja nauruhermoja kutkuttavasti ja on siten voiton arvoinen, mutta hei, muistakaa nyt, että tässä ollaan valitsemassa vuoden 2003 parasta blogia. Ja kun muistellaan vuoden 2003 alkupuoliskoa, niin havaitaan, että Mitvitin paras kirjoitus tuolta periodilta on tämä.

Kuulostaako tuo mielestänne Suomen parhaalta blogilta vaadittavalta tasolta? Ei minustakaan. Sittemmin Mitvitin ura lähti nousuun tämän klassikkokirjoituksen myötä, mutta minä luulen, että kirjoittaja on vaihtunut jossakin välissä tai sitten lääkitystä lisätty roimasti.

AT-blogi heittää tuulesta temmatun väitteen siitä, että Visa Kopu olisi kuiva blogi. Voin todistaa tuon väitteen vääräksi näin yksinkertaisesti: Avaan nyt selaimeeni Visa Kopun blogin ja luen siitä teille pienen otteen. Tässä kerrotaan, että...että...krooh, krooh....

Ainoaksi mahdolliseksi valinnaksi jää Plöki, joka todistaisi kansalle, että akateemisuudestaan huolimatta blogimaailma ei aina kuulosta siltä. Plökissä paistaa lävitse kirjoittajan persoonallisuus yhdistettynä aatteen paloon ja interblogistisuuteen(jota Panu ennen kammoksui ja minuakin siitä ripitti). Ja ajatelkaa mielessänne naistenlehtien ja television haastatteluja. Kumman haluatte nähdä niissä voittajana paasaamassa tuttua liturgiaansa, Panun, vaiko Rosa Meriläisen?

Ei kommentteja: