perjantaina, helmikuuta 27, 2004

Koirankakkaskandaali

Oikein käy sääliksi Pinserin Riittaa, kun hän kerrankin sanoo poikkipuolisen lausahduksen "on ilmoja pidellyt"-postausten sijaan, niin puolet lukijoista kertoo lopettavansa Pinserin lukemisen. Ehkäpä Pinserin linja on vetänyt puoleensa sellaisia ihmisiä, jotka eivät kestä nähdä itselleen vastakkaisia mielipiteitä tai muuten vaan harkitsemattomia lausahduksia. Jos tämän blogin lukijat repisivät pelihousunsa jokaisen huonosti harkitsemani lauseen jälkeen, olisin lukijamäärissä jo tuhansia kappaleita pakkasen puolella.

Mitä sitten oikein tapahtui, että tällainen skandaali pääsi syntymään? Riitta kirjoitti:
"Koiraa ulkoiluttaessani olen muutamaan otteeseen törmännyt miehenpuoliin, jotka koiran nähdessään alkavat mulkoilla merkitsevästi ja jupista äänekkäästi seurassaan liikkuville, pienille lapsille: "Älä vaan mene sinne ojanpenkalle, siellä on kaikkialla koirien kakkaa ja pissaa."

Tänään harkitsin äänekkään monologin pitämistä koiralleni: "Katso Totti, tuolla on itsekäs ihminen, jonka kersojen päivähoitopaikkoihin, kouluihin ja liikuntahalleihin meidän verorahat käytetään. Eiköhän se ole menossa ostamaan kaljaa meidän muiden kustantamilla lapsilisillä."

Onneksi olen jalo ihminen ja pidin tällä kertaa suuni kiinni. On kyllä vahinko, että usein juuri käytökseltään karkeimmat ja muutenkin yksinkertaisimmat ovat kaikkein innokkaimpia lisääntymään."
Kirjoitus on tietenkin koomisuudessaan yliverto - varsinkin kun siinä moititaan muita karkeudesta ja yksinkertaisuudesta samalla, kun itse syyllistytään vastaaviin synteihin lähes karikatyyrisesti. Lukijan täytyy kuitenkin olla aika sätky vetääkseen herneet nenään tuollaisen lukemisesta. Muistakaa, huonokin huumori on huumoria, eikä siitä ole soveliasta suuttua.

On parempi, että bloggaaja kirjoittaa harkitsemattomasti ja huonosti, kuin että hän hymistelee yhdenpäiväisiä jorinoita, jotka eivät herätä ihmisissä minkäänlaisia tunteita.

Mitä itse asiaan tulee, niin kyllähän koiranpaskottajat käyvät monille ihmisille helposti hermojen päälle. Itse kun en ole koirallinen, vaan kissallinen, niin en ymmärrä koko koiran paskottamisesta klo 6 aamulla saatavaa iloa. Kissahan on yksinkertaisesti parempi lemmikki kuin koira. Se paskoo itsekseen, sitä voi komennella naama punaisena(kuten koiraakin, tosin se ei koskaan tottele, vaan toimii aina päinvastoin) ja aina kun sijoitus Pinserin top-listalla laskee, sille voi antaa kunnon selkäsaunan(Please, älkää lopettako lukemista! T: Kissa).

Jatkokirjoitus Pinserissä tarttuu anonyymiin kommentointiin. Minä voin kertoa, että anonyymi kommentointi toimii ihan siinä kuin nimellinenkin ja paremminkin. Anonyyminä tulee sanottua sellaista, mitä ei nimellään sanoisi ja sitähän kunnon keskustelu juuri kaipaa. Anonyymi kommentoija tiivistää asian näin:
Henkilökohtaisesti en seiso kommenttini takana yhtään vähempää, kirjoitin sen sitten nimimerkillä tai omalla nimelläni. Jos ei kiinnosta lukea kuin positiivisia olalletaputtelukommentteja blogiyhteisön jäseniltä niin poistakaa anonyymien kommentointimahdollisuus.
Antaa vain tulla lisää koirankakkaa Blogistaniin, niin nähdään vaihteeksi vähän säpinää.

Tutkimus kertoo, että kissan kuola on koiran kuolaa puhtaampaa.

Sarjassamme kirjoituksia, jotka herättävät lukijassa oikeasti aiheen huoleen, Tommipommi: "Kuulin puhelimessa, että mummuni on nykyään osittain ihminen ja osittain robotti."

Ei kommentteja: