perjantaina, helmikuuta 27, 2004

Feminismin tarkastelua

City-lehden naiskolumnisti arvostelee totaalikieltäytyjä Jussi Hermajaa:
"Vielä enemmän nolottaa, kun ajattelee, mitä Hermaja pakenee: muutamaa hassua kuukautta suomalaisessa vankilassa, jossa olot ovat lokoisammat kuin suurimmassa osassa maailman koteja."
Jotenkin tuntuu siltä, että armeijaa käymättömillä naisilla ei ole mitään oikeutta patistella miehiä armeijaan tai sen vaihtoehtona vankilaan. Jos tuonkin kolumnin kirjoittajalle asetettasiin pakko mennä armeijaan, niin luultavasti blondia ei löydettäisi koko Euroopan mantereelta.

On tietenkin mukavaa pakottaa miehiä armeijaan uhraamaan mahdollisesti jopa henkensä, kun itse ei tarvitse tehdä mitään, mutta joku raja härskiydessäkin tulisi olla.

Poimintoja Suomi24:n feministikeskusteluista:
"Jopa patriarkaatti pelästyi, kun tv näytti naisten seksikeskustelua Miljonääri Jussissa. Taas vaaditaan naisia vaikenemaan kiltisti ja piilottamaan oma seksuaalisuus."
Mikä ihmeen elävä myytti tämä naisten seksuaalisuuden piilottelupakko oikein on? Miesten vastaavansisältöisten puheiden näyttäminen televisiossa ei tulisi kuuloonkaan. Naiset ovat paljon vapaampia kertomaan sekstailuistaan ilman, että heitä leimataan sioiksi.
"Olen itsekin uhri, silmittömän, ennalta-arvaamattoman katuväkivallan. Näin näitä perheväkivaltatapauksiakin kuvataan. Uhri sanoo aina, ettei ollut mitenkään osallinen, eikä voinut mistään tietää, että nyrkkiä tulee. Itse en ollut omaan kohtalooni muuten osallinen, kuin että olin väärässä paikassa väärään aikaan. Siihen ne yhtäläisyydet sitten loppuvatkin perheväkivaltaan verrattuna. Nimittäin, nainen palaa "rikospaikalle", usein jopa samana iltana, vapaaehtoisesti. Usein monet estelevät, mutta hänen on päästävä. Minun ei olisi tullut mieleenikään!

Naiset haluavat elää väkivaltaisissa suhteissa. He ovat niin riippuvaisia miehistä, ettei muuta vaihtoehtoa ole. Tasa-arvon aikana harmittaa varmaan montaakin tämä lause, ja se varmasti moneen kertaan kumotaan, mutta muistakaa, että ennen kuin nainen hakee edes apua väkivaltaiseen suhteeseensa, hänellä on takanaan keskimäärin 35 väkivaltatilannetta kotona...ja silloinkin haetaan apua, että voidaan edelleen jatkaa. Ei siis lähdetä suhteesta vielä sittenkään..."
"Kysyttiin myös miksi tytöt pettää. Vastaus oli hyvin mielenkiintoinen. Koska heidän pitää näyttää pojalle että kyllä he pärjäävät ja kyllä he saavat muita. Jäinkin pohtimaan, tätäkö on naisen elämä? Näyttämistä vastakkaiselle sukupuolelle? Kun itse olin nuori nuo hommat oli poikien heiniä, miten tämä nyt näin päin on kääntynyt?"
Jos pettäminen olisi pojille yhtä helppoa kuin tytöille, niin pojat pettäisivät kymmenen kertaa enemmän kuin tytöt. Tällä hetkellä tyttöjen ja poikien pettämisluvut ovat yhtä suuret, koska tyttöjen helpommat mahdollisuudet pettämiseen ja poikien suuremmat halut pettämiseen suunnilleen tasapainottavat toisensa.
"MTV3:n ohjelmassa 45 minuuttia haastateltiin venäläistä ihmiskaupan uhriksi siepattua naista, Ninaa. Ohjelmassa kuvattiin laajamittaista ja erittäin tuottoisaa venäläistä naiskauppaa, naisia pidetään vankeina, huumataan, myydään ulkomaille ja kotimaassa, niskuroivat hakataan. No niin järkyttyneet, kertokaapa, järkyttikö tämä ohjelma? Järkyttääkö tämä todellisuus?
Ei se järkytä, koska kyseessä on laiton toiminta. Jos lakeja ei noudateta, vika on lain täytäntöönpanossa. Jos tuollainen toiminta olisi laillista Suomessa, niin sitten se voisi järkyttääkin. Syyttävän sormen pitäisi osoittaa poliisia kohtaan, ei vapaaehtoista seksikauppaa kohtaan. Ei autoiluakaan kielletä sen takia, että jotkut ajavat ylinopeutta.

Ei kommentteja: