perjantaina, tammikuuta 30, 2004

Passiivisuus aloitteiden tekemisessä

Elleissä kysytään: "Onko nykyään niin, että naisten täytyy olla aktiivisia ja osoittaa kiinnostusta? Monet miehet, joihin olen tutustunut, tuntuvat odottavan, että nainen ottaa tilanteen haltuun ja ottaa yhteyttä + ehdottaa tapaamisia. Onko kyse miesten yleisestä passiivisuudesta vai siitä, että miehillä on niin montaa rautaa tulessa, ettei tarvitse liehitellä naisia? Vai mikä on vikana, ettei nykyään miehet jahtaa naisia, vaan odottavat naisten tekevän kaiken työn?"

Ja vastataan
: "Parinmuodostuksessa 90% naisista on (todella) kiinnostunut noin 10 %:sta miehiä. Miehistä taas 90% on kiinnostunut 90%:sta naisia. Eli on olemassa pieni joukko miehiä, joista lähes kaikki naiset ovat kiinnostuneita. On selvää, että naisen saadessa kontaktin tällaiseen mieheen hän innostuu ja on aktiivinen. Miehellä ei tällaista tarvetta ole, sillä naiset juoksevat hänen perässään joka tapauksessa. Heillä todellakin on monta rautaa tulessa."

"On olemassa miesten enemmistö, joista ei juuri kukaan nainen ole erityisesti kiinnostunut. Nämä miehet sitten hoitavat aloitepuolen. Tässä tapauksessa tapailemalla suuren joukon naisia ja yrittämällä sitkeästi käy lopulta niin, että joku nainen haksahtaa. Osa miehistä toki luovuttaa ja viittaa kinttaalla koko asialle."

"Toisaalta, kun mies on saanut riittävän monet pakit, niin on ymmärrettävää, jos hän ei halua enää riskeerata enempää itsetunnostaan, vaan haluaa ensin tietää, että nainen on kiinnostunut. Täytyy muistaa sekin, että mies on aloitetta tehtäessä huonommassa asemassa kuin nainen. Miehellä on aina pelko ahdistelijaksi leimautumisesta."

Mies: "Lisäongelmana mielestäni on vielä se, että 150 pakit saaneena mies ei ole hirvittävän kranttu. Toki hän edelleen valitsee, kenen kanssa alkaa jutella, mutta ei todellakaan usko juttukaverin olevan juuri "se oikea" ja ainoa maailmassa."

Naisen kommentti: "Toivottavasti vain nämä yli kolmekymppiset miehet eivät luovuta loppuiäkseen "ainaisten" pakkien vuoksi, sillä aina voi tulla sellainen nainen vastaan, joka onkin se sielunkumppani. Kehoitan teitä jatkamaan yrittämistä, vaikka päätänne välillä seinään hakkaattekin...."

Mies aloitteiden tekemisestä: "Hankala on olla aktiivinen, kun käytäntö osoittaa, että reilut 95% kieltäytyy kaikenlaisista ehdotuksista, kuten treffikutsuista. Turpiin ottaminen on kuitenkin yllättävän raskasta, mutta viime aikoina olen ruvennut ajattelemaan puuhaa eräänlaisena urheiluna, enkä enää oikeastaan välitä onnistunko vai en."

Lähtökohtahan on se, että aina on parempi olla valitsijana kuin aloitteiden tekijänä. Aloitteiden tekijä altistaa itsensä jatkuville torjunnoille ja tuskallisille pakkien saannin kokemuksille. Aloitteiden tekijä joutuu myöskin tekemään kaiken työn, siinä missä aloitteiden kohde vain valitsee parhaat päältä.

Tilanne on suunnilleen sama kuin työnhaussa, jossa työntekijä kiertelee eri firmoissa kehumassa itseään ja esittämässä itseään parhaassa mahdollisessa valossa. Naiset ovat työnantajia ja miehet työnhakijoita. Kun firmat puolestaan hakevat huippuosaajia, he joutuvat usein itse olemaan aloitteellisia ylempitasoisten työntekijöiden suuntaan.

Ei kommentteja: