perjantaina, tammikuuta 16, 2004

Mediakatsaus

Tony Halme vaatii ankarampia rangaistuksia mm. vaimon hakkaajille lakikirja kädessään. Ehkäpä hän voisi seuraavaksi vaatia ankarampia rangaistuksia sellaisille puolisoille, jotka riehuvat kotona aseen kanssa pillerihumalassa. Halme kunnioittaa lajia varsin soveltavasti. Omat lainrikkomukset eivät ole mitään ja mitään ei tunnusteta, jos pomminvarmoja todisteita ei löydy. Halmeen uskottavuus lain puolustajana ja varsinkin suorapuheisena ja rehellisenä miehenä on mennyt. Eduskuntauran jatkamiselle ei ole perusteita.

Hesari penää velkaoppia kouluihin. Hyvä ajatus, sillä mikäs sen tärkeämpää kuin raha-asioittensa hoitamisen taito. Koulussa opitaan muutenkin aivan vääriä, todellisille tarpeille vieraita asioita. Oletetaan, että elämän tärkeät asiat opitaan jostain muualta. Koulun pitäisi opettaa seurustelutaitoja, ystävien hankintaa, oman talouden hallintaa, kodintekniikan käyttöä tms. Kuka kaipaa vuosilukutietoja Kaarle Suuren Mongolianretkestä, derivointia, mitoosia, pakkoruotsin kielioppia ja tuhansia muita tarpeettomia tietoja?

Hesarin yleisönosastolla paheksutaan Habbo-virtuaalihotellin lapsirahastusta ja ihan aiheesta. Tuollaiset lapsille suunnatut kännykkämaksulliset rahanhuijauskonstit pitäisi kieltää lailla. Siinä olisi Tony Halmeelle työsarkaa.

Hesarin yleisönosastolla vaaditaan seksin poistoa mainoksista. Se on kannatettava idea. Seksikkäiden mainosten käyttö ärsyttää monia ja kaikki tulevat toimeen ilman niitäkin. Ei ole mitään erityisiä faktisia perusteita seksikkäiden mainosten sallimiselle. Mainontaa pitäisi muutenkin rajoittaa ankaralla kädellä, koska niistä on paljon harmia ja vähän hyötyä. Mielikuvamainontakin voitaisiin kieltää ja pitää ainoastaan informatiivinen mainonta sallittuna. Ajatelkaa sellaista paratiisiyhteiskuntaa, jossa mainokset eivät olisi pääosassa, vaan takavasemmalla poissa häiritsemästä. Ulkomainonta voitaisiin kieltää kokonaan esteettisistä syistä.

Ranskan uusi prostituutiolaki herättää ristiriitaisia tuntemuksia. Prostituoidut eivät saa houkutella enää asiakkaita houkuttelevan käyttäytymisen ja vaatetuksen avulla. Eli feministejä ja prostituoituja on entistä vaikeampi erottaa toisistaan. Ranskan sisäministeri kertoo prostituution vähentyneen Pariisissa 40 prosenttia, mutta tutkija Marie-Elisabeth Handman sanoo, että prostituutio ei ole vähentynyt, vaan että siitä on tullut vähemmän näkyvää ja vaarallisempaa.

Ilta-Sanomat kirjoittaa: "Jättimäisen viinalastin tuominen Suomeen on tulossa hakijoilleen kalliiksi. Viinaa saa nyt tuoda EU-maista rajoituksetta omaan käyttöön, mutta ylisuuret lastit tulkitaan trokaustoiminnaksi. Jo viisi lastia on takavarikoitu. Tulli vaatii nyt vaasalaismiehiltä valmisteverona yli 9000:ta euroa 1700 litran alkoholilastista, jota nämä olivat tuomassa Saksasta." Jaahas, tulli hakee omia rajojaan. Kohtuullisen reippaasti olutta juovalla miehellä 1700 litraa olutta ei riitä kuin kolmeksi vuodeksi. Jos janoisia kavereita piisaa ja tuojiakin on enemmän, suuta alkaa kuivaamaan hyvinkin pian. Joka miehellähän nyt tuon verran olutta pitäisi olla kellarin varastossa muutenkin.

Ei kommentteja: