sunnuntaina, tammikuuta 25, 2004

Lapsettomuuden edut

Elleissä on listattu lapsettoman elämän etuja. Hyviä puolia lapsettomuudessa noin paperilla lueteltuina on hämmästyttävän paljon. Korvaako lapsista saatu ilo kaikki lapsista tulevat haitat vai onko tuollaisen vertailun tekeminen edes järkevää? Ovatko lapset ja heidän kasvatuksensa "elämän tarkoitus", jota ilman lapsettomuuden edut ovat vain laiha korvike. Tässä kuitenkin lista lapsettomuuden eduista:

- Olemme myös innokkaita moottoripyöräilijöitä eikä olisi mahdollista kierrellä kaksipyöräisellä Suomea ja lähimaita, jos olisi lapsia...

- Voi ostaa karkkia vain itselle :) Nami Nami!

- Rahaa säästyy! Voi juoda iltaisin punaviiniä hyvällä omallatunnolla lasin liikaakin, jos niikseen tulee. Tai mikä parempaa, bailaamaan voi lähteä extempore.

- Ei tarvitse terveyskeskuksessa jonottaa kenenkään muun kuin itsensä takia, ei tarvitse puolustella hiekkalaatikolla lapsen ilkeyksiä ja hävetä, ei tarvitse laittaa kotona ruokaa jos ei huvita.

- Saa nukkua viikonloppuna niin pitkään kun haluaa.

- Voi harrastaa seksiä missä ja mihin aikaan päivästä tahansa.

- Saa pelata vaikka koko iltapäivän X-Boxilla ilman että joku keskeyttää tai vinkuu vieressä MUUUUUUUUUN VUOOOOOOROOOOO!!!

- Kaupassa, bussissa, yleisissä tiloissa yleensäkin ei tarvitse hävetä silmiä päästään kiljuvan kakaran takia.

- Omille harrastuksille on aikaa. Itselle on aikaa. Miehelle on aikaa.

- Anopin luo ei tarvitse mennä "pakkovierailuille" lapsen takia.

- Ei tarvitse lomilla kiertää kaikenmaailman muumi-maita, joulupukin maata jne, vaan voi lähteä vaikka Lontooseen muutamaksi päiväksi... :)

- Kotona saa olla ja käyttäytyä miten lystää, eikä tarvitse olla "esimerkkinä" kenellekään.

- Ei tarvi viedä lasta harrastusten pariin ja itse palella jääkiekkokaukalon laidalla kannustamassa.

"Hyviä puolia lapsettomuudessa tuntuu riittävän vaikka kuinka. Mikä sitten lie se mitä menetetään?... Alkaa arveluttaa onko se tosiaan kaiken tuon ja vielä siihen päälle monien kymmenien tuhansien eurojen arvoista."

Ei kommentteja: