torstaina, tammikuuta 29, 2004

Kalle Palander, yksinhuoltajien sankari!

Yksinhuoltajaliitto tavoittelee Ilta-Sanomissa korniuden uutta maailmanennätystä: "Kalle on mies isolla M:llä! Hän edustaa maatamme kaltevalla pinnalla ja nyt selkä suorana myös sitä, että hänellä on lapsi, hehkuttaa liiton puheenjohtaja Tiina Kaarela."

"Kaarelalle Palander on sankari myös siinä suhteessa, että on hoitanut suhteensa lapseen asiallisesti. Näin vaikuttaisi olevan, koska äiti ei ole nostanut asiasta numeroa, eikä vouti ole juossut perässä, Kaarela naurahtaa."

Pesunkestävä feministikin nöyrtyy suomalaisen urheilusankarin edessä. Luultavastihan joku toimittaja on saanut selville, että Kallella on avioton lapsi, jolloinka Kalle on päättänyt omaehtoisesti astua esiin ja kertoa asian ikävemmän kohun välttämiseksi.

Olisi mukava tietää suhtautuuko Yksinhuoltajaliiton puheenjohtaja yhtä suvaitsevasti tavallisiin miehiin ja tulkitseeko hän asioiden olevan hyvin, jos äiti ei nosta julkista kohua saamatta olevista elatusmaksuistaan tai jos tavallinen mies näkee lasta hyvin harvoin, kuten Palanderin tapauksessa tilanne käytännössä on.

On myöskin aika halventavaa asettaa monikymmenmiljonääri standardiksi tavallisille elatusvelvollisille. Aika moni mies maksaisi elatusmaksunsa, jos rahaa olisi enemmän kuin mitä ehtii käyttää. Laittakaa sankariksi joku tavallinen mies, joka tunnustaa lapsen neljän vuoden jälkeen ja josta asiasta äiti ei ole nostanut julkista kohua ja päätelkää sitten naisten logiikalla, että kaiken täytyy varmasti olla loistavan hyvin.

Ei kommentteja: