torstaina, joulukuuta 18, 2003

Säännöt deittailuun

Yleinen huolen aihe sinkkunaisille ovat miehet, jotka ovat kiinnostuneet naisesta vain seksin kannalta. Tuohon ja moniin muihinkin ongelmiin löytyy lääkkeet Ellen Feinin ja Sherrie Schneiderin kirjasta Säännöt, josta selviää, miten nainen saa seulottua seksikiinnostuneet miehet erilleen suhdekiinnostuneista miehistä. Kun nainen ottaa vastuun omasta elämästään, niin hänen ei tarvitse jälkeenpäin kiroilla, millaisia valehtelevia seksinhimoisia sikoja miehet ovat. Antaa miesten valehdella, kaikkea ei vain kannata uskoa.

Säännöt-kirja on vastalääke kyynisyyteen, jossa tyydytään sarjaan suhteita, eikä pyritä kestävään avioliittoon. Säännöt kertovat, että naisten, jotka haluavat kestävään avioliittoon, olisi mietittävä, miten he käyttäytyvät, miltä he näyttävät ja auttaako heidän käytöksensä ja ulkomuotonsa heidän tavoitteidensa saavuttamisessa. Jos naisen elämässä on itseään toistava käyttäytymismalli(esim. mies valehtelee saadakseen seksiä, nainen antaa heti ja mies ei enää soita), jonka nainen haluaa katkaista, niin Säännöt on siihen eräs ratkaisu.

Toisinaan naiset eivät ole liian kyynisiä, vaan liian toiveikkaita(epätoivoisia) päästäkseen avioon. Sääntöjen mukaan naisten kannattaa kuitenkin odottaa ja olla kärsivällisiä, eikä suinpäin rynnätä miesten perässä kuin vauhkot kanat. Miehet avioituvat mieluummin sellaisten naisten kanssa, joista säteilee naisellisuutta ja hiljaisen salaperäinen pohdiskeleva luonne. Kummanlaisen miehen haluaisit naisena? Miehen, jolle kelpaa kuka tahansa nainen vaiko miehen, joka kunnioittaa naisen sääntöjä? Kumpi on parempi itsearvostuksellesi naisena?

Sarjayksiavioisuus sopii niille, jotka ovat paksunahkaisia ja jotka uskaltavat luottaa tuuriinsa kerta kerran jälkeen. Itsekuri käytöksensä suhteen sopii taas niille, jotka haluavat löytää sen oikean miehen joutumatta kymmeniin epäilyttäviin itsekunnioituksen romuttaviin suhteisiin. Säännöt neuvovat naisia etenemään hitaasti suhteen läheisyyden lisäämisen ja seksin suhteen.

Feministit yksinkertaistavat liikaa seksin ongelmaa väittäessään sitä sosiaaliseksi konventioksi: Poistamaan sukupuoliroolit ja seksuaalisen epätasa-arvoisuuden, jotta onni ja harmonia vallitsisivat.

Sääntöjen tarkoitus on antaa perinteisten arvojen mukaiset suuntaviivat sellaisten naisten käyttäytymiselle, jotka eivät halua epäilyttäviin ja kestämättömiin on-off suhteisiin. Säännöt haluavat poistaa tarpeettoman ja emotionaalisesti haitallisen tuuripelin oikeaan miestä etsivien naisten elämästä.

Ei kommentteja: